30 C
Willemstad
• zondag 25 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | President Guyana stemt in met dialoog over grensconflict

HomeLandenVenezuelaTelegraaf | President Guyana stemt in met dialoog over grensconflict
Volgens media in Georgetown heeft de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali ingestemd met het voorstel van de Venezolaanse regering © ANP / Alamy Limited

CARACAS/GEORGETOWN – De Venezolaanse regering heeft buurland Guyana voorgesteld een bijeenkomst „op hoog niveau” te houden om het conflict rond de olierijke grensregio Essequibo te bespreken.

Volgens media in Georgetown heeft de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali daarmee ingestemd. Een datum voor de top zal snel worden geprikt.

Volgens media in Georgetown heeft de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali ingestemd met het voorstel van de Venezolaanse regering.

Nicolás Maduro, de autocratische machthebber in Venezuela, liet de bevolking zich vorige week in referendum uitspreken over inlijving van deelstaat Essequibo, ongeveer twee derde van heel Guyana. Zoals verwacht was een overgrote meerderheid van de kiezers voor.

Nicolás Maduro liet de bevolking zich vorige week in referendum uitspreken over inlijving van deelstaat Essequibo.
© ANP / AFP

Spanningen opgelopen

De spanning in het noorden van Zuid-Amerika liep daardoor de afgelopen dagen sterk op. De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken zei de soevereiniteit van Guyana te respecteren, de VN-Veiligheidsraad boog zich over de kwestie en de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva toonde grote bezorgdheid over het grensgeschil op ’zijn’ continent.

Lula vroeg Maduro zaterdag telefonisch geen „eenzijdige maatregelen” te nemen om verdere escalatie te voorkomen. Maduro toonde vervolgens bereidheid tot dialoog. De Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (CELAC) zal zo nodig bemiddelen. De premier van Saint Vincent en de Grenadines luisterde derhalve zaterdag al mee.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Pokerplay op hoog niveau. De autoritaire boef Maduro wil gaan praten? Terwijl hij Guyana bedreigt, een corrupt schijnreferendum organiseert en, met verkiezingen in zicht, bij lange na niet in staat is de bevolking voldoende werk, inkomen en perspectief te bieden. Hypocriete cosmetica van een gevaarlijke schurk die duidelijk moet worden gemaakt dat dit gedrag absoluut niet acceptabel is en ook nooit zal zijn.
  Pisas had daar overigens ook aan kunnen bijdragen door ipv zijn kop in het Arabische zand te steken daar duidelijk over te zijn. Met slapjanus-gedrag speel je dit soort criminele querulanten in de kaart.

 2. Wel apart. Maduro wil de helft van je land in lijven en stelt voor over het “conflict” te praten. Maar als je Oronico Maracaibo al niet kan ontwikkelen wat moet je dan met Guyana.
  Wat die Maduro dombo ook volledig vergeet is dat de VS een goede aanleiding om Venezuela aan te pakken ook zullen gebruiken. Dat willen ze al jaren. En nu krijgen ze er eentje in hun schoot geworpen. Rusland is druk en China heeft andere belangen. Slim.

 3. We moeten ‘n beetje lief zijn voor de Venezolanen schreef die idioot van ‘n moe , luiaard en nitwit en grootsmoel m rojer eens in de krant.

 4. Kijk, nu wordt het interessant. Maduro wil een beetje landgrab spelen en heeft ogen gezet op een deel van Guyana (vermoedelijk) vol olie en nuttige ertsen. De buschauffeur in Miraflores heeft grote dollartekens in de ogen.
  Nu heeft hij een reus in het noorden wakker gemaakt and this giant is not friendly. Matter of fact: he hates bullies.
  Nu gaat Southern Command (en naar ik vermoed de 5e vloot) plots gezamenlijk oefenen met de Guyana Defence Force. Brazilië heeft troepen naar haar grens gestuurd ter versterking. Vermoedelijk zullen de Fransen en de Engelsen uitgenodigd worden ook deze jungle-oefening bij te wonen.
  Het Venezolaanse regime mag dan dit terrein willen pikken, omdat de grote reserves diep in het Orinoco basin niet echt commercieel exploitabel zijn, met landje pikken krijg je alleen maar meer kijkers (satellite oversight, FOL surveillance sorties, etc)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties