26 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

MAN hekelt slechte implementatie bvz

partido MANWILLEMSTAD — De MAN-fractie in de Staten is niet te spreken over de manier waarop de overheid de basisverzekering ziektekosten (bvz) heeft geïmplementeerd.
Volgens MAN-Statenlid Charles Cooper heeft de wijze waarop de nieuwe verzekeringswet werd geïntroduceerd voor veel verwarring gezorgd.

Volgens de MAN is de wet onvoldoende voorbereid, is het volk niet genoeg op de hoogte gebracht van wat er allemaal bij de bvz komt kijken en wijst alles erop dat de regering meer geld wilde krijgen ongeacht het lijden dat dit voor het volk met zich mee zal brengen.
Cooper maakt zich met name zorgen over de nominale premie van 82 gulden per jaar die iedereen die onder de bvz valt moet betalen.
Deze premie moet uiterlijk 30 juni van het lopende jaar worden betaald.
De Ontvanger is belast met de inning hiervan.
In de afgelopen dagen zijn er oproepen in de krant verschenen waarin burgers werden opgeroepen om de nominale premie te gaan betalen.
Volgens Cooper heeft dit alleen maar voor paniek gezorgd.

- Advertentie -

Cooper stelt dat de regering een wet heeft ingevoerd die geld van de burger afpakt, maar waarbij dezelfde burger onvoldoende op de hoogte is gebracht wat de wet nu precies inhoudt.
Voor zijn fractie is deze zaak aanleiding om een serie vragen naar Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) te sturen.
Zo wil de MAN dat Jardim aangeeft hoeveel mensen de nominale premie moeten betalen, hoe deze verzekerden hiervan op de hoogte zijn gebracht, hoeveel mensen aan deze verplichting hebben voldaan en hoeveel geld deze maatregel de overheid zal opleveren.

Namens de MAN-fractie stelt Cooper verder te willen weten of de minister van mening is of de inkomsten van de bvz-premie aan de begrote prognoses zullen voldoen en als dit niet zo is, hoe de regering denkt dit tekort te zullen dekken.
Ten slotte wil het MAN-lid dat Jardim aangeeft of de bevolking voldoende geïnformeerd is over deze maatregel.
Cooper stelt zijn vragen nu, omdat hij voorziet dat aan het eind van het jaar de gevolgen van de bvz verstrekkend zullen zijn.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Vlijkt dus dat 2% van de mensen de nominale premie niet heft voldaan. Cooper moet geen mooi-weer spelen maar gewoon de media volgen.

 2. Wel Cooper daar kunnen we snel mee klaar zijn.
  A) De bevolking is nauwelijks geinformeerd.
  B) De bevolking wist niets van die 82 naffies vis de ontvanger af.
  C) De bevolking ziet het als het zogenaamde ” kwartje van Kok”. Nog maar niet te denken aan die 5 cent van Schotte op de benzine. Trouwens wanneer krijgt de bevolking die terug?

  De overheid neemt maatregelen zonder na te gaan of het allemaal wel goed zit. Er word niet gekeken naar Jan met de korte achternaam. Informatie is uiterst zeldzaam tot gewoon NIETS NADA NADA.
  Was het niet dat die zelfde groepen riepen ” we hebben transparantie hoog in het vaandel”.
  Wel ik denk eerder op de bodem van de beerput.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -