32 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Geen vrolijke dronk

HomeNieuwsMarf blog | Capriolen van een GevMin: Geen vrolijke dronk

11 juli 2016. Onze gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels staat niet aangeschreven als een lachebekje. We kunnen met de ogen dicht haar stuurse blik uittekenen waarmee zij vol achterdocht de wereld bespiedt.

Ladderzat, beledigend en grofgebekt op gemeenschapsgeld
Ladderzat, beledigend en grofgebekt op gemeenschapsgeld tijdens Dia di Bandera

De eerlijkheid gebied te zeggen dat haar blik niet altijd in de ‘boos-stand’ staat. Sterker nog, Marf kan – als zij dat opportuun acht – ook heel gemakkelijk overschakelen naar een standje charmeren. Dat doet zij, ook dat moeten we toegeven, heel professioneel. Je ziet haar bij gelegenheden waar veel bobo’s komen, peilen wie voor haar aanzien of carrière nuttig kan zijn de hand te schudden.

Heeft ze een doel in het vizier dan zet ze in een flits een vriendelijk gezicht op en stevent recht op haar slachtoffer af om geanimeerd een gesprekje aan te knopen met het beduusde lijdend voorwerp.

Wat zal haar vaste openingszin zijn? Iets als: ,,U heeft vast al eens (een rapportje of wat) over mij gelezen….” Na het gesprekje wendt Marf zich af. Al in de draai zie je haar gezicht weer bevriezen naar de modus ‘Kruidje-roer-me-niet’.

De GevMin zo volgend, bekroop ons wel eens de gedachte: Hoe zou zij zijn met een slokje te veel op? Dat moet, afgaande op de hoeveelheden wijn die er via de rekening van het Curacaohuis worden besteld, toch regelmatig voorkomen, maar we hebben nimmer een Marf in kennelijke staat kunnen betrappen. Des te jammerlijker is het dat er ter redactie geen uitnodiging lag om de viering van de Dag van de Vlag in Tilburg bij te wonen. Als we de getuigenissen mogen geloven, heeft het zonnetje van het Curacaohuis daar iets te diep in het glaasje gekeken. Sommigen beweren dat ze ladderzat was, als een roetetoeter, straalbezopen, in de lorum oftewel: stomdronken.

Zou zij al begonnen zijn met het verdrinken van het verdriet over het nakende einde aan het zonnekoninginneschap en een leven zonder dienstauto, lakeien en voetvegen, creditcard van de zaak (lees: Curacaose belastingbetaler) en aanzien?

We weten overigens nu wel meteen dat zelfs de drank ons ijskonijn niet kan doen ontdooien. Sterker nog, teut als ze zou zijn geweest, heeft Marf de organisatoren van het festijn met heel veel vieze woorden bejegend. Stank voor drank dus. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

55 reacties

 1. “… En Pueblo Soberano is de enige partij die echt met hart en ziel voor onze gemeenschap zorgt. …”

  Koolaid premuin met kilo suiker gedronken of gewoon onwetend.

 2. Sommige noemen me Freaky, maar Freek is altijd Freek en niemand anders. Dus ik vind het vervelend dat ik het nieuws moet brengen, maar er zijn toch echt meer mensen die moeite hebben met je soms wat over-Arische commentaartjes waar iemand uit het midden van de vorige eeuw altijd erg vrolijk van werd.

 3. Een pak van mijn hart, Freek, dat je mij onschuldig verklaart.
  Hoe denkt jouw alter ego Jos – met zijn 14 trollernamen – er over?

 4. Ja… je kunt er op wachten: dé rascistische kaart wordt weer getrokken. Arme stakker, nog steeds een zeer hoofd, sinds zijn oren een flinke wasbeurt kregen.

 5. Ja Henkie, als de volgende regering een eerlijk onderzoek laat doen ( door een onpartijdige account ) in de boekhouding van de laatste 4 jaar, dan zal zij er achter komen dat ze niet sluw genoeg is geweest ( Joop S) aangezien zij zo dom is als een gans en dat durf ik rustig te zeggen, als je vanaf het begin alles naast elkaar en op een rijtje zet straalt de corruptie eraf zoals een goud staaf straalt.Ik heb geen hoogeschool gehad alleen de lager 6 klassen!.,maar heb wel mijn hele leven ( v.a. mijn 20 jaar ) een bouwbedrijf ” 450 werknemers” bestuurd. Dus ik kijk door dit viswijf heen vanaf het eerste moment. Als ik haar zou moeten kontroleren ging ze zeker voor de bijl, te beginnen met het vervalsen van een onderzoeks rapport tvbv de zogenaamde miserable staat van onderhoud van de ( sloop?) 2 curacrim panden, verbouwings opligting samen met haar twee neven. Steekpeningen aan genomen, huur contract vervangend kantoorgebouw 12.000,00. Het laaten verdwijnen van een gedeelte van een nieuwe inbouw keuken terwaarden van (geloof 40.000,00 Euro) uit het oude Curacrimhuis. Het bekonkelen van een onderhandse tegen een veel te goedkope verkoop prijs 2 curacrim panden ” tegen gehouden “door JAsje. Steekpenningen aankoop nieuwe Curacrimpanden. steekpenningen verbouwing incl tuinaanleg, zo kan ik nog wel een tijdje door gaan, maar dat zij niet deugd dat weten wij wel, maar ja wat wil je met een parlement vol met veroordeelden en verdachten van corruptie, moord en verduisteringen.

 6. Waar hij het allemaal vandaan Googled, we will never know, maar dat hij een rijke fantasie heeft en flink last heeft van dissociatieve identiteitsstoornis kunnen we niet ontkennen.

 7. @Freek, Potver3 en vele anderen.

  EEN OPENBARE BEKENTENIS

  Soms – lezende jullie reacties – denk ik: “waar halen ze het in Godsnaam toch vandaan” maar vandaag werd mijn ijdelheid gestreeld. Ik word aangezien voor Norman. Dat vind ik een hele eer. Nu kent Norman mij niet, maar ik ken hem wel: een academisch geschoolde man, die de Universiteit Leiden bezocht heeft.

  Norman was een van de eerste studenten aan de Universiteit Leiden met een “kleurtje” Dát viel in die dagen wel op. Dus dat ik Norman wél ken en hij mij niet, is logisch. Bovendien was Norman niet het type dat altijd met opgeheven hoofd naar de Universiteit liep.

  Dat ik verward word met Norman, getuigt van een behoorlijke dosis scherpzinnigheid. Het toeval wil namelijk dat ik op dezelfde universiteit gezeten heb: “Rijksuniversiteit Leiden” was toen nog de officiële naam.

  Ze zeggen dat toeval niet bestaat. Maar kennelijk toch wel. Het is toch bizar dat ik Norman hier op dit blog tegenkom, en dat ik Norman een aantal malen zag lopen toen hij de universiteit bezocht. Bij welke faculteit durf ik niet meer te zeggen.

  Dat ik op de Rijksuniversiteit Leiden gezeten heb is zeker géén toeval. Ik stam uit een zéér oude Leidse familie. Al mijn voorvaderen hebben op de Rijksuniversiteit Leiden gezeten. Dat doet onze familie al sinds 1575, toen de eerste universiteit van de Lage Landen opgericht werd.

  De geschiedenis van mijn familie gaat nog verder terug.
  De eerste meestertitel werd door mijn vroege voorvader Tectum Paleae behaald. Dat was in 1082. Toen bestond de Rijksuniversiteit Leiden nog niet eens.

  Mijn voorvader Tectum was trouwens ook mijn inspiratiebron, om de familietraditie voort te zetten.
  Gelukkig heb ik er veel plezier in. Oké in de winter kan het wel eens koud zijn, maar in de zomer geniet ik.

  Als Gildemeesters der dakbedekkers moeten mijn voorvaderen ook genoten u hebben van het prachtige uitzicht – over de stad- dat je hebt als je op de Universiteit van leiden zit!

 8. Ik geef in dit geval Stanley gelijk want mevr. Wiels heeft nog geen greintje van de intelligentie die Robert Candalaria wel bezit. Waar Mevr. Wiels wel in hoge over beschikt is aangeboren sluwheid.

 9. wat is er eigenlijk met de oude panden gebeurt? Huizen verkoop is booming in dat soort steden, hmmmmmmmmmmmmmmmm wie krijgt deze pastechi.
  Follow the money en vergeet niet de 4 C corruptie, chantage, connecties , Curacao
  Kwam wel goed uit dat deze panden ineens niet meer geschikt waren daardoor kreeg Marf wel een ruime vergoeding omdat ze in haar eigen huis woonde.Is deze met het betrekken van de nieuwe panden wel stil gezet: Follow the money again.

 10. Je moet echt rustiger aan gaan doen Sonny, je klinkt steeds verwarder, het was Jos die die opmerking over BLO maakte, niet ik.

 11. Lachen Freek, je maakt mij dus uit met Sonny. Super lachen. Sonny woont niet bij mij en ik niet bij Sonny. En ja de BLO ben ik allang voorbij. Liep er elke dag langs onderweg naar de naar de Universiteit in Leiden. Gezien al je uitlatingen ben jij niet zover gekomen.

 12. Hé Jos de beffer.

  Hoe vaak moet je Hare Curaçaose Hoogheid opfrissen? Doe je dat mét of zónder… een vaste aanstelling?
  Enfin je doet je job goed. Je slaat geen plekje over.

 13. Nee Freek, Jos = Sonny = Willem = Bartje = Cor Rector en nog negen anderen (volgens de redactie). Ik ben blij dat er eindelijk wat aan gedaan wordt.

 14. Sabi di Punda, nergens wordt vermeld dat het verplicht is. Het gaat om monumentale panden en Curacaohuis is ook zo een net als die ambassades.
  Goed LUISTEREN naar wat er gezegd wordt. Het gaat erom om verpaupering van deze oude panden tegen te gaan en mensen op eigen verantwoording te wijzen.

 15. Een groot verschil: de echte landen hebben een ambassade in Nederland. Het Curacaohuis is geen ambassade maar een kantoor.

  De ambassade kunnen niet verplicht worden om ze op te knappen. Kort door de bocht gezegd: de ambassade is “buitenland” en in het buitenland gelden de Nederlandse wetten niet.

 16. Slimme Normannetje, het gaat erom dat alle diplomaten historische gebouwen moeten onderhouden. Ik wist niet dat ik alles in kleingeld aan jou moest uitleggen.

 17. Josje de Trol zegt: Voor zover ik weet heeft mevr. Wiels geïnvesteerd in Kas di Korsou pa Korsou.

  Jaja zijn heeft geinvesteerd maar geef dan ook op met wat. Haar eigen geld ( gestolen van het volk) of gemeenschapgeld. Het gemeenschap geld is opgebracht door de belasting betaler van Curacao. Komt echt niet uit haar eigen potmony. Weet je nog van de brief die met vervalste handtekening dat onze Helmien haar voordroeg om daar in Den Haag te gaan zitten. Zij en Helmien hadden voortdurend ruzie op Curacao. Pas toen ze hoorde dat hij was vermoord kwam ze ras naar Curacao zelfs voor dat het bekend was RA RA. Haar koffertje stond al klaar.

 18. Hahahaha Josje, het artikel gaat over o.a. de kroatiese en Egyptiesche ambasade, ik lees nergens iets over dat Curacao huis. Kom met een duidelijke link van en over het Curacao huis.

 19. systematische corruptie, fraude, valsheid in geschrifte, nepotisme verspilling van gemeenschapsgelden<

  Doe dan aangifte zou ik zeggen, dan kan het tenminste onderzocht worden.
  Voor zover ik weet heeft mevr. Wiels geïnvesteerd in Kas di Korsou pa Korsou. Dat is heel wat anders dan zelfverrijking zoals anderen in het verleden wel hebben gedaan.
  Alles is beter dan die oude smerige Curacaohuis vol met ratten, schimmels, en kapotte plafonds waar diplomaten op bezoek moesten komen. Degene die na haar komt heeft eindelijk een fatsoenlijke en schone Kas di Korsou.

 20. Beste Jos,

  We begrijpen niet waarom deze blog, foto en fotografe en het verhaal dat ze dronken als representante de organisatoren heeft uitgescholden, jou zo dwars zit.

  Verder: de fotografe is wel degelijk als werkneemster ontslagen. Misschien is zij voor deze dag als freelance fotografe ingehuurd om iets goed te maken? We weten het niet, maar ook die blog blijft zoals die is, het is waargebeurd.

  De foto hebben we vervangen door eentje van 2 dagen daarvoor, tijdens de Dia di Bandera dag in Tilburg. Niet dat we denken dat het uitmaakt, maar hopende je zo goed mogelijk te zijn tegemoet gekomen in wat ons betreft het bagataliseren van een groot probleem dat de KKC blijft aankaarten, namelijk systematische corruptie, fraude, valsheid in geschrifte, nepotisme verspilling van gemeenschapsgelden, mismanagement en misrepresentering door Marvelyne Wiels als GevMin van Curacao.

  We stoppen verder met reageren en laten je vrij in je mening dat het allemaal roddels zijn en allemaal niet zo’n vaart loopt.

  Met vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 21. Stanley, nog effe dit. Als je jouw bedrijfsauto ”te krap” vindt voor jou lichaam wil niet zeggen dat je recht hebt op een grotere duurdere auto, zo ook met maatpakken. Val dan af en zadel de gemeenschap (belastingbetaler) niet met jou probleem op. Tegenwoordig is zelfs de mini ruim genoeg dikke mensen.

 22. Stanley, ik lees graag jou berichten maar Candelaria bleek het bedrijfsauto ook voor privé doeleinden te gebruiken incl. benzine, heb ik begrepen. Niet omdat hij jou collega geweest is moet je dit soort dingen tolereren. Ook slimme en eerlijke lijkende mensen pakken wat ze pakken kunnen als ze de kans voor krijgen. En Pueblo Soberano is de enige partij die echt met hart en ziel voor onze gemeenschap zorgt. En hier ook, niet omdat, zie derde regel.
  Iedereen is op dit moment met reces, behalve Pueblo Soberano. Dat zegt genoeg. Misschien ben jij nog van het oude stempel, vriendjespolitiek/familiepolitiek net als vroeger, daar plukken we nu de vieze vruchten van. Ik kijk alleen naar wat er bereikt is, en als zelfs Schotte grote dingen bereikt heeft voor de gemeenschap dan krijgt hij mijn steun, ik noem maar wat. Ik kijk dus niet naar de persoon maar naar wat er bereikt is voor de gemeenschap. Verspilling van gemeenschapsgeld voor persoonlijke doelen is een schande. Zo ook 60.000 florin gemeenschapsgeld gebruiken om Churandy in effe China te bezoeken of duizenden florin om maatpakken te laten maken.

 23. Bij mij, is het simpel. Dansend op de doodkist van haar broer, heeft zij haar doel gehaald. Over een paar maanden is ze weg. Ook haar partij. Haar broer zal jaren om zijn graf draaien. Zij heeft voor geld gekozen. Wat dom. Stuurt een ieder weg die iets meer opleiding had. Voorbeeld Candelaria????????????waarom? Hij waste eerlijk en slim. Dus , pest hem weg. En zo verder. Nu heeft zij haar geld, wetende dat het voorbij is. Hoop dat de bevolking dit begrijpt.

 24. Waarom wordt er niet gewoon verteld wat er hier op de foto gebeurd? Ik zie Tico Vos een trofee ontvangen of overhandigen.

 25. Heeft zij al ergens een aanstelling als hoofdcommies of zo via PS geregeld? zoiets als de “jAsjes’-move toen die parlementsvoorzitter was. Ongetwijfeld heeft zij nu een indrukwekkend nieuw CV in mekaar laten pennen. Denk niet dat daarin het profiel, zoals aangeleverd door de Ombudsman wordt meegenomen.
  Rutte en Plasterk (hele Min BZK trouwens) kijken al uit naar het exit van Grand Duchessa Fraudulyntje.

 26. Het is toch ongelooflijk dat criminelen als Constantia en Schotte op kosten van de belastingbetalers door body guards beschermd worden!

  Jammer dat er geen opnames van zijn, Frits.

 27. Ach Ach Freekje, ga je de KKC weer opleggen wat ze wel en niet moeten doen? O ja jij leest altijd de roddelbladen zoals Prive en Story. En daar kon je dit zeken niet vinden.

 28. Dat heb ik zien gebeuren. Dat mens zat met “haar bodyguards” op het terras bij Iguana op de Handelskade. Ze moest op een gegeven moment, tussen haar “bodyguards” al slepend worden afgevoerd. Wat een aanfluiting was dat. Ze werd door iedereen daar aanwezig, in de zeik genomen.

 29. Dat doet me denken aan het andere ordinaire viswijf, dat van Boca Sami, dat stomdronken door Punda struikelend werd gezien. Gelukkig reed ze daarna niet, alhoewel, ze is al eens wegens meineed veroordeeld vanwege een leugen daarover.

  On topic: heb medelijden met Fraudelyne. Het zijn haar laatste maanden in het Curacaohuis en ze heeft inmiddels zo’n verschrikkelijk slecht CV opgebouwd dat ze niet eens meer zal worden aangenomen als rekkenvuller bij de Aldi of Lidl.

  Daarom een leuk liedje om haar op te vrolijken:
  https://www.youtube.com/watch?v=IKfT7MR7FFY

 30. Beste redactie, beter dat jullie door blijven gaan mer knippen en plakken, want wat de journalistieke waarde van dit broddelstukje is, is geheel onduidelijk. Of haal ‘redactie’ weg en zet er gewoon Story of Privé onder.

 31. Tis zonde van klein Lyneke. Ze was zo’n schattig meisje vroeger. Een leuk bol kopje getooid met kleine zwarte krulletjes.

  Wat kan de wereld toch wreed en onvoorspelbaar zijn. Maar er is nog hoop. Op oude, zeer hoge, leeftijd komt het kind vaak weer naar boven in een mens. Hij, of zij, is kinds aan het worden, zeggen ze dan. Als oma Marvelyne, haar dán grijze haren niet meer strijkt, krijgt ze missiën wel leuke grijze krulletjes.

 32. Jawel dat mag gezegd worden Jos, smaak is een persoonlijke zaak. Maar als onze GevMin nou capabel en eerlijk was, ons land goed en met een voorbeeldfunctie vertegenwoordigde en niet het personeel structureel mishandelde….

 33. Ja beste Jos, dat verbaasde ons in de eerste instantie ook. Mogelijk heeft de KKC belangstelling in combinatie met enige GevMin wispelturigheid daar een wondertje verricht….. 🙂

  Hoewel, wie kan nou boos blijven op Cainva… hoe dan ook, welk (nieuw) verband er ook is ontstaan, we gunnen het haar

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties