27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Aanbesteding schoonmaak stranden en recreatiegebieden

WILLEMSTAD — Het aanbestedingsproces waarbij contractanten zich in konden schrijven om in aanmerking te komen voor een schoonmaakcontract van stranden en recreatiegebieden is volop gaande. “Onze openbare stranden en recreatiegebieden zullen spoedig schoon worden gemaakt en op structurele wijze worden onderhouden”, aldus het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN.

De offertes van de contractanten werden door het GMN-ministerie in ontvangst genomen, waarbij functionarissen van het departement van Justitie toezicht hielden op het naleven van de procedure.
De offertes van de contractanten werden door het GMN-ministerie in ontvangst genomen, waarbij functionarissen van het departement van Justitie toezicht hielden op het naleven van de procedure.

Er hebben zich volgens het GMN-ministerie om en nabij de vijftig contractanten ingeschreven.

“Na de evaluatie van alle offertes zullen de contractanten worden geselecteerd die in aanmerking komen voor het onderhoud van de stranden en recreatiegebieden.
Zij konden zich voor verschillende gebieden inschrijven maar zullen slechts een rayon toegewezen krijgen.”

- Advertentie -

Curaçao is in twaalf rayons opgedeeld. Het ministerie stelt de inschrijvingen zorgvuldig in behandeling te hebben genomen:

“Op 11 juni hebben de contractanten een envelop met daarin hun offerte in een bus bij het ministerie gedeponeerd.
Deze werden vervolgens onder toeziend oog van functionarissen van het departement van Justitie geopend en doorgenomen waarop de informatie werd doorgegeven aan alle aanwezige contractanten.”

De functionarissen van Justitie hebben erop toegezien dat de procedures correct zijn doorlopen. Hierbij werd gecheckt of de contractanten de benodigde informatie volledig hadden verstrekt waarop vervolgens van de ontvangst een proces-verbaal werd opgemaakt.

“Na deze fase zal een commissie alle offertes evalueren waarbij de gunstigste offertes van de contractanten gefilterd zullen worden.
In de fase waarin het proces zich momenteel bevindt, kan nog niet worden aangegeven, wie de winnende contractanten zijn”

, aldus het ministerie.

In 2012 heeft er al eens een uitbesteding voor schoonmaak en onderhoud van de stranden en recreatiegebieden plaatsgevonden, maar deze aanbestedingsprocedure is stopgezet.

“Dit in verband met de vele veranderingen die hebben plaatsgevonden met betrekking op de eisen die men aan contractanten stelt en het sluiten van overeenkomsten met derden om de taken van schoonmaak en onderhoud te kunnen vervullen.

Volgens de planning wordt in de derde week van juli bekendgemaakt wie de aanbesteding hebben gewonnen voor de twaalf rayons.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -