26 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 07:29

NTR | Nieuw parlement Curaçao wil vooral eenheid terug brengen

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Er zijn velen die denken dat politiek een synoniem is van elkaar beledigen. Maar de manier waarop u iemand behandeld, zegt meer over...

DH | Mingo’s dismissal was politically motivated, lawyer Bloem argued

PHILIPSBURG--Dismissed Princess Juliana International Airport (PJIA) operating company PJIAE chief executive officer (CEO) Brian Mingo was ultimately let go by PJIA holding company PJIAH for political reasons,...

Ingezonden | De positie van de verpleegkundige beroepsgroep binnen de ziekenhuiszorg in vogelvlucht

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | ‘Urgente aanpak armoede jongeren BES’

Kralendijk - Een ‘urgente integrale aanpak van armoede onder jongeren en de lange behandelingsduur van klachten door het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) aanpakken’ staan bij de Nationale...

AntilliaansDagblad | Herstel hotelbezetting op Aruba zet door

Oranjestad - De hotels waren in april voor ruim de helft bezet. Ook de prijzen lagen een stuk lager dan voor de coronapandemie. Aruba Hotel & Tourism Association...

AntilliaansDagblad | OM eist cel voor agenten

Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren een gevangenisstraf geëist voor twee politieagenten die zich op 18 januari 2020 schuldig zouden hebben gemaakt aan ernstige mishandeling. Dat...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaLichtmars voor Wiels vreedzaam verlopen

Lichtmars voor Wiels vreedzaam verlopen

Een witte ‘stroom’ op de weg naar Marie Pampoen.
Een witte ‘stroom’ op de weg naar Marie Pampoen.

 

WILLEMSTAD — De Marcha di Lus, die gisteravond werd gehouden voor de partijleider van Pueblo Soberano Helmin Wiels die afgelopen zondag werd vermoord, is vreedzaam en rustig verlopen. Dat laat woordvoerder Reginald ‘Reggie’ Huggins van de politie weten.

“Geen noemenswaardige incidenten.”

De mars, die ‘gedragen’ werd door kaarslicht, vertrok ruim na zevenen vanaf de kathedraal van Pietermaai in de richting van de vissersplaats Marie Pampoen, de plaats waar Wiels werd neergeschoten.
Aanhangers van Pueblo Soberano namen in een aanzienlijk aantal deel, maar ook verschillende politici, ministers, parlementariërs en andere belangstellenden liepen – elk voor hun eigen redenen – mee in de lichtmars.

  • ‘Voor Helmin Wiels’,
  • ‘Tegen corruptie’,
  • ‘Voor de democratie’,
  • ‘Voor eenheid in het land’

waren een paar van de verklaringen die mensen desgevraagd aflegden.
Ook de kinderen van Helmin Wiels en andere familieleden liepen mee.

Al naar gelang de tocht vorderde, groeide ook het aantal deelnemers aan deze stille lichtmars. Op verschillende punten langs de Penstraat en de Martin Luther King Boulevard sloten mensen zich aan.
Sommigen waren meteen doorgegaan naar Marie Pampoen om daar alvast een plaatsje te bemachtigen bij het podium, dat daar voor een plechtige ceremonie was ingericht.
De ‘dresscode’ voor deze wandeling/bijeenkomst was wit en ook daaraan was door velen gehoor gegeven.
Voor negenen stroomden de deelnemers aan de witte lichtmars de parkeerplaats van Marie Pampoen op en vermengden zich met de menigte die daar toen al ter plekke was.

“Zo’n tweeënhalf tot drieduizend mensen zijn hier”

, zo liet een agent bij navraag weten.

Zodra de mars tot stilstand kwam en mensen een plekje hadden gevonden, begon de plechtige ceremonie waarin ruimte was voor gedichten, zang en het volkslied van Curaçao.
Pastoor Curtis Meris en voorganger Roy Tweed spraken de menigte toe.
Ook interim-fractievoorzitter van Pueblo Soberano Ivar Asjes nam het woord en liet wederom weten dat een idee niet ‘vermoord’ kan worden.
Ook riep hij op tot rust en zei dat de partij inmiddels ook met een eigen onderzoek is gestart naar de dood van haar partijleider.

Tot slot sprak Marvelyne Wiels, de zus van de PS-leider, de menigte toe.

“Aan de moordenaars van mijn broer wil ik het volgende heel duidelijk meegeven:
je kunt tot het einde van de wereld lopen, maar als je iemand hebt doodgeschoten en diegene valt met zijn gezicht op de grond, dan zul je heel snel worden opgepakt.
En anders zal mijn broer je zeker opwachten.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties