27 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

MAN geeft PS 48 uur de tijd

WILLEMSTAD — Als na 48 uur het verzoeningsverzoek van de MAN geen concrete resultaten heeft geleverd zal de blauwe partij zich weer tot de partijraad wenden om de volgende te nemen stap te bepalen. De verwachtingen op een positief resultaat zijn echter klein.

MAN-leider Charles Cooper heeft gistermiddag, op advies van informateur Glenn Camelia, de partijen MFK en PS schriftelijk op de hoogte gebracht van het initiatief van de partij om MFK en PS weer om de onderhandelingstafel te krijgen.
De MFK had enkele dagen na het ondertekenen van een bereidwilligheidsverklaring met de PS en de MAN zich weer teruggetrokken uit het akkoord.
Dit was vanwege de constante persoonlijke aantijgingen van PS-leider Helmin Wiels in de media tegen MFK-leider Gerrit Schotte en andere leden van zijn partij.
Sindsdien betichten de partijen elkaar in de media van corruptie en het niet willen nemen van politieke verantwoordelijkheid.

“Dit is de laatste poging die de MAN onderneemt om partijen bij elkaar te krijgen. Lukt dit niet dan zal de MAN in een vergadering van de partijraad een standpunt in moeten nemen over de volgende stap in het informatie/ formatieproces”

, aldus Cooper.
Volgens hem was het standpunt van de partij om de uitslag van de verkiezingen te respecteren.
Dit interpreteert Cooper als een voortzetting van de coalitie bestaande uit MFK, PS en MAN.
Dat was ook het uitgangspunt van Cooper tijdens gespreken die hij heeft gevoerd met andere partijen.
Informateur Glenn Camelia heeft tot 12 november de tijd gekregen van de gouverneur om zijn informatieopdracht te accepteren.

Cooper zegt dat het niet zeker is dat de MAN-partijraad voor die datum bijeenkomt.
Hij is van mening dat als de informatie/formatieronde mislukt, Camelia zijn opdracht moet inleveren bij de gouverneur en dat deze een nieuwe informateur moet benoemen.
Op dat moment zal de MAN als partij een nieuw uitgangspunt moeten bepalen.

Volgens Cooper is de MAN met twee zetels niet aan zet en is het aan de andere partijen die vijf en vier zetels hebben behaald om het initiatief te nemen.

“In een andere formatieronde kan de MAN kiezen om plaats te nemen in de oppositie of deel uit te maken van een groep om een nieuwe regering te vormen.”

Cooper hekelt het feit dat de PS inmiddels een blok heeft gevormd met Pais en PNP (goed voor tien zetels steun in de Staten) en nu druk probeert uit te oefenen op de MAN om aan te schuiven.

“Waarom wacht men op de MAN? Er zijn ook andere partijen zoals de MFK en de PAR. Wiels zegt in de media wel dat hij openstaat om met andere partijen te praten, maar naar mijn weten heeft hij de MFK nog niet benaderd.”

Aan de andere kant vindt Cooper niet dat de MAN verweten kan worden een blok van zeven zetels te hebben gevormd met MFK.

“Er is geen blokvorming tussen de MAN en de MFK. Het enige wat de MAN doet is de uitslag van de verkiezingen respecteren. Die was duidelijk voor een voortzetting van de coalitie MFK, PS en MAN.”

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -