34 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Kaag vreest lange economische klap: ’Er dreigt grote instabiliteit’

HomeLandenInternationaalTelegraaf | Kaag vreest lange economische klap: ’Er dreigt grote instabiliteit’

Den Haag – De oorlog in Oekraïne laat zich ook voelen in onze economie en de portemonnee van de burger. Minister Kaag (Financiën) vreest dat die klap over een langere periode kan nadreunen.

Dat zegt de D66-leider zondagochtend in het tv-programma WNL op Zondag. „We maken ons met ons allen enorme zorgen over de hoge inflatie”, zegt Kaag. „De energieprijzen zijn gigantisch, dat raakt heel veel mensen. Er dreigt grote instabiliteit, macro-economisch.”

Brandstof

En dat laat zich ook voelen in de portemonnee van burgers, doordat de prijzen van energie, brandstof en voedsel de pan uit zullen rijzen. Een probleem dat zich nog langere tijd zal laten voelen, verwacht Kaag: „We kunnen tegen niemand zeggen dat wij hier prijsvrij mee wegkomen. We betalen hier een prijs voor en ik denk dat dit aanhoudend zal zijn.”

De druk op het kabinet om snel met koopkrachtreparatie te komen is groot, maar Kaag benadrukt dat er nog wel even tijd nodig is om tot oplossingen te komen. „Het makkelijke antwoord is er niet”, zegt Kaag die ook het mantra van het kabinet herhaalt dat niet iedereen voor alles gecompenseerd kan worden. De focus ligt vooral op de lagere inkomens: „We zijn er hartstikke hard mee bezig om te kijken óf en op welke manier we het zo draaglijk mogelijk kunnen maken.”

Oorlogstijd

Dat gaat nog wel een paar weken duren, zegt Kaag: „In crisistijd en oorlogstijd moeten we ook rustig blijven, koers behouden, kijken wat we kunnen doen. Dat doen we deze weken.”

De gasafhankelijheid van Rusland terugschroeven door weer meer te halen uit de Groningse gasvelden ’zou de allerlaatste optie zijn’, zegt Kaag. Ook al geeft een meerderheid van de Groningers zelf aan dat er meer gas gewonnen zou mogen worden als Nederland stopt met de import van Russisch gas. Kaag waardeert dat: „Ik vind het heel nobel van de mensen in Groningen.”

Kaag reageerde ook op de uitspraken van de Russische president Poetin die de economische sancties die aan Rusland opgelegd worden ’oorlogsmisdaden’ noemt. Dat is volgens Kaag ’de omgekeerde wereld’: „De schending van de soevereiniteit van Oekraïne, de invasie en nu de oorlogshandelingen door Rusland staan buiten kijf. Dáár is de oorlogsdaad begonnen.” De uitspraken van de Russische president bestempelt ze als ’oorlogspropaganda’.

Isolement

De minister van Financiën maakt zich er ’grote zorgen’ over dat Poetin ’steeds meer vanuit isolement handelt’: „Dat zie je vaker bij autocraten in hun laatste jaren, dat ze steeds excentrieker worden. Daar ligt een groot gevaar.”

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

28 reacties

 1. @LaStiwz schreef;
  “Er is niks mis met vooroordelen zolang die vooroordelen maar op feiten berusten.”

  Er is inderdaad niks mis met vooroordelen omdat het de mens eigen is om voorbarig te oordelen over van alles en nog wat.

  Maar een vooroordeel kan nooit bij voorbaat op feiten berusten want anders hoefde het geen vooroordeel te zijn of vooroordeel genoemd te worden.

  Een vooroordeel betekent simpelweg voorbarig oordelen over iets, iemand of wat dan ook zonder de feiten te kennen. Daarom ook het woordje “voor” voor het woordje “oordeel”.

  Pas na het uiten of uitspreken van een vooroordeel kan worden onderzocht of het vooroordeel op feiten berust. Een vooroordeel is eigenlijk een aanname.

  Maar de meeste mensen die niet anders gewend zijn dan voorbarig zonder feitelijk bewijs te veroordelen en beoordelen, zijn gewoonlijk helemaal niet geïnteresseerd of hun vooroordelen op feiten berusten of juist niet.

 2. LOL @ Brian. Spijker op de kop.

  Het is idd té makkelijk om alles onder de noemer “Racisme”te schuiven.
  Als ik Silvana Simons en Quinnie Halvegario moet geloven , is elke afwijzing, niet aangenomen worden , niet de toppositie krijgen, het directe gevolg van racisme.

  Daar er steed maar één aangenomen worden voor een vacature , betekent dat in bv Nederland dat er ook honderden blanken worden afgewezen. Maar ja die kunnen niet zeggen dat dat komt door hun roomblanke huidje.

  Als je gebrekkig nederlands beheerst, zoals bv Pik Pisas, of geen kaas gegeten hebt van de materie, zoals bv onze minister van Justitie, weinig ervaring hebt op het betreffende vakgebied, zoals onze minister van Algemene zaken , geen expert bent , zoals onze Eerste minister, tja dan is dan de kans reeel dat je de baan niet krijgt.

  Maar niet op Curacao, daar krijgt een nitwit als Pisas 3 minister posten. En men is nog steeds verbaasd dat het eiland alleen maar achteruit holt? Want je mag ook nog eens niets zeggen tegen onze langgeteende en uiterst hooghartige hoogwaardigheidsbekleders. Want dan heb je geen “respèt” LOL

 3. Er is niks mis met vooroordelen zolang die vooroordelen maar op feiten berusten. Als de gemiddelde blanke lui is, steelt en veel buiten de deur wipt, dan zou ik geen blanke in dienst hebben.

  Veranderd het woord Blanke in Arabier of Zwarte en je bent een racist.

 4. Er is niks mis met vooroordelen zolang die vooroordelen maar op feiten berusten. Als de gemiddelde blanke lui is, steelt en veel buiten de deur wipt, dan zou ik geen blanke in dienst hebben.

 5. @Meliuslegere schreef;
  “Goddank hebben zij mij van mijn vooroordelen genezen.”

  Meliuslegere,
  het is natuurlijk winst als je je genezen voelt van de vooroordelen jegens de afkomst van jou Poolse schoonzoon en schoondochter. Maar je beseft toch wel dat vooroordelen hebben over het een of ander de mens eigen is? Je weet dat mensen in het algemeen over van alles en nog wat vooroordelen, maar ook veroordelen, ook al weten zij het niet zeker. Het woord zelf zegt het al. Er bestaan dus niet alleen vooroordelen over een land of over een volk, een bevolking of een bevolkingsgroep. Maar ook vooroordelen over bijvoorbeeld een buurman/vrouw of over een familielid of een noem maar op.

  Soms kloppen de vooroordelen maar vaak ook niet. Het geldt voor ieder mens, waar ook ter wereld. Vandaar mijn bewering dat voorbarig oordelen over wat dan ook des mens is. Er bestaan geen mensen die niet voorbarig oordelen. Er bestaan wel mensen die voorbarig oordelen maar er wel over nadenken of zij niet te snel geoordeeld hebben.

  Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat het geen onmogelijkheid is dat je in de toekomst misschien wél geconfronteerd zal worden met het eerdere vooroordeel die je had voordat je je ervan genezen voelde. En dat niet per se vanwege jou schoonzoon en schoondochter. Maar vanwege andere Poolse mensen.

  Ik vind het overigens leuk dat jouw kinderen ‘en zeker ook jij’ het zo getroffen hebben met hun aardige lieve partners. Voor elke vader/moeder zou het een geruststellend gevoel zijn hun kinderen gelukkig te zien. (wink)

 6. Goddank hebben zij mij van mijn vooroordelen genezen.

  Vooroordelen veroorzaken 90 procent van de problemen van deze wereld.

 7. @Mano:
  Ik kan mij grotendeels vinden in jouw genuanceerde reacties.
  Bij voorbeeld:
  ‘Er zijn ook Poolse mensen getrouwd met Aziatische of zwarte mensen’

  Klopt helemaal! Toen ik kennismaakte met mijn Poolse schoonzoon en zijn familie, had ik in eerste instantie het vooroordeel dat zij de uitzondering waren die de regel bevestigden.
  Ik voerde zelfs argumenten aan om mijn vermeende ‘gelijk’ te bevestigen:
  In de trant van: zij zijn academici, dus ruimdenkender dan laaggeletterde Polen en bovendien van Joodse afkomst, dus ook geen antisemieten etc. etc.
  Inmiddels gaat mijn dochter jaarlijks op familiebezoek in Polen. Zij gaat daar ook uitgebreid winkelen, naar de kapper etc. en heeft nooit enige vorm van discriminatie ondervonden.
  Ook hun Poolse vriendenkring hier in Nederland zijn sympathieke, hartelijke mensen, die mijn dochter Poolse gerechten hebben leren koken en komen ‘klussen’ (mijn schoonzoon is nl de enige Pool in Nederland die nog geen hamer van een schroevendraaier kan onderscheiden)
  Goddank hebben zij mij van mijn vooroordelen genezen, want ook mijn zoon deelt inmiddels, (na een minder harmonieus huwelijk) zijn leven met een lieve Poolse dame.

  Wij volgen met spanning de oorlog in Oekraine. Een neef van mijn schoonzoon woonde daar en is nu met zijn gezin op de vlucht naar Polen, waar zij door familie zullen worden opgevangen.

 8. In crisistijd en oorlogstijd moeten we ook rustig blijven, koers behouden, kijken wat we kunnen doen. Dat doen we deze weken.

  Woorden van een elitair meisje dat nooit armoede of oorlog heeft meegemaakt. Op dure universiteiten zag en een leuke loopbaan kreeg als diplomate en bij de UN.

  Tijd om producten gewoon te prijzen op kostprijs met wat omzet!

 9. Rassendiscriminatie daarentegen is puur gebaseerd op soort, uiterlijk, huidskleur en misschien ook cultuur en taal.

  Discriminatie bestaat gewoon of het anders zijn. Alleen wij maken er meteen een groot ding van. Kinderen pesten elkaar, ouderen roddelen of roepen elkaar wat na. Als je Rood haar hebt noemen ze je rooie. Ben je dik ben je een dikzak en heb je een kleurtje dan noemen ze je dat.

 10. Maar er is een verschil tussen de zwarte die een zwarte discrimineert.

  Dat hebben we in Ruanda gezien. En in Suriname tussen de djoekas en de stadscreolen.

  En in Haiti.. met de manchete

 11. @Ericlapas schreef;
  “Dit zijn zomaar 3 voorbeelden om aan te tonen hoe de Curaçaose neger de ander discrimineert.”

  Precies, ook in Afrika discrimineert de ene stam de andere stam. Discriminatie is van alle tijden. Maar er is een verschil tussen de zwarte die een zwarte discrimineert. Hetzelfde verschil is ook van toepassing voor een blanke die een blanke landgenoot discrimineert of een Aziaat die zijn of haar Aziatische landgenoot discrimineert.

  Die Curaçaose zwarte discrimineert zijn eilandgenoot niet omdat hij net zo zwart is als hij, maar om een of andere reden, bijvoorbeeld klasse discriminatie en andersoortige discriminatie uit jaloezie en soms zelfs omdat de één iets minder zwart is dan de ander en etc & etc. Hetzelfde geldt voor de blanke en de Aziaat die hun soortgenoten discrimineren.

  Bijvoorbeeld een kakker die een tokkie discrimineert. Of een Indiër die een ‘onaanraakbare Indiër’ discrimineert. Geen van de genoemde voorbeelden vallen onder rassendiscriminatie.

  Rassendiscriminatie daarentegen is puur gebaseerd op soort, uiterlijk, huidskleur en misschien ook cultuur en taal. Dat soort discriminatie valt onder de noemer rassendiscriminatie, ik noem het liever ‘op uiterlijk en soort’ gebaseerde discriminatie.

  Er bestaan overigens tig soorten en vormen van discriminatie.

  Ik discrimineer ook vaak, als er toch besloten is om van alles maar als discriminatie te betitelen.(lol)
  Maar nooit omdat je een oranje, gele of blauwe huidskleur hebt, of omdat je eigenaar bent van een geweldige grote kokkert, of omdat je te lang, te dik, te kort of te dun bent of omdat je een homofiel bent of in armoede leeft en in een god gelooft. Wat betreft die grote neus met enorme neusgaten, daar moet ik stiekem wel om lachen. (lol)

 12. Ericlapas, geld koopt alles. Als je weet wat ik bedoel.
  Net als je drie bieren op hebt lijkt je lelijke buurvrouw plotseling op mis world.

  En het is juist de VS de overal chaos veroorzaakt.
  Ik heb nimmer een Rus of Chinees in the Caribbean of Latijns Amerika gezien die dictators steunen, burgeroorlogen etc veroorzaken. Behalve Cuba dan.
  Maar ik heb wel lelijke dingen van onze noorden buren gezien.
  Bautista Brazil, Anastacio Tacho Somoza Nicaragua, Pinochet Chile, Noriega Panama, Rafael Trujillio Santo Domingo etc.
  Sandinistas Nicaragua ga zo maar door.
  Splitsing van Panama van Colombia.

  Zie wat met de indigenas van Australie en Nieuw Zeeland zijn gebeurd. Tweederangs burgers zijn het. In hun eigen land. Maar dat is ook in VS, Canada en de rest van de Americas.

  De wereld orde die nu heerst is puur om de belangen van eerst de VS te dienen gevolgd door de vazalen in Europa.

  Mijn advies aan de Caribean en Latijns America. Vorm een blok a la Europa. Anders zullen wij door de Chinezen, VS en Europa worden overlopen. Maar eigenlijk is het al te laat.

 13. @Loes, je laat als uberwappie, voorzover dat al niet heeeel lang aan iedereen duidelijk was met deze reactie voor de zoveelste keer zien dat jou verstandelijke capaciteiten minder dan minimaal zijn. Deze rots, en dus ook jouw bestaan, is nig meer dan volleeeedig afhankelijk van het geld wat uit nederland komt. En daarmee dus ook al het geld wat we voor import van zaken uit elders hebben. Dus hou op met bullshit verspreiden.

 14. @”De Polen en Oekraïners zijn de grootste racisten ter wereld.” , Denk niet dat het helemaal waar is want ik ken zelf vrouwen uit Oekraïne en heb niets van gemerkt. Heb zelf ooit 2 weken met twee Oekraïense meiden in het plaza hotel verbleven en heb niet het gevoel dat zij zich hebben ingehouden omdat ik zwart ben.

  Moet wel zeggen dat ik geschrokken ben toen ik zag dat een Oekraïense bewaker een Afrikaanse student de trein uitsloeg omdat de hond van een Oekraïense vluchteling mee moest.

  Maar ja, zoals altijd buk ik niet om in de achterste van iemand anders te kijken, onze eigen situatie is veel erger. Hier is de situatie voor veel zwarten erger dan die van de Russische minderheden in Oekraïne.

  Weet niet of er ook sprake van racisme is als zwarten elkaar onderling discrimineren of is dat een vorm van klassisme? Neem aan dat we niet achterlijk zijn in dit land we zien toch dat een kleine groep hier beslag legt op alle schaarste hulpmiddelen die wij hebben? Blijkbaar vinden ze dat zij meer recht op hebben want de rest is minderwaardig aan hen.

  Wat simpele voorbeelden die zomaar bij mij bovenkomen drijven.

  Een mevrouw krijgt met carnaval een ongeluk door slecht onderhouden overheidsgebouwen, Camelia-Römer en later Zita Jesus Leito wilden haar met een fooi het riet insturen terwijl diezelfde Camelia-Römer geeft o.a. Betrian zomaar 1 miljoen per jaar. Voor Camelia-Römer is die zwarte mevrouw minder dan een Russische minderheid in Oekraïne.

  Ander voorbeeld, Ruthmilda Larmonie-Cecilia, minister van SOAW vindt dat minimum loon niet verhoogd kan worden want dat valt niet te verdedigen en niet eens een maand later mogen ministers hun eigen medewerkers met 2 familie leden uitbreiden voor minimaal 10.000 NAf elk.

  Derde en laatste voorbeeld, Pisas vindt dat hij met zijn beperkte kennis en opleiding goed genoeg is voor de Curaçaose bevolking.

  Dit zijn zomaar 3 voorbeelden om aan te tonen hoe de Curaçaose neger de ander discrimineert en de radio en tv doet ook alles aan om die groep achtergesteld te houden en desnoods gebruikten ze zelf de Katholieke kerk voor.

 15. Racisme is eigenlijk niet het goede woord om racisme te omschrijven, want biologisch gezien bestaat er maar 1 ras, ‘het menselijk ras’ onderverdeeld in soorten, zoals uiterlijk, huidskleur etc & etc.

  Iedereen op de wereld is een racist. Of in ieder geval racisten zijn in alle landen.

 16. @”De Polen en Oekraïners zijn de grootste racisten ter wereld.”

  Het is moeilijk te zeggen onder welk volk de “grootste of ergste racisten” verblijven. Er zijn ook Poolse mensen getrouwd met Aziatische of zwarte mensen. Maar het antisemitisme heeft altijd gefloreerd in landen als Polen en Hongarije. Wat betreft Oekraïne zijn de Oekraïners ook weer niet zo erg racistisch als maar liefst 73% gekozen heeft voor een Joodse president Zelensky. En ja, zeker ook Russen doen niet onder voor de Polen en de Hongaren, Russen zijn net zo racistisch!

  Racisme is eigenlijk niet het goede woord om racisme te omschrijven, want biologisch gezien bestaat er maar 1 ras, ‘het menselijk ras’ onderverdeeld in soorten, zoals uiterlijk, huidskleur etc & etc.

 17. @”Maar he zet je huis open voor de Nazi oekrainers.
  Die guys die zeggen ja de russen leverden de Buk rakketten wij deden niks.”

  Bullshit, net zoals in de meeste West en Oost Europese landen zijn er ook in Oekraïne rechtsextremistische groeperingen, waaronder ook neonazi’s, actief. Het is heus niet zo dat alle Oekraïners aanhangers zijn van de belachelijke (neo)nazi ideologie. Toevallig zijn het ook nog de pro Russische separatisten die met een russische Bukraket de MH17 hebben neergehaald, en dat in hun eigen zogenaamde luchtruim boven de Donbas. Kortom, de Oekraïners van het onafhankelijke land Oekraïne hebben er niets mee van doen. Het is bekend dat juist in die twee door Rusland ondersteunde separatistische provincies veel neonazi’s verblijven.

  Poetin heeft jarenlang van alles gedaan om zowel de USA en de EU te destabiliseren. En dat is hem best wel gelukt. Dat deden hij en zijn goed georganiseerde trollenleger door onder meer anti-EU rechtsextremistische groeperingen en/of politieke partijen te financieren en allerhande nepwebsites te creëren waarop Russische trollen zich voordeden/voordoen als echte Amerikanen.

  Het is geen toeval dat een anti EU, antisemitische Nederlandse partij als bijvoorbeeld FvD al jaren ervan verdacht wordt door de Russen gefinancierd te worden. Zo ook soortgelijke Franse en Italiaans politieke partijen. FvD is dan ook wat de oorlog betreft absoluut pro Russisch.

  Ook in de USA, tijdens de regeringsperiode van Trump, is het hen goed gelukt om de Amerikanen die al verdeeld waren en zijn, door beïnvloeding nog erger te verdelen. Met hulp van o.m. creeps als Steve Bannon die overigens in verschillende West-Europese landen persona non grata is.

  Zelfs mensen die door rechtsextremisten – waaronder neonazi’s- als een ondersoort worden beschouwd, bijvoorbeeld “zwarten”, zijn beïnvloed geworden door de Russische propagandatrollen. Dat zie je ook op dit forum terug.

  Poetin is een REVANCHIST! Hij is nog steeds boos dat de Sovjet Unie in elkaar gedonderd is!

  https://www.mo.be/interview/extreem-rechts-de-aantrekkingskracht-van-haat

 18. En nu heeft de VS Venezuela weer ondekt.
  De minister van buitelandse zaken van de VS gaat nu naar Vezuela om Maduro te paaien en hun olie weer online te brengen. Maduro mester dal e un patada den su trasero, esey e mester hasi.

  De Venezolanen hebben zoveel sufrirmiento gekend. Zelf Covid vaccines werd hun ontnomen. En nu plotseling heeft de VS hun ontdekt.

  Onze rafinaderij is al een tijdje dicht grotendeels vanwege de VS.

  Mijn advies aan Maduro, para duro brother. No entrega.

  Frankrijk zegt dat de deal met Iran zsm rond moet zijn. Waarom ?

  Hahaha las sanciones estan remordiendo en el trasero de todos.

  Told you so. De kleine man zal lijden en de rijken en politici zullen hun pastechi regelen.

 19. De westerse pers weer. Net als bij de Iraq. En nu weer, maar een omgedraaid verhaal.
  Disgusting hoe de Afrikanen, Indiers en Arabieren bij de Poolse grens worden tegengehouden.

  De Polen en Oekraïners zijn de grootste racisten ter wereld. Nog erger dan de Amerikanen. Goed dat de Russen toentertijd Stepan Bandera een kopje kleiner heeft kunen maken.
  Die vent was de auteur van vele gruwelijke doden.

  Ik dacht dat de Russen propaganda maakten over de fascisten in Oekraïne. Maar ik ben op onderzoek uitgegaan. En inderdaad er zijn vele fascisten daar. De internet staat hier vol van.

 20. Wij hebben niets te maken met Europa?
  Onze economie draait op hulp uit Nederland (Europa)
  Toerisme komt in hoofdzaak uit Europa
  We hebben een Nederlandspaspoort.
  En we hebben te maken met internationale energie markt waar Europa als grote afnemer een belangrijke rol speelt.
  Een groot deel van het aanbod in de supermarkt komt uit Europa.
  En wij hebben niets met Europa te maken?
  Ik weet niet in welke eeuw jij leeft.
  Of waar jij woont maar het lot van Curaçao is verbonden met Nederland en dus Europa.

 21. “Haiti is expected to import 420,000 metric tons (MT) of wheat and wheat products”
  En dan exporteren ze het naar Curaçao. Natuurlijk.
  Gas en olie prijzen is afhankelijk van de internationale markt. Als Rusland als producent weg valt gaat alle olie duurder worden.
  Nazi Oekraïne?
  Let wel Oekraïne was niet mijn favoriete land vanwege de ongelooflijke corruptie op alle niveaus maar het was een soevereine staat.
  En de president is een jood.
  Nazi Oekraïne?

 22. Wij hebben niks te maken met Europa.
  Ons meel komt uit haitie.
  Ons gas en olie uit de usa of venezuela.
  En de Nederlandse economie draait op BTW.
  Nou de overheid cashed lekker in.
  Gelul
  Maar he zet je huis open voor de Nazi oekrainers.
  Die guys die zeggen ja de russen leverden de Buk rakketten wij deden niks.
  Weet goed met wie je in zee gaat.
  Het is niet zoals het lijkt.
  NEt als met corona.
  De media is in handen van een paar.
  Geld gestrooid en de kosten ja is nu de oorlog.
  Wauw…
  Rutte en z.n man vriendje. Hebben feest.

 23. Goh, tante Kaag is van mening dat dit nog enige jaren kan duren ?
  No shit ! Je zou haast nog gaan denken dat ze slim is, ware het niet dat iedere idioot dit ook kon bedenken.
  Of had iemand nog het idee dat de sancties volgend jaar ineens voorbij zullen zijn en dat de gebouwen en doden in Oekraine weer op gaan staan ?

  De lange termijn effecten zullen inderdaad nog vele jaren voelbaar zijn………….daarom zijn het ook lange termijn effecten en nee, Rusland zal de komende 20 of 30 jaar niet bij de rest van de wereld horen (tenzij de Russische bevolking Poetin en zijn kronies buiten de deur gooit, maar dat gaat niet gebeuren).

  De wereld is veranderd sinds 10 dagen geleden en dat zullen we moeten accepteren. Wellicht zijn we over een dag of 7 allemaal dood, wanneer Poetin zijn verlies niet kan dragen. Laten we dan maar hopen dat het snel voorbij is.

 24. een reel alternatief voor zowel het pompen van meer gas als het verbranden van afval is het gassificeren van allerlei droog en nat afval inclusief kunststoffen, industrieel- en rioolslib en biomassa met brandstoffen in vloeibare- en gasvorm en grondstoffen in vaste vorm als resultaat van het gassificatie proces. de daarbij benodigde temperaturen kunnen heel eenvoudig worden opgewekt door met teveel geproduceerde zon- en windenergie waar energiecentrales zich geen raad mee weten waterstof te genereren via heel gemakkelijk zelf te maken electrolyse toestellen en is het verder alleen nog een kwestie van poetsen

 25. En dat interesseert haar geen bal, want zelf zal deze hautaine D66 “deugtante”, die sowieso nog nooit echt interesse heeft getoond in de wil en/of het lot van de gewone man/vrouw (“dat gepeupel”), die inflatie niet voelen.

  Het goede nieuws is dat je zo kan zien dat alles relatief is en wij dus met onze eigen “Pik” Pisas lang nog niet zo slecht af zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties