25.6 C
Willemstad
• dinsdag 21 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

Telegraaf | Internationaal Strafhof in Den Haag vaardigt arrestatiebevel uit tegen Poetin

Den Haag – Rechters van het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) hebben vrijdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Russische president Vladimir Poetin vanwege oorlogsmisdaden die gepleegd zouden zijn in Oekraïne.

Volgens het strafhof is Poetin verantwoordelijk voor het onwettelijk deporteren van kinderen en het overbrengen van hen van Oekraïens grondgebied naar Rusland.

Ook tegen Maria Lvova-Belova is een arrestatiebevel uitgevaardigd. Zij is de Russische commissaris voor kinderrechten. Ook zij wordt verantwoordelijk gehouden voor de vermeende deportaties uit de door Rusland bezette gebieden in Oekraïne.

Volgens Karim Khan, de hoofdaanklager van het ICC, heeft Rusland honderden Oekraïense kinderen uit wees- en kindertehuizen weggehaald. Veel van deze kinderen zouden sindsdien naar Rusland zijn gebracht en daar zijn geadopteerd. Ook Lvova-Belova zelf heeft op deze wijze een 15-jarig kind uit Marioepol geadopteerd, zei zij in februari.

Een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat het arrestatiebevel voor Poetin geen betekenis heeft, omdat het land niet is aangesloten bij het zogeheten Statuut van Rome, dat de wettelijke basis voor de rechtbank is. „Rusland draagt geen verantwoordelijkheden tegenover het ICC”, aldus de woordvoerder.

Historisch

Het is nog onduidelijk hoe het ICC het arrestatiebevel wil uitvoeren. Omdat Rusland het ICC niet erkent, is het onwaarschijnlijk dat Poetin ook daadwerkelijk voor het strafhof zal verschijnen. Het ICC kan bovendien geen rechtszaak houden in de afwezigheid van de beschuldigde.

Oekraïne noemt het arrestatiebevel desondanks „historisch voor Oekraïne en het internationale rechtssysteem.” Volgens het kantoor van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is het „slechts het begin.”

Khan opende een jaar geleden een onderzoek naar mogelijke oorlogsmisdaden tegen de menselijkheid en genocide in Oekraïne. Moskou heeft herhaaldelijk ontkend dat Rusland oorlogsmisdaden heeft gepleegd sinds het land Oekraïne ruim een jaar geleden binnenviel.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

15 reacties

 1. The problem is the USD and the swift. When we have found a solution for those two it will be game over. But I know, it’s not easy.
  But someone will come with the solution. One day.
  Then it’s game over.
  And we will the see the rest of the world rise to the occasion. Africa, Asia and South America.

  Ik weet dit heeft niets met de topic te maken. Maar het heeft wel veel mee ta maken.

  Ik koop een auto uit Japon of China. Raw materials ? Die komen uit Africa, zuid America etc.
  Labor ? Japan of China.
  Technologia ? Propio China o Japon.
  Transport ? Een Griekse schip. Flag of the ship ? Panamanian or Curacao.
  Then why the hell must I pay using the USD via a US bank ?
  There is a solution out there. But no one has figured it out. Or gas figured it out, but doesn’t want to introduce it because it suites them.

 2. It’s over with the west, using and abussing the system they have created. I knew it, that sooner or later someone will
  Ll stand up against this shait.

  Rome used to be a parasite to it’s colonies. Eating them from the inside. And so is the US to its European colonies.

  En geen problemen dat China en Rusland nu landen overnemen en er dictactors neerzetten?

 3. John, ze kunnen zelfs George Soros, Bill Gates, warren Buffet hun bijdrage laten doen. Het maakt niets uit. Dat geld kunnen wij beter op Curacao gebruiken om onze wegen etc te laten repareren. Of mijn huis te laten renoveren.
  Je kan geen Evo Morales hier doen doen. Ik heb al tegen mijn broer gezegd dat hij beter uit den Haag kan verhuizen. Because it will be no more when hell brakes loose.
  Denk je dat de Nederlandse Regering zo gek zal zijn ? Doe een Evo Morales and we will see. Doen een Evo Morales.
  It’s over with the west, using and abussing the system they have created. I knew it, that sooner or later someone will
  Ll stand up against this shait.

  Rome used to be a parasite to it’s colonies. Eating them from the inside. And so is the US to its European colonies.

 4. Wat men kan doen is als Putin reist zijn vliegtuig dwingen om te landen. Een Evo Morales doen.
  Wie durft dat te doen ? Niet eens de VS of China.
  Ik zou zeggen put you money where your mouth is. Just try it. Try an Evo Morales. You will get toasted.
  This is another ball game.
  You met your match.

 5. Altijd handig als mensen zich inlezen zegt John. Het is wat het is. Saudi Arabië heeft het verdrag idd niet geratificeerd. Normaal gesproken als het de globale gevestigde orde uitkomt, roken ze zo’n land uit met sancties totdat men overstag gaat. Bij Saudi Arabië voelt men die noodzaak blijkbaar niet . Moamar Gadaffi van Lybië, die destijds de gouden Dinar wilde introduceren om zo de petro dollar en euro te omzeilen ..is een kopje kleiner gemaakt, onder mom van “mensenrechtenschender”, net als met Irak…. Wanneer het uitkomt zijn het mensenrechtenschenders, wat ze defacto ook waren. Maar dat was niet primaire de reden van hun “uitschakeling”.

 6. Het Internationale Clown in eigen Circus genootschap wens ik veel succes toe om de heer Putin achter het beklaagdenbankje te krijgen. Misschien lukt het deze keer wel of zou het net als met Amerika en Engeland gaan. Ach ja ik zie dat corrupte acteur Zeiklinski ook weer een grote bek heeft en tevreden is.

 7. De US, Rusland, Iran, Israël Soedan en Zimbabwe hebben het ICC nooit geratificeerd – oftewel nooit erkend.

  En dat zijn een aantal landen die juist onderzocht zouden moeten worden!

  China trouwens ook!

 8. Altijd handig als mensen zich enigszins inlezen.

  De US, Rusland, Iran, Israël Soedan en Zimbabwe hebben het ICC nooit geratificeerd – oftewel nooit erkend-.

  Het zou wel goed zijn de hypocriet Blair die meeging met de US om Irak binnen te vallen aan te pakken. Maar dat zit er niet in.

 9. ICC , hypocrieten en lafaards. Durven Amerikanen en Britten niet aan te klagen en veroordelen voor oorlogsmisdaden, (Irak)die vele malen erger zijn dan wat de Russen doen.
  ICC verliest geloofwaardigheid en respect.

 10. Wanneer worden die arabieren, de echte dus uit Saudi Arabië, een hardvochtig ondemocratisch dictator bewind dat aan de lopende band mensenrechten schendt, en buurlanden uitrookt, nou eens door het ICC tot de orde geroepen? O wacht!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -