28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 03:59

Laatste reacties

- Advertentie -

MAN geeft PS 48 uur de tijd

WILLEMSTAD — Als na 48 uur het verzoeningsverzoek van de MAN geen concrete resultaten heeft geleverd zal de blauwe partij zich weer tot de partijraad wenden om de volgende te nemen stap te bepalen. De verwachtingen op een positief resultaat zijn echter klein.

MAN-leider Charles Cooper heeft gistermiddag, op advies van informateur Glenn Camelia, de partijen MFK en PS schriftelijk op de hoogte gebracht van het initiatief van de partij om MFK en PS weer om de onderhandelingstafel te krijgen.
De MFK had enkele dagen na het ondertekenen van een bereidwilligheidsverklaring met de PS en de MAN zich weer teruggetrokken uit het akkoord.
Dit was vanwege de constante persoonlijke aantijgingen van PS-leider Helmin Wiels in de media tegen MFK-leider Gerrit Schotte en andere leden van zijn partij.
Sindsdien betichten de partijen elkaar in de media van corruptie en het niet willen nemen van politieke verantwoordelijkheid.

“Dit is de laatste poging die de MAN onderneemt om partijen bij elkaar te krijgen. Lukt dit niet dan zal de MAN in een vergadering van de partijraad een standpunt in moeten nemen over de volgende stap in het informatie/ formatieproces”

, aldus Cooper.
Volgens hem was het standpunt van de partij om de uitslag van de verkiezingen te respecteren.
Dit interpreteert Cooper als een voortzetting van de coalitie bestaande uit MFK, PS en MAN.
Dat was ook het uitgangspunt van Cooper tijdens gespreken die hij heeft gevoerd met andere partijen.
Informateur Glenn Camelia heeft tot 12 november de tijd gekregen van de gouverneur om zijn informatieopdracht te accepteren.

Cooper zegt dat het niet zeker is dat de MAN-partijraad voor die datum bijeenkomt.
Hij is van mening dat als de informatie/formatieronde mislukt, Camelia zijn opdracht moet inleveren bij de gouverneur en dat deze een nieuwe informateur moet benoemen.
Op dat moment zal de MAN als partij een nieuw uitgangspunt moeten bepalen.

- Advertentie -

Volgens Cooper is de MAN met twee zetels niet aan zet en is het aan de andere partijen die vijf en vier zetels hebben behaald om het initiatief te nemen.

“In een andere formatieronde kan de MAN kiezen om plaats te nemen in de oppositie of deel uit te maken van een groep om een nieuwe regering te vormen.”

Cooper hekelt het feit dat de PS inmiddels een blok heeft gevormd met Pais en PNP (goed voor tien zetels steun in de Staten) en nu druk probeert uit te oefenen op de MAN om aan te schuiven.

“Waarom wacht men op de MAN? Er zijn ook andere partijen zoals de MFK en de PAR. Wiels zegt in de media wel dat hij openstaat om met andere partijen te praten, maar naar mijn weten heeft hij de MFK nog niet benaderd.”

Aan de andere kant vindt Cooper niet dat de MAN verweten kan worden een blok van zeven zetels te hebben gevormd met MFK.

“Er is geen blokvorming tussen de MAN en de MFK. Het enige wat de MAN doet is de uitslag van de verkiezingen respecteren. Die was duidelijk voor een voortzetting van de coalitie MFK, PS en MAN.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -