32 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Curaçaos kabinet wacht met aanvaarden excuses slavernijverleden

HomeLandenArubaParadiseFM | Curaçaos kabinet wacht met aanvaarden excuses slavernijverleden

Het kabinet-Pisas is nog niet met een officiële reactie gekomen op de Nederlandse excuses voor het slavernijverleden. De regering wacht de reactie van het parlement af, voordat het een standpunt formuleert.

Dat zei premier Pisas vandaag na de toespraken van Mark Rutte en Alexandra van Huffelen. Wel zei de Curaçaose premier dat hij hoopt dat het hersteltraject een doorbraak oplevert voor gelijkwaardigheid binnen het Koninkrijk. En dat het herstelprogramma gepaard gaat met substantiële investeringen.

Ook kijkt Pisas uit naar de 1 juli viering volgend jaar. De afschaffing van het slavernij 150 jaar geleden wordt dan groots gevierd binnen het Koninkrijk en Suriname.

Bron: ParadiseFM

11 reacties

 1. Gelijkwaardigheid met het Koningrijk wil pisas , begin met het inleveren van salaris naar Rutte-vorm.
  Je kan niet eens aan die man tippen.
  Wacht maar tot je een ons weegt dummie. We hebben niks aan jou.
  Je bent alleen bezig met geld over de balk te gooien samen met je andere vazallen. We weten trouwens hoe en door wie jullie gekozen zijn.
  Die mensen weten niet beter, maar ze plukken nu de vruchten, hele zure druiven.

 2. De Nederlandse regering ( burger ) voelt al jaren aan waar de schoen wringt en dat is geld veel geld, maar Nl weet ook wel dat dat geld in verkeerde zakken terecht komt, kijk naar zakken vuller dik kop Cooper & co die presteert het al twee jaar nu helemaal met zijn gaten asfalt/zand klap met schep erop, de man moet op zeker al miljoenen hebben verdiend met zijn MFK familie & co. Dit jaar al vierkeer asfalt/zand er in en na twee dagen goeie regenbui asfalt/zand eruit KOSTEN 20 miljoen????, tel uit je winst MFK, hoe lang moet dit nog duren ! Rutte, huur eens een goeie SNIPER in en laat die het zooitje ongedierte wat in de regering en Staten zit eens fijn en netjes met het NARRENSCHIP de zee op sturen met stemming onbekend. Tjonge Tjonge waar halen ze de gore moet vandaan om het woord HERSTELBETALING in hun dolgedraaide hersenpan te laten zweven.

 3. Feit is dat er excuses aangeboden zijn en dat er een leertraject wordt aangekondigd. Excuses accepteren hoeft niet, het geld voor het leertraject accepteren hoeft ook niet. Dat laatste wordt lastig. Geld is het enige waar het om draait op Curacao….

 4. Wanneer gaat de corrupte Pisas zijn geldverslindende snoepreisje naar Arabië uit eigen zak terugbetalen aan Curaçao. Het heeft de bevolking alleen geld gekost en niets opgeleverd. Heeft Corrupte Schotte zijn miljoenen herstelbetalingen al terugbetaald? De wegen zijn nog steeds slecht, kinderen krijgen type onderwijs waarmee ze buiten Curacao nergens terecht kunnen. Nu moeten ze creools gaan leren haha. Zolang Curaçao door dit type personen wordt geregeerd kan hun gemekker niet serieus genomen worden.

 5. Het zwarte ras heeft weer een hele slechte beurt gemaakt, triest genoeg hebben ze het niet eens door. Rutte heeft weer laten zien hoe primitief al die zwarten kunnen reageren (schreeuwen en schelden) en vervolgens door wat goed gekozen woorden zich in slaap laten sussen.

  Voor zover ik mij kan herinneren waren de oorspronkelijke bewoners van dit eiland, Arowakken indianen, daar hebben de Europeanen met geweld hun goud en land afgepakt, waar blijft de excuses?

  Zoals altijd denken die zwarten alleen aan zichzelf, als ze echt oprecht zijn, in het eisen van excuses, moeten ze ook al het grond (inclusief van de groot grondbezitters) wat ze nu hebben terug geven want dat is van de indianen beroofd.

 6. Pik P cs kan lang wachten op xtra herstelbetalingen, aangezien de NL regering al heeft aangegeven dat die er niet komt. De te verdelen 209 milj moeten m.i. Geheel ten goede komen aan de zwaksten van de samenleving die vele decennia veel onthouden is, omdat Staten en regeringen ‘andere prioriteiten’ hadden. Tot gevolg nu anno 2022 een verrot schoolsysteem, kinderen zonder eten naar school, veel kinderen blijven thuis op BB omdat vader of moeder het bushels niet kunnen betalen, school uitval, zwaar onderbetaalde leerkrachten die dan ook massaal naar Bonaire en NL vertrekken.
  Niemand die ook maar één poot heeft uitgestoken om de ellende waarin kinderen opgroeien te verzachten. Zelfs je behoorlijk s morgens wassen is er niet bij omdat bij duizenden huishoudens geen druppel schoon drinkwater is.
  Een klein eiland van nauwelijks 150:000 bewoners waar corruptie plek 1 staat.

  De excuses uitgesproken door Rutte vind ik terecht, deze hadden er al 150 jaar geleden moeten komen. Eerherstel voor Tula sta ik helemaal achter, ook voor Boni de Marron slaaf, als die er komt.
  Mss een begin to heal dat hebben ze in NL hard nodig. Het doorlichten van alle ministeries, hoe om te gaan met een inclusieve samenleving. De blauwe familie was een trieste eerste aanzet. BZ is al aangekondigd dus laat ze het rijtje maar afgaan.

 7. Wie zit te wachten op het excuus van de door werkelijk niemand serieus genomen Pik Pisas? Een omhooggevallen agentje van de politiepost te Barber met het IQ van een leguaan die jarenlang de reet van Gerrit Schotte heeft schoongelikt en geen greintje integriteit heeft.

  Hoe kun je anders zijn benoeming van het veelvuldig veroordeelde viswijf van Boca Sami, Jacinta Constantia, tot zijn kabinetsmedewerkster zien?

  Pik Pisas zou in een beschaafd land plantsoenendienstmedewerker zijn geworden. Op Curacao werd hij premier.

 8. En aansluitend komt Pisas met excuses voor de discriminatie van lhbti-ers op het eiland. Aangenomen mag worden dat dit gepaard gaat met substantiële betalingen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties