26 C
Willemstad
• maandag 5 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Van Huffelen staatssecretaris Koninkrijksrelaties

Nederland, Den Haag, 28-01-2020. Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Financiën.

Willemstad/Den Haag – Alexandra van Huffelen (53 jaar) is de beoogde staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering in het kabinet Rutte-IV. De D66’er heeft zich de afgelopen twee jaar als staatssecretaris van Financiën beziggehouden met de afhandeling van de toeslagenaffaire en de financiële compensatie voor gedupeerde ouders.

Daarvoor was zij Eerste Kamerlid, wethouder van Rotterdam en algemeen directeur van Gemeente Vervoerbedrijf Amsterdam.

F03 Alexandra van Huffelen 2 RijksoverheidHet bericht dat Van Huffelen de nieuwe Nederlandse staatssecretaris wordt belast met het Caribische deel van het Koninkrijk, werd in het weekend door meerder media gebracht. Van Huffelen is één van de drie bewindslieden van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de enige van D66. Hanke Bruins Slot (CDA) wordt minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, terwijl Hugo de Jonge (eveneens CDA) minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wordt.

Opvallend is dat Raymond Knops (CDA) niet terugkeert in Rutte IV. Hij was in het huidige kabinet staatssecretaris van BZK en voor de Caribische (ei)landen de belangrijkste bewindspersoon. Mark Rutte (VVD) was, is en blijft minister-president. De nieuwe regeringsploeg wordt gevormd door dezelfde partijen als Rutte III: VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

Alexandra van Huffelen wordt voor de autonome CAS-eilanden (Curaçao, Aruba en Sint Maarten) en de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) – die integraal deel uitmaken van de Nederlandse Staat – het nieuwe ‘Haagse gezicht’. Zij is tot nu toe staatssecretaris van Financiën, met ‘Toeslagen en Douane’ in haar portefeuille.

Op de website van de Rijksoverheid wordt Van Huffelen aangehaald met deze quote: ,,Ik zie het als mijn taak om het toeslagendossier op orde te brengen. De ouders die erbij betrokken zijn, hebben het vertrouwen in de overheid verloren. Begrijpelijk, want ze hebben een overheid aangetroffen die meer tegenover dan naast ze stond. Ik vind het erg belangrijk dat die ouders recht wordt gedaan en dat ze het vertrouwen terugkrijgen. Dat is een belangrijke reden voor mij om staatssecretaris te worden.”

Deze D66-politica werd in 1968 in Leiden geboren en woont, gehuwd, in Utrecht. Na haar vwo deed ze Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en Erasmus Universiteit in Rotterdam, gevolgd door een Vakopleiding Openbare Financiën voor Hogere Ambtenaren.

Van Huffelen werkt vanaf 1992 in verschillende functies op het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. In 1997 wordt zij directeur van het Projectbureau Energie 2050, dat duurzame energie in Noord-Brabant stimuleert. Van 2000 tot 2010 werkt zij in verschillende functies in binnen- en buitenland voor Essent.

Vanaf 2010 is zij wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte voor de gemeente Rotterdam. Vanaf 2014 werkt zij als algemeen directeur voor het Gemeente Vervoerbedrijf Amsterdam. Op 29 januari 2020 is Van Huffelen benoemd tot staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte III.

De nieuwe staatssecretaris van Koninkrijksrelaties had diverse ambtsgebonden en -gerelateerde nevenfuncties. Van 1995 tot 2012 vervulde zij verschillende commissaris- en toezichtsfuncties, onder andere bij Het Brabants Orkest, de stichting van verpleeg- en verzorghuizen Van Neynselgroep en het gemeentelijke nutsbedrijf in het Duitse Bremen.

Van 2014 tot 2020 was zij lid van het bestuur van de internationale brancheorganisatie van openbaarvervoerbedrijven (UITP), het kennisplatform voor de railsector (Railforum) en het Nationaal OV-beraad. In 2018 en 2019 vervulde zij de functie van vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van het Eindhovense Catharina Ziekenhuis. Van 2017 tot 2019 was zij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Waarborgfonds voor de Zorgsector.

Van 2015 tot 2019 was zij voorzitter van de Landelijke Fondsenwervingscommissie bij D66. In 2018 en 2019 was Van Huffelen lid van de mobiliteitstafel voor het Klimaatakkoord. Vanaf 2019 was zij met de portefeuille Economische zaken en Klimaat, Zorg en Fiscaliteit lid van de Eerste Kamer voor D66.
De kandidaat-bewindspersonen schuiven komende week aan bij premier en formateur Mark Rutte voor een kennismakingsgesprek. Maandag 10 januari moet het nieuwe kabinet op het bordes staan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

10 reacties

 1. “want met rasisten is het niet goed knikkeren. Zij zijn niet sportief, en zullen ons altijd blijven schoppen, gewoon omdat ze hun mond (hun vingers in dit geval) voor hun straf hebben.”
  Helemaal mee eens,
  Maar ben je het ook eens met de definitie van rasist:
  “elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming die ten doel heeft de erkenning, het genot of de uitoefening, op voet van gelijkheid, van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel gebied, of op andere terreinen van het openbare leven, teniet te doen of aan te tasten, dan wel de tenietdoening of aantasting daarvan ten gevolge heeft.”
  Kan je die definitie ook onderschrijven?
  Zo niet, wat is dan een racist in jou optiek?

 2. @ Melius Legere, je bent altijd welkom op KKC. Vermoedelijk niet voor dit slag mensen waar ik het over heb, maar voor mij wel.
  Ik doe mijn best, en God doet zelf wel de rest, want je kan niet op die manier met medemensen omgaan.
  En voordat ze mijn aanpak van hun schunnigheden aanslepen als zijnde een onbeschofte manier van ook “laag bij de grond een medemens aanpakken”: Het kan echt nog veel lager als ik mijn filters uitschakel. Het is dat de CP dat waarschijnlijk niet op waarde zal weten in te schatten, en in zal grijpen…. Maar Melius, Drechi pa bosnan Tur zal hun altijd blijven aanspreken, want met rasisten is het niet goed knikkeren. Zij zijn niet sportief, en zullen ons altijd blijven schoppen, gewoon omdat ze hun mond (hun vingers in dit geval) voor hun straf hebben.

 3. @Drechi;
  Ik zal de komende tijd iets vaker hier komen kijken, hoe jij die ‘Joyce’ lik op stuk geeft, wanneer ze weer oeverloos haar vooroordelen begint te ventileren. Een mens moet toch diep gezonken zijn om iemands fysieke postuur erbij te halen.
  Ik vraag me af of die ‘Joyce’, evenals mw van Huffelen, een academische studie heeft voltooid en 6 talen vloeiend spreekt!
  Er is hier ook een ‘nieuwe ster’: een zekere ‘Karin’:

  https://knipselkrant-curacao.com/nieuws/politiek/pbc-alexandra-van-huffelen-nieuwe-staatssecretaris-koninkrijkrelaties/#comment-268618

  Die scheldt ook en passant even de ‘neef van William’ uit voor schuinsmarcheerder: Waarschijnlijk vanwege het feit dat de man jaren geleden een kind verwekte bij zijn vriendin, terwijl de echtscheiding van zijn vorige echtgenote nog niet ‘rond’ was. Als je iedere man in een dergelijke situatie op een borrel zou moeten trakteren, ben je in no time bankroet!

  Ik zal het met belangstelling volgen hoe jij gehakt maakt van deze eh.. ‘vrouwspersonen’ (‘dames’ is echt teveel eer!)

 4. Zo te zien op de foto heeft de nieuwe St Sc ook de lengte van een de zeven dwergen , zullen mooie foto’s worden samen met Pik die bijna 2 meter is, heb hem vandaag weer horen slap lullen op de tv, hij had het alleen maar over corona. Op andere vragen draaide hij er als een tol omheen of schoof de vragen door aan dokter Duits die er geen raad mee had en onze epo baard was er niet, die was aan het werk ??? in het CMC bij een heel erg zieke klant!.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -