25 C
Willemstad
• zaterdag 2 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Luchtvaartnieuws | Rutte: nog te vroeg voor besluit over vaccinatiepaspoort, maar in principe geen bezwaar

Volgens de demissionair premier zijn er vooral nog technische vragen. Dat meldt de NOS.
DEN HAAG – Premier Rutte vindt het nog te vroeg om met zijn Europese collega’s een besluit te nemen over een Europees coronapaspoort. Maar Nederland heeft in principe geen bezwaar tegen een inentingsbewijs waarmee reizen of andere uitjes weer zouden kunnen, zei hij na afloop van overleg per videoverbinding met zijn EU-collega’s.

Volgens de demissionair premier zijn er vooral nog technische vragen. Dat meldt de NOS.

Een vaccinatiepaspoort “kan wel nut hebben in de toekomst”, aldus Rutte. “We moeten daar in Nederland echt nog het debat over voeren. Er hangt een aantal fundamentele vragen omheen.” Zo zijn er nog steeds geen absolute zekerheden over iemands besmettelijkheid nadat hij is ingeënt, zegt Rutte. “Al zijn de eerste berichten niet ongunstig.”

- Advertentie -

Sommige landen dringen aan op de invoering van een digitaal vaccinpaspoort waarmee EU-burgers in alle andere lidstaten vrij door Europa kunnen reizen. Zo’n certificaat kost in ieder geval nog wel drie maanden aan technische voorbereidingen, zegt de Europese Commissie.

De Duitse bondskanselier Merkel was na afloop van het overleg optimistisch over een snelle invoering van het coronapaspoort. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en de internationale luchtvaartorganisatie IATA proberen regels voor zo’n certificaat op te stellen.

Bron: Luchtvaartnieuws

- Advertentie -

Artikel delen

5 reacties

 1. Natuurlijk zal NL ook deze vernieuwing volgen, maar zoals altijd nadat zich in Brussel een meerderheid aftekend. Hij krijgt ook druk van de kant van Schiphol, KLM te al en Rottjeknor. Maar naar goed gebruik, zal Nederland, nadat de meest veilige, fraude vrije en geheel digitale vorm is gepresenteerd, een geheel eigen ontwikkel project opstarten met werkgroep, aangestuurd door een stuurgroep, en een geheel eigen raad van bestuur met een onafhankelijke raad van advies. Het ontwerp moet uiteindelijk goedgekeurd worden na “interventie” van de NCTV, Nationale Politie, Landelijke Eenheid Inlichtingen, FIOD, MIVD, AIVD, etc etc.
  Registratie zal wederom worden uitbesteed aan callcenters, ook die waarvan de baas gewoon “Boef” heet (check that)
  En daarna is men verwonderd dat je gegevens (incl. BSN, adres, mobiel nr) openlijk verhandeld worden via o.a. Darkweb, ready for use op CD’s.

 2. Ericlapas
  Dat doen we (teken mezelf even erbij) al jaren met het bekende Internationale gele vaccinatie boekje , voor Azië, Afrika en sommige delen v Zuid Amerika.
  Dus niks nieuws onder de zon!
  What the hell.

 3. @ericlapas
  Wat zou je denken van een digitaal coronapaspoort? Gewoon een bewijs op jouw mobiele telefoon, zoals je nu ook reist met een e-ticket of in een app al jouw kortingskaarten opslaat.

  Verder helemaal eens met jou observatie betreffende Direct tv. Tenenkrommend met die vooringenomen, sensatie beluste interviewster Nicole Trinidad. Zij bracht het nieuws vol bombarie dat viruswaarheid (voorheen viruswaanzin) door de rechter in het gelijk was gesteld aangaande de avondklok.
  Helaas moest ze van de week met de billen bloot, nadat de rechter de eerdere beslissing teniet had gedaan en de overheid in het gelijk stelde.

  Direct tv is kampioen mensen aan het woord laten die de grootste, eenzijdige onzin uitkramen. Is het niet een Willem Engel, die inderdaad verder door geen hond serieus wordt genomen met zijn Qanon ideeën, behalve door zijn gelijkdenkende aanhang, dan zijn het wel de leden van KdnT of Pin.

 4. Uiteraard zegt hij nu zo vlak voor de verkiezingen NEE , hij zegt er niet bij dat hij op 8 MEI 2020 al opdracht gegeven aan Cyberbedrijf health CO-VI pass (TM) heeft dit paspoort te ontwikkelen dus mocht hij na de verkiezingen weer aan de macht komen dan zegt hij JA wel. Het bedrijf begint volgende week met het verzenden, die man is een op en top leugenaar .

 5. Nou moeten we straks met een cedula en een paspoort op zak lopen? Nederlanders kennende zullen ze zeker over privacy beginnen te zeuren.

  Zo zien we daar ook twee mafkezen, Jeroen Pols en Willem Engel die tegen de avondklok in Nederland procederen. Direct TV blijft verbazen door deze twee life via Skype in de uitzending te interviewen, dit terwijl in Nederland niemand meer deze twee idioten serieus neemt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | ‘Indrukwekkende hoeveelheid’ cocaïne gevonden bij oprollen drugslijn, Hengeloër (48) en vijf anderen blijven twee weken in voorarrest

Maarten Schoon | Algemeen Dagblad Update - ‘Een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne’ vond de politie Oost-Nederland donderdag, bij de grote actie waarbij een drugslijn tussen Curaçao en Oost-Nederland werd opgerold....

VRT | Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor haar rol in de slavenhandel

Jos De Greef | VRT.be Op een herdenking in Amsterdam heeft Klaas Knot, de gouverneur van De Nederlandse Bank, zijn excuses aangeboden voor de rol van de bank...

ParadiseFM | Soaw zoekt nieuw onderkomen

Het ministerie van Soaw gaat verhuizen. De huidige locatie in het WTC voldoet niet. Op dit moment is er vanwege de tropische depressie afgelopen woensdag sprake van...

DH | Other MPs approached to strengthen coalition

PHILIPSBURG--The Leaders of the Coalition parties National Alliance (NA) and the United Peoples (UP) Party jointly announced on Saturday evening that they are exploring the option of...

AntilliaansDagblad | Ministers Curaçao dragen folklore uit

Even geen mantelpak of jas en das, maar vrolijke folkloristische kledij. De ministers van Curaçao gingen er trots mee op de foto. Vlak voor ‘Dia de Bandera’...

Nu.cw | Politie vraagt medewerking horeca tijdens Marcha di Seú

De politie en het inspectieteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vragen de medewerking van horecagelegenheden tijdens de Marcha di Seú zondag. Er zijn een aantal...
- Advertentie -
- Advertentie -