MAN-voorzitter stelt ministersruil voor

MAN voorzitter Everardus ‘Efi’ van de Meent (links) stelt Ministerruil voor

MAN voorzitter Everardus ‘Efi’ van de Meent (links) stelt Ministerruil voor. Rechts ex-fractievoorzitter Charles Cooper

WILLEMSTAD — MAN-voorzitter Everardus ‘Efi’ van de Meent maakt zich zorgen over het uitblijven van de economische ontwikkeling op Curaçao. Van de Meent stelt een alternatieve oplossing voor om de economie weer op gang te krijgen.

“Aangezien Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) het zo goed heeft gedaan dat de aanwijzing van tafel is, moeten wij hem misschien op Economische Ontwikkeling zetten.”

In een post op sociale netwerksite Facebook stelt Van de Meent zich ernstig zorgen te maken over de ontwikkeling van de lokale economie.

“Er gebeurt niks om de economie nieuw leven in te blazen. Alles is stil. Zo kan het niet langer voortduren. Dat zie ik als burger en volgens mij ook vele anderen met mij. Vanuit de regering zie ik niks concreets gebeuren. Dan denk ik dat wij onze beste mensen op de juiste plaats moeten zetten.”

Van de Meent stelt dat, ofschoon Jardim een politiek tegenstander is, hij toch redelijk goed werk heeft afgeleverd, gezien het feit dat door zijn toedoen de aanwijzing van de Rijksministerraad van tafel is.

“Ik heb een voorstel voor de partijen die deel uitmaken van de coalitie. Gezien het feit dat velen Jardim zien als een professional, onder wiens leiding de financiële situatie van het land is verbeterd waardoor Nederland de aanwijzing heeft weggehaald, stel ik voor om een ministersruil toe te passen.”

Het voorstel van de MAN-voorzitter gaat ervan uit dat Jardim met de portefeuille van Economische Ontwikkeling (MEO) belast wordt en dat zijn collega Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais) dan met de portefeuille van Financiën, onder toezicht van het College financieel toezicht (Cft), belast wordt.

“Misschien dat wij op deze manier weer enige hoop kunnen krijgen dat onze economie weer op gang zal komen. Zoals het nu gaat, kan het niet langer. Op deze manier gaan we met ons allen de vernieling in.”

Van de Meent is overigens nog voor twee weken belast met het voorzittersschap van de MAN. Tijdens het eerstvolgende statutair congres van de MAN, dat op 7 en 8 juni gehouden zal worden, kiest de blauwe partij een nieuwe voorzitter.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “MAN-voorzitter stelt ministersruil voor

  1. henriques

    Hoe komen die subjecten erbij een Palm op Financien? Sorry daar mist de man wel de credentials voor.
    En de MAN heeft et zeker met Cooper weinig zinnigs van terecht gebracht behalve zakvullen

  2. Abraham Mossel

    Onzin, alleen de boel in de war schoppen, dat kunnen ze goed bij MAN. ZE maken zich steeds belachelijker die NO stemmers!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *