27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

PBC | Reiziger Curaçao pas vanaf vier uur voor vertrek welkom op Schiphol

Persbureau Curacao

ANP

SCHIPHOL – Wie morgen vanaf Amsterdam naar Curaçao vliegt, is pas vanaf vier uur voor vertrek welkom op Schiphol. Eerder word je niet toegelaten. Het gaat om proefmaatregel waarmee de luchthaven te grote drukte wil tegengaan en geldt voor alle passagiers op alle vluchten.

Schiphol verzoekt passagiers ook zo min mogelijk bagage mee te nemen en handbagage bij voorkeur in te checken, zodat de rijen bij incheckbalies en de veiligheidscontroles niet te lang worden.

De luchthaven kampt al weken met een structureel personeelstekort bij onder meer de beveiliging en onder afhandelaars. Daardoor ontstond vaak grote drukte in de terminals. De afgelopen weken riep Schiphol reizigers op wegens de drukte juist zo vroeg mogelijk aanwezig te zijn vanwege de verwachte drukte. Maar nu is het vliegveld erachter gekomen dat passagiers daardoor nog eerder dan vier uur voor vertrek komen, waardoor de rijen nog langer worden.

Morgen zijn er twee vluchten naar Curaçao. De KL735 vertrekt om 12.10 uur. Reizigers zijn pas vanaf tien over acht welkom in de vertrekhal. De andere vlucht is de OR379 van Tuifly. Dit toestel vertrekt om 11.15 uur. Passagiers zijn welkom vanaf kwart over zeven.

Passenger-assistants

Zogeheten passenger-assistants en kantoorpersoneel van Schiphol gaan de tickets van reizigers controleren om te bepalen of ze de vertrekhal in mogen. Als dit niet het geval is, moeten ze naar Schiphol Plaza, het winkelgebied met horeca dat meer ruimte zou bieden. Beveiligers, waaraan op Schiphol het grootste gebrek is, worden niet voor deze taak ingezet.

“Maar allereerst is dit een oproep. We hopen dat passagiers hierdoor echt niet eerder dan vier uur voor hun vlucht naar Schiphol komen”, legt een woordvoerder uit. “Tegelijkertijd zijn we ons er terdege van bewust dat het gedrag van reizigers moeilijk te voorspellen is.” Schiphol kan nog niet aangeven wanneer de regel vervalt.

De luchthaven verzoekt passagiers na overleg met luchtvaartmaatschappijen verder maximaal één stuk handbagage mee te nemen of hun handbagage bij de ruimbagage te stoppen. Reizigers met alleen handbagage kunnen direct door naar security wat de doorstroming van passagiers zou versnellen.

De maatregelen die Schiphol nu aankondigt, zijn onderdeel van een actieplan om nieuwe problemen zo veel mogelijk te voorkomen.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

7 reacties

 1. Tja de mensen met lage lonen werden er meteen uitgekieperd terwijl ze hoge bazen bleven zitten. Ze smeekten dat alle regels zouden worden gestopt zodat er weer hoge winsten konden worden gehaald. En dachten dat de losers wel op hun knieën terug zouden komen voor honger loontjes.
  Niet dus.

  Wellicht ook een idee om bij Schengen vluchten geen paspoort controle meer doen. Scheelt ook weer tijd!

 2. Spl is niet de enige luchthaven in Europa. Voeg daar Dublin, Düsseldorf etc aan toe dan is de chaos circle rond.

  Idd @EClapas we zullen de gevolgen van de highrisk Corona gevallen gaan beleven. Dit was ook al aangekondigd door het RIVM.

  To be continued zullen we maar zeggen.

 3. Kan het nog gekker worden ?
  Uhhhh, please kom 4 uur voor vertrek.
  Ahhhh, nee , niet doen. Kom maar 2 uren voor tijd.
  Maar weet je wat ? Laat maar.
  Dit heb ik niet van Chiphol verwacht. Maar ja.

 4. Het is moeilijk in een land te leven waar de grootste boeven en imbecielen juist bestuurders, ministers en parlementariërs zijn. Het kan toch niet anders dat Schiphol vanwege de lange wachtrijen nu een high risk gebied is wat corona besmettingen betreft.

  Wij staan vrolijk als imbecielen op HATO deze besmette passagiers met open armen te ontvangen.

 5. Kan Schiphol dan ook garanderen dat wanneer men 4 uur van te voren op Schiphol is ook met de vlucht mee kan gaan?
  Ik hoorde van mensen die namelijk 5 uur in de rijen stonden dus dan mis je je vlucht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -