26 C
Willemstad
• donderdag 30 maart 2023

Democracy now! | Tuesday, March 28, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Engeland levert bendelid No Limit Soldiers uit

Persbureau Curacao LONDON – Engeland heeft afgelopen vrijdag een lid van de No Limit Soldiers uitgeleverd aan Nederland. De man moet terechtstaan in het Themis II onderzoek dat...
- Advertentie -

PBC | Eerste vlucht British Airways verwelkomd op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afgelopen zondag is de eerste vlucht van British Airways vanaf London Gatwick geland en verwelkomd op de luchthaven van Aruba. British Airways vliegt het...

PBC | Ronny Cornelis krijgt van de rechter gevoelige tik op de vingers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het multidisciplinaire team onder leiding van Ronny Cornelis heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen. Bij verschillende acties in 2020...

PBC | Voorlopige aangifte winstbelasting moet vrijdag ingediend en betaald te zijn

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondernemers moeten hun voorlopige aangifte winstbelasting voor 31 maart indienen. Wie dat niet of te laat doet kan volgens minister Javier Silvania een verzuimboete...

ParadiseFM | Fataal verkeersongeval bij Mangusa Rio Canario

Een vrouw is vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het verkeersincident vond plaats aan de Schottegatweg Noord, ter hoogte van Mangusa Rio. De vrouwelijke bestuurder...
- Advertentie -

NU | Russische aanvalskracht in Oekraïne sterk geslonken volgens VS

AP

De gevechtssterkte van Rusland in Oekraïne is voor het eerst sinds het begin van de invasie gedaald tot minder dan 90 procent van het aanvankelijke niveau, zegt een hoge Amerikaanse defensieambtenaar dinsdag tegen persbureau Reuters.

Rusland verliest veel wapentuig en onder zijn troepen groeit het aantal slachtoffers, zegt de functionaris die anoniem wil blijven.

Vóór de invasie van 24 februari verzamelde Rusland volgens Amerikaanse schattingen meer dan 150.000 troepen rond Oekraïne, samen met vliegtuigen, artillerie, tanks en andere wapens.

Bijna een maand later hebben de Russische troepen niet één grote stad in Oekraïne kunnen veroveren. Hun opmars is volgens de expert op bijna alle fronten tot staan gebracht door de Oekraïense strijdkrachten. Daarom is Rusland overgegaan tot het bombarderen van steden met artillerie, raketten en bommen.

De zuidoostelijke stad Mariupol vormt voor de Russen een belangrijk doelwit, zegt de Amerikaanse defensie-expert. Russische marinetroepen hebben volgens hem in de afgelopen 24 uur – anders dan een dag ervoor – waarschijnlijk vanuit de Zee van Azov op Mariupol gevuurd.

Duizenden doden en gewonde Russische militairen

Moskou maakte op 2 maart bekend dat 498 Russische militairen waren omgekomen en dat 1.597 militairen gewond waren geraakt, maar het heeft daarna geen aantallen meer genoemd.

Het offensief stuitte na 2 maart op nog meer zware tegenstand van het Oekraïense leger en vrijwillige verdedigingstroepen. De nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan, schatte het aantal doden en gewonden in het Russische leger dinsdag op duizenden, maar weigert een precies aantal te noemen.

De Verenigde Staten hebben ervoor gewaarschuwd dat Rusland hulp zou kunnen zoeken bij China. Het Witte Huis zei dinsdag echter dat er geen bewijs is dat China militaire uitrusting aan Rusland levert.

Volgens de anonieme defensiefunctionaris zijn er geen aanwijzingen dat Rusland extra voorraden naar Oekraïne brengt. “Maar we blijven aanwijzingen zien dat ze deze besprekingen voeren en dat ze dit soort plannen maken, over zowel herbevoorrading als versterking.”

Bron; Nu.nl

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -