30 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

DKK | Van Huffelen aan Kamer: Landen schuiven hervormingen voor zich uit

HomeLandenArubaDKK | Van Huffelen aan Kamer: Landen schuiven hervormingen voor zich uit

Dossier Koninkrijksrelaties.nl

Den Haag – Staatssecretaris Van Huffelen uit zich in een brief aan de Tweede Kamer aanzienlijk minder optimistisch over de samenwerking met Curaçao, Aruba en Sint Maarten dan zij eerder op de dag tentoonspreidde tijdens de persconferentie over de met de landen gesloten onderlinge regelingen.

Ten overstaan van de media strooide Van Huffelen rijkelijk met complimenten naar de naast haar staande premiers Pisas, Wever-Croes en Jacobs. Het terugschroeven van het toezicht en hanteren van minder strenge regels kan, zo verklaarde de staatssecretaris, omdat zij er alle vertrouwen heeft dat de landen zich vanaf nu wel aan gemaakte afspraken gaan houden. Daarom durft zij het aan de COHO-wet in te trekken die juist door haar voorganger Knops was opgetuigd omdat die het zat was dat de landen keer op keer terugkwamen op afspraken.

De persconferentie was nog niet afgelopen of Van Huffelen stuurde een brief naar de Tweede Kamer waarin zij zich erover beklaagt dat de landen de hervormingen traineren en belangrijke informatie achterhouden. “Als ik terugkijk naar de uitvoering van de Landspakketten de afgelopen twee jaar, dan zie ik dat om zulke moeilijke besluitvorming helaas soms wordt heengelopen of dat deze wordt vooruitgeschoven. Tevens zie ik dat niet alle relevante informatie over de hervormingen wordt gedeeld.”

Van Huffelen is vooral kritisch over het kabinet Pisas: “Ik maak mij specifiek zorgen over de afhoudende houding vanuit Curaçao, zoals die steeds meer naar voren komt uit de uitvoeringsrapportages van het afgelopen jaar. De samenwerking verloopt op meerdere fronten stroef, zoals bijvoorbeeld tot uiting komt bij de hervorming van de online kansspelsector, waarover steeds minder informatie wordt gedeeld.”

Bron: Dossier Koninkrijksrelaties.nl

9 reacties

 1. Absurd gedraag, maar voor d66 is het heel normaal om te pronken met de veren en het geld van een ander, in dit geval de nl belastingbetaler. Wat dat betreft is Huffeltje hetzelfde alsPisas. Dus geen wonder dat ze elkaar om de nek vielen.

 2. Ik denk dat ik het snap: hervormingen zijn processen die in de toekomst moeten plaatsvinden. Daarom doet dit kabinet niets aan die noodzakelijke processen…ze zijn van “manaña” en niet van “aworo”.

 3. Wat moet de premier dan over, bijvoorbeeld de goksector zeggen?
  “Wij houden geen toezicht, dat wordt gedaan door de sector zelf,
  Ook hebben we geen idee hoeveel sites er gebruikmaken van een Curaçaose licentie die worden namelijk verstrekt door licentie houders die de titel “master” aan hun licentie hebben toegevoegd.
  We weten wel dat die geen inkomsten hebben uit het gokken en dus daardoor ook niet belast worden.
  Maar onze minister van financiën gaat hervormen, maar hij weet nog niet wat en hoe omdat hij geen inzicht heeft in de sector.
  Over een andere boeg; hoe kan van Huffelen zich beklagen zij is verantwoordelijk. Doe dan wat.

 4. Vul maar in.
  Niet voor de bevolking, maar eerst aan zichzelf denken. Het MFK credo.
  Het kabinet Pisas belooft veel, denkt niet na, er gebeurt helemaal niets.
  Gezegde wat hier van toepassing is:
  “Veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties