28 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’

Willemstad – In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige interparlementaire conferentie geheel te wijden aan het oplossen van het democratisch tekort in het Koninkrijk der Nederlanden.

Uitgangspunt voor de conferentie is een rapport dat opgesteld moet worden door ‘een breed geschakeerde groep ‘Democratisch tekort Koninkrijk’ van onafhankelijke (wetenschappelijke) deskundigen’. ,,De gevraagde deskundigen moeten reeds bestaande en nieuwe voorstellen tot vermindering van het democratisch tekort binnen het Koninkrijk overzichtelijk in kaart brengen, analyseren (pro’s en contra’s voor betrokkenen) en samenvatten, en tevens de reikwijdte en betekenis van bestaande Statuutsbepalingen (onder andere de artikelen 3, 11, 26, 27, 38, 43 en 51) in ogenschouw nemen en analyseren”, zo staat in de afsprakenlijst opgenomen.

Ook zal er een brief gestuurd worden aan de Koninkrijksregering met een oproep om op zo kort mogelijke termijn duidelijkheid te geven over een eventueel te organiseren Koninkrijksconferentie, met de mogelijkheid tot deelname van vertegenwoordigers van de parlementen.

Na over het onderwerp gesproken te hebben tijdens het recente Ipko is vastgesteld dat het Statuut in december 70 jaar bestaat en dat er sprake is van een democratisch tekort in het Koninkrijk. Ook is besproken dat ‘de bestaande mogelijkheden voor democratische besluitvorming in het Statuut mogelijk nog niet ten volle zijn benut’. Daarbij is wel opgemerkt dat een integrale herziening van het Statuut momenteel niet opportuun is, en evenmin binnen afzienbare tijd haalbaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

 1. Kijk dat stelletje stumperds en geboefte daar nu staan. Als het dak zou instorten zou er niks verloren zijn aan geen van deze drollen.

  @DPBT, het woord niet oportuun werd ook gebruikt door het OM ten tijde van tante Omayra. Het OM vond het niet oportuun om de zaak te starten. Als je het gehele vonnis leest dan staat het er zwart wit. tante Leeflang zwaait graag met een regel van een pagina, maar het ganse vonnis leest anders.

  Wat betreft Stewie Martina. Die is al net zo oportuun als zijn vader Don aqua con ijs Martina

 2. Idd.. maar géén zorg mensen.. We weten geen van allen wat ” Democratisch deficiet inhoudt. Maar niet getreurd: Brian weet zoals bekend ALLES over alles. Of het nu voetballen is of zoals in dit geval een deficiet, en dan nog wel een democratische.. Niet voor niets wordt hij hier dan ook “de Google van KKC” genoemd…

 3. Het woord “onopportuun” heeft een heel negatieve conotatie bij mij. Een wrange smaak in mijn mond.
  Het was nl hetgeen het O.M. toen als reden opgaf om ons aller Steven Martina niet te vervolgen voor het ondertekenen van een wet – of een verordening die tot strekking had verzekeringspremies voor motorrijtuigen te verhogen, terwijl hij partij was (omdat hij toen volgens eigen zeggen z.g. “CEO – af” van De Guardian Group Curaçao en z.g. zijn aandelen “op afstand” had gezet.
  Dom, maar waar!!.
  Enfin, het OM vond het toen “niet opportuun” om hem daarover aan te spreken als ik het niet fout heb.

 4. Denk dat weinig mensen snappen wat men hiermee bedoelt. Mensen hebben meer zorgen aan hun hoofd zoals is er eten morgen en kan ik de huur betalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties