30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Lovers verliest zaak schoolmelk

HomeMediaLovers verliest zaak schoolmelk

lovers logoWillemstad – De rechter heeft in de schoolmelkzaak die Lovers tegen de regering aanspande, het bedrijf in het ongelijk gesteld. Lovers moet nu voor de proceskosten van 1.500 gulden opdraaien.

Advertentie

De rechter oordeelde dat er géén sprake was van een overeenkomst tussen Lovers en de regering. De melkfabrikant bepleitte tijdens de rechtszaak dat dit wel het geval was, terwijl de regering het bestaan van een overeenkomst betwistte. De rechter heeft de regering op dit punt gelijk gegeven.

,,Een overeenkomst met het land is pas rechtsgeldig nadat een machtigingsbesluit daartoe, gebaseerd op een besluit van de Raad van Ministers is gegeven.”

De rechter merkte daarbij op dat het in een kleine samenleving belangrijk is dat regels over bevoegdheid en formele besluitvorming strikt in acht worden genomen. De Raad van Ministers heeft geen besluit genomen en ook niet een machtigingsbesluit genomen, zo oordeelde de rechter.

Hiermee komt de vordering van Lovers te vervallen om de regering te verplichten de overeenkomst na te komen en het bedrijf de schoolmelk te laten leveren voor de periode 2013 tot 2016.

De dwangsom van 2.500 gulden per dag die Lovers vorderde voor het niet naleven van de overeenkomst is door de rechter verworpen. Lovers’ eis voor een verbod op het houden van een nieuwe openbare aanbesteding voor de levering van schoolmelk werd niet gehonoreerd.

De melkfabrikant wilde een dwangsom van 1.500.000 gulden voor het geval de regering toch een nieuwe openbare aanbesteding zou houden. Ook eiste Lovers een schadevergoeding van 216.623 gulden. Lovers’ vorderingen zijn verworpen omdat er in het oordeel van de rechter géén sprake was van een overeenkomst en de fabrikant op grond daarvan er geen consequenties aan kan verbinden.

Lovers kreeg de gunning voor de levering van schoolmelk na een openbare aanbesteding vorig jaar. Omdat er bij die aanbesteding fouten waren gemaakt, besloot de regering in januari van dit jaar om een nieuwe aanbesteding te houden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Lees hier het Vonnis Lovers 27022014

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties