Maak een droom waar

Sportinternaat Willem Alexander voor kansarme jongens van Curaçao

Mijn droom is om het Sportinternaat Willem Alexander te realiseren voor kansarme jongens van Curaçao.
Curaçao maakt op het moment op sociaal gebied moeilijke tijden mee waar vooral jongens van 8 tot 18 jaar vergeten worden en in de criminaliteit belanden.
Als hulpverlener, voorzitter en oprichtster van Stichting Tegen Kindermishandeling kom ik dagelijks in aanraking met deze kansloze jongeren die door huiselijk geweld en mishandeling liever op straat zwerven.
Alhoewel verwaarloosd, toch hebben deze jongens veel talent vooral op sport gebied.
Wegens hun financiele situatie thuis (armoede) kunnen deze jongens nooit aansluiten bij een sport vereniging in verband met de contributie die zij moeten betalen.
Het Sportinternaat Willem Alexander draagt bij aan de vermindering van criminaliteit op het eiland door middel van sport en onderwijs en biedt aan deze jongens een unieke kans om in een liefdevolle omgeving hun dromen waar te maken voor een betere toekomst zowel als professioneel als in hun gezin later in het leven.
Daarnaast hebben 70 tot 75% van de gezinnen op Curaçao een vrouw die belast is met het gezin.
Door de jongens deze kans te geven, is het belangrijk om de jongens vanaf nu zijn plaats en belang in het gezin duidelijk te maken.
Het streven van het Sportinternaat Willem Alexander is om jaarlijks 100 jongens een goede kans te geven en later (3 jaar) ook een afdeling voor de meisjes.
Dit is mijn droom, voor Curaçao, voor de jongens, de meisjes en gezinnen van de toekomst.

https://deeljouwdroom.nl/participants/13012

Mijn Droom

Mijn Droom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *