26.5 C
Willemstad
• donderdag 17 juni 2021 04:39

Laatste reacties

- Advertentie -

MAN-voorzitter stelt ministersruil voor

MAN voorzitter Everardus ‘Efi’ van de Meent (links) stelt Ministerruil voor
MAN voorzitter Everardus ‘Efi’ van de Meent (links) stelt Ministerruil voor. Rechts ex-fractievoorzitter Charles Cooper

WILLEMSTAD — MAN-voorzitter Everardus ‘Efi’ van de Meent maakt zich zorgen over het uitblijven van de economische ontwikkeling op Curaçao. Van de Meent stelt een alternatieve oplossing voor om de economie weer op gang te krijgen.

“Aangezien Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) het zo goed heeft gedaan dat de aanwijzing van tafel is, moeten wij hem misschien op Economische Ontwikkeling zetten.”

In een post op sociale netwerksite Facebook stelt Van de Meent zich ernstig zorgen te maken over de ontwikkeling van de lokale economie.

“Er gebeurt niks om de economie nieuw leven in te blazen. Alles is stil. Zo kan het niet langer voortduren. Dat zie ik als burger en volgens mij ook vele anderen met mij. Vanuit de regering zie ik niks concreets gebeuren. Dan denk ik dat wij onze beste mensen op de juiste plaats moeten zetten.”

- Advertentie -

Van de Meent stelt dat, ofschoon Jardim een politiek tegenstander is, hij toch redelijk goed werk heeft afgeleverd, gezien het feit dat door zijn toedoen de aanwijzing van de Rijksministerraad van tafel is.

“Ik heb een voorstel voor de partijen die deel uitmaken van de coalitie. Gezien het feit dat velen Jardim zien als een professional, onder wiens leiding de financiële situatie van het land is verbeterd waardoor Nederland de aanwijzing heeft weggehaald, stel ik voor om een ministersruil toe te passen.”

Het voorstel van de MAN-voorzitter gaat ervan uit dat Jardim met de portefeuille van Economische Ontwikkeling (MEO) belast wordt en dat zijn collega Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais) dan met de portefeuille van Financiën, onder toezicht van het College financieel toezicht (Cft), belast wordt.

“Misschien dat wij op deze manier weer enige hoop kunnen krijgen dat onze economie weer op gang zal komen. Zoals het nu gaat, kan het niet langer. Op deze manier gaan we met ons allen de vernieling in.”

Van de Meent is overigens nog voor twee weken belast met het voorzittersschap van de MAN. Tijdens het eerstvolgende statutair congres van de MAN, dat op 7 en 8 juni gehouden zal worden, kiest de blauwe partij een nieuwe voorzitter.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Hoe komen die subjecten erbij een Palm op Financien? Sorry daar mist de man wel de credentials voor.
    En de MAN heeft et zeker met Cooper weinig zinnigs van terecht gebracht behalve zakvullen

  2. Onzin, alleen de boel in de war schoppen, dat kunnen ze goed bij MAN. ZE maken zich steeds belachelijker die NO stemmers!.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, June 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Staatssecretaris Blokhuis pleit voor meer preventie in gezondheidszorg Curaçao

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) pleit voor meer preventie in de Curaçaose gezondheidszorg. Dat zegt Blokhuis tegen NU.cw. De staatssecretaris kwam 12...

ParadiseFM | Onduidelijkheid over vrij reizen in EU voor Curacaoenaars

Het is nog niet duidelijk of Curacaoenaars per 1 juli vrij door Europa kunnen reizen. Dat blijkt uit het antwoord van de Nederlandse minister Hugo de Jonge...

PBC | Ruzie over mislukte fusie Corendon en Sunweb krijgt

Persbureau Curacao Corendon en Sunweb staan vandaag opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal vanwege de afgeketste fusie van de twee reisorganisaties. Corendon wil alsnog afdwingen dat de verkoop...

PBC | ‘Kinderen in Caribisch Nederland zijn gelukkig, ondanks armoede’

Persbureau Curacao Kinderen op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn tevreden over hun leven en hebben relatief weinig negatieve ervaringen gehad tijdens de coronamaatregelen. Dat concludeert Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Uit...
- Advertentie -