31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 17:12

Laatste reacties

- Advertentie -

LC | Curaçao sluit luchtruim voor vluchten uit Nederland

Volgens Rhuggenaath is dat de beste manier om de bevolking van Curaçao te beschermen tegen corona-besmettingen | Foto Leeuwarder Courant-ANP

Curaçao schrapt alle vluchten van en naar Nederland vanwege het nieuwe coronavirus. Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath vrijdagochtend (lokale tijd) tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Tot nu toe waren er elke dag zeker twee vluchten naar Curaçao. Ook vluchten vanuit andere plekken in Europa worden opgeschort.

Volgens Rhuggenaath is dat de beste manier om de bevolking van Curaçao te beschermen tegen corona-besmettingen. Vrijdag werd de eerste besmetting van een persoon met het corona-virus op het eiland bevestigd.

- Advertentie -

Bron: Leeuwarder Courant

- Advertisement -

Artikel delen

33 reacties

 1. De grootse schuldige aan de paniek is de media.
  Corona verkoopt.
  Dode vermoorde dame 6 regels
  Moordenaar gepakt niks.
  Corona.
  80% van alle artikelen.
  En bash onzin. 98% of meer geneest. Net als griep. En heeft dus antisoffen aanfemaakt.
  Corona maakt dom

 2. Hele goeie @John Bash,

  Die heeft de redactie bovenaan gezet voor dit weekend!
  Masha danki namens alle lezers,

  Vriendelijke groet,
  KKC redactie

 3. Het grappige is wel dat we met dit alles de mortaliteit van heel veel andere dingen drastish omlaag brengen omdat iedereen plotseling zijn handen wast. Inclusief de artsen in t zieken huis. Dat is pas dodelijk.
  Oja een van de grootse risico.s voor ouderen.
  Vallen… Ondermeer van de trap af. Al dan niet door een vino van Arie V

 4. Malaria 228 miljoen zieke mensen in 2018 met een geschatte aantal doden van 405 000
  Zelfs TBC en diarree iets wat makkelijk te bestrijden is en wat ook op Curaçao regelmatig voorkomt heeft meer dan 3 miljoen doden elk jaar….. Salmonella… 80 procent van alle kip…
  Hoor je helemaal niks over.

 5. @Laplas. Daarom moet ook de curve in de gaten gehouden worden. En het feit dat de mensheid nog geen afweer systeem heeft voor dit virus.
  Het is nu al code rood in de ziekenhuizen van Noord-Brabant in Nederland. Operaties worden uitgesteld.

 6. Beste @John Bash, de video roept alleen maar vragen op. De Italiaanse toestanden zijn mij niet helemaal duidelijk.

  Er wordt gezegd dat er gekozen wordt tussen ouderen en jongeren maar volgens berichten lopen alleen ouderen en mensen met een slechte gezondheid levensgevaar.

  Er zijn genoeg gevallen van mensen met een goede gezondheid die gewoon thuis uitzieken.

 7. Nog een geluk dat ze op Curacao de Makamba hebben.Om de schulden van hun ongeletterde ministers en graaiers te betalen.

 8. misschien kunnen wij vragen of Clifton Walle een speech geeft vanuit HNO om alles te ontkennen zodat iedereen weer gerustgesteld is?

 9. Één op de vijf belandt and de beademing op de intensive care. Laat dat even bezinken. Weet wat je te wachten staat als je deze ziekte niet weet te vertragen. Er zijn in Italië niet genoeg bedden in de ICU. Eer zijn niet genoeg beademingsapparaten. In Nederland ook niet. Hospital nobo?

  Wake up and smell the coffee. De tijd om te handelen is NU want jullie kunnen een ongecontroleerde uitbraak niet aan, wij hier ook niet overigens.

 10. Mensen denk na asjeblieft. Hoeveel beademingsapparatuur heeft HNO? Kunnen ze tien patiënten tegelijk aan denk je? Of twintig? Of duizend? Ben je boven de zestig, wil je dan naar huis gestuurd worden omdat alleen nog maar jonge sterke mensen beademd worden?

  Op het moment dat de eerste patiënt bekend wordt lopen er al tientallen rond die nog niet zo ziek zijn…Lees dit artikel en besef dat we al redelijk laat zijn. Dios spar nos
  https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca

 11. Verontruste topdokters slaan alarm: ‘Alle landen moeten in totale lockdown, er is géén tijd meer!’ | Coronavirus | AD.nl

  Als Europa niet op korte termijn een voorbeeld neemt aan landen als China of Zuid-Korea, dan is de chaos die het coronavirus zal ontketenen niet langer te overzien. Daarvoor waarschuwen gerenommeerde doktoren vandaag in een open brief aan collega’s uit andere landen. ,,Tijd is onze gemeenschappelijke vijand, omdat het virus zich razendsnel verspreidt en erg dodelijk is.”1

  https://www.ad.nl/buitenland/verontruste-topdokters-slaan-alarm-alle-landen-moeten-in-totale-lockdown-er-is-geen-tijd-meer~ac8264b3/ 

  Gezien het bovenstaande artikel lijkt mij meer dan logisch dat zowel Curaçao als Aruba hun grenzen sluiten. De rest van de eilanden zullen volgen….

 12. Alle maatregelen genomen zijn gericht op het vertragen van de verspreiding. Niet op het stoppen. En hopen dat er, voor volledige verspreiding een vaccin is. Maar waar voor? Zijn matige griepverschijnselen reden genoeg om de volledige globale samenleving te verstoren? Of voor deze rots die 100% afhankelijk is van goederen en personen van het buitenland. In gevaar te brengen? Als dit voor griepverschijnselen acceptabel is. Is het preventief ruimen van mensen voor een serieus virus ook acceptabel. Denk na en weeg af. Mensen zijn kudde dieren en we zijn op hol geslagen.

 13. Met een beetje pech zit Nederland binnen een paar dagen in lock down. Ook dan komt er geen toerist meer naar Curacao. En zie de KLM die alle 747’s nu al vervroegd aan de grond gaat houden en haar personeel nu al naar huis stuurt. Nee, hulde voor de premier, een moedig en wijs besluit.

  In Italië behandelen ze ouderen al niet meer, die mogen thuis sterven. Geen plek in de intensive care. Wake up and smell the coffee. Het is nu tijd voor drastische maatregelen anders gaan we, zowel in NL en vooral op Curacao precies diezelfde kant op.

 14. Mooie lijst IATA.

  Met volop uitzonderingen voor eigen bewoners.
  Of uitsluitingen voor mensen die in bepaald gebied zijn geweest.

  Het virus checkt niet op nationaliteit.
  Dus men haalt toch potentiele zieke mensen binnen.

  Verder is dus de besmetting er al. Dat gaat vanzelf verder.
  Duurt wellicht iets langer.

  En wanneer je bij aankomst pas selecteert of men binnen mag komen dan hebben ze eerst uren in het vliegtuig gezeten en dus gezonde mensen kunnen besmetten.
  Selectie zou bij vertrek moeten gebeuren.

 15. De KLM blijft vliegen op Curaçao. Iedere toerist heeft een retourticket. KLM is verplicht die mensen terug te brengen naar Nederland. Als hier moeilijk over wordt gedaan door Curaçao, blijven ze economisch gezien met een onexpoitabele raffinaderij en volledig vernield toerisme zitten. Maar de bevolking wordt beschermd. Ook beschermd tegen armoede en de honger?

 16. Goede maatregel van onze premier. Het is nu nog te beheersen. Blijft het luchtruim open, dan komt er sowieso een uitbraak en zijn we verder van huis.
  Men vergeet dat nu in bijna alle landen de grenzen gesloten zijn en dat bijvoorbeeld Catalonie in Spanje volledig onder quarantaine is gezet. Nu ook nog het luchtruim sluiten vanuit de USA. Langenoten die terug komen of willen komen, dienen verplicht 14 dagen in quarantaine gezet te worden. Geen gelul en doorpakken nu.

 17. Te idioot voor woorden, eerst hebben we extra vluchten naar Curaçao, dan hebben we het eerste besmettingsgeval en dan schrappen we alle vluchten te idioot voor woorden. Dat het zou komen wisten we al en dit is het draaiboek waar mee men komt? Wat een inzicht. Daar gaat de enige bron van inkomsten. Is dit om de economische ressesie te verklaren? Zo van nee de resesie dat komt niet door ons beleid, corona is de schuldige! Ik had de ressesie al op meer dan 5% ingeschat en elke week zonder tourisme 1% erbij. Maar onze Kennedy is geniaal suzi ook! Het is niet hun schuld!

 18. En al die Yu die voor een week in Nederland zitten, worden die inwoners nu op kosten van de regering terug gehaald ??? Of is hier niet bij nagedacht en is Curacao het eerste land ter wereld wat zijn eigen inwoners aan hun lot overlaat ?? Hoe dom kan je zijn….

 19. @Rechtsstaat, als het andersom was dan ben jij de eerste die de discriminatie lade opentrekt om o.a te zeggen: zie je, de makamba’s ta tene nos nigger nan afo.
  Ta discriminacion etc.
  Inderdaad gelukkig voor jouw dat Hulanda nog steeds joe di Corsow toelaat.

 20. Stupido! Trots heeft men pas geleden gepubliceerd hoeveel meer mensen uit Nederland als toerist komen. Men is daar afhankelijk van. A F H A N K E L I J K. Nu gooit men ineens het kind met het badwater weg, stelletje angsthazen. Hallo, we hoeven niet naar Curaçao, keuze zat. Gaan we met hetzelfde vliegtuig naar Bonaire of Aruba. Ik krijg steeds meer de indruk dat er erg veel inteelt is bij de beslissers op Curaçao. Zet Rhuggenaath maar vast bij de sjushibak. Copieergedrag.

 21. Volgens Rhuggenaath is dat de beste manier om de bevolking van Curaçao te beschermen tegen corona-besmettingen. Waar leeft deze fantast.
  Helaas is onze Kenedi net als Trump, luchtruim voor Europa dicht maar uit het vergeven van Corona land Amerika mag door vliegen en de kleine tussen de eilanden ook , ze beseffen niet dat mensen die perse terug willen dan maar met Air France of KLM naar st Maarten of Bonaire of Franse eilanden vliegen en met de kleintjes alsnog hierheen komen ergo half bakken werk , doe alles of niets dit slaat nergens op.

 22. Ajo laatste bron van inkomsten, en dat alles door iets waar niemand in zijn stoutste dromen ooit aan gedacht heeft op deze rots.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -