31 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

NU | Aanhangers Braziliaanse oud-president Bolsonaro bestormen parlementsgebouw

HomeLandenInternationaalNU | Aanhangers Braziliaanse oud-president Bolsonaro bestormen parlementsgebouw

Aanhangers van de Braziliaanse oud-president Jair Bolsonaro hebben zondagmiddag (lokale tijd) het parlementsgebouw in hoofdstad Brasilia bestormd. Het is niet duidelijk of er op dat moment mensen in het pand aan het werk waren.

Op beelden is te zien hoe een grote groep Brazilianen het gebouw bestormt. Volgens Braziliaanse media gaat het om duizenden mensen. Een aantal van hen zijn inmiddels ook binnen, waar ze vernielingen aanrichten.

Buiten het gebouw klinkt flink wat geknal, maar het is onduidelijk of dit schoten vanuit de Braziliaanse veiligheidsdiensten zijn. Er wordt in ieder geval wel traangas ingezet, waardoor veel van de bestormers met zakdoeken voor hun gezicht lopen. Enkele betogers hebben ook het dak van het pand weten te bereiken.

De voorzitter van de Braziliaanse senaat laat op Twitter weten dat de lokale politie hulp krijgt van andere politie-eenheden. Hij zegt “deze antidemocratische handelingen” ten stelligste af te wijzen.

Volgens een fotograaf van persbureau AFP doen de taferelen denken aan de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. Autoriteiten hadden het gebied al afgezet, maar dat bleek tevergeefs.
Huidige president niet aanwezig in parlementsgebouw

Op het moment van de bestorming was de huidige president Luiz Inacio Lula da Silva aan het werk in São Paulo.

De Bolsonaro-aanhangers laten zich gelden in Brasilia omdat ze de beëdiging van de linkse Lula da Silva van een week geleden niet accepteren. Zelf heeft Bolsonaro sinds hij in oktober de verkiezingen verloor, vrijwel niets meer van zich laten horen. Hij heeft de winnaar niet gefeliciteerd en nooit gezegd dat hij de uitslag erkent. Bolsonaro verblijft sinds 30 december in de Amerikaanse staat Florida.

Bron: Nu.nl

Dit artikel is geplaatst in

21 reacties

 1. @comment polis schreef;
  “Normaal moet een post met meerdere links handmatig goedgekeurd worden. Ik ben echter niets tegen gekomen.”

  Nou, het is anders toch netjes geregeld hoor. Zie maar post 14:01u. 3 links. nog bedankt.

 2. @mano: niks gevonden. Zitten ook niet in de spam.
  Normaal moet een post met meerdere links handmatig goedgekeurd worden. Ik ben echter niets tegen gekomen.

 3. @Sh. di Emmastad schreef;
  “Dank @Mano, well said. Bannon volg ik al jaren en ook vooral de gangen van zijn financiers vader en dochter Mercer.”

  Geen dank joh, blij toe dat jij niet 1 van die forumleden bent die dag in dag uit enkel en alleen over de Curaçaose politiek zitten te ouwehoeren. De wereld is n.l. beslist iets groter dan Curaçao alleen. (wink)

 4. @Ik beweerde gisteravond;
  “onbelangrijke Curaçaose eilandsdorpspolitiek.”

  Ik ga nu bovenstaande door mij gemaakte stomme shitopmerking toch ff bijschaven want ‘het zit me niet lekker.’
  Ik wens bovendien niet met het gajes dat op dit forum actief post vergeleken te worden.( het gajes, daarmee bedoel ik logischerwijs niet letterlijk ieder forumlid) (wink)

  Mano rectificeert ;
  “De politiek op Curaçao is wel degelijk (van belang) belangrijk voor de bevolking van Curaçao. Of het nou dorps of eiland politiek is maakt niets uit.”

 5. Dat er corruptie binnen de eilanden is zal niemand ontkennen.

  En toch zijn er weinig Nederlandse politici die het durven uit te spreken of er wat aan willen doen.

  Daarnaast onwricht de corruptie de eilanden met als gevolg armoede..

 6. Dank @Mano, well said. Banon volg ik al jaren en ook vooral de gangen van zijn financiers vader en dochter Mercer. Geld van gebroeders Koch krijgen dit soort politieke disruptors doorgesluisd via hun action committees.
  Dat de Brexitgang Farage/Boris/Cummings/(Rees-Mogg) contact heeft gehad met ( ook de financiers van) Cambridge Analytica staat vast. Bannon/Breitbart was toen al in Europa bezig (Lega Nord/Beieren)

 7. @John schreef;
  “Opvallend @Brian S dat je het in jouw bijdragen altijd over ‘linkse’ mensen, witte mensen ed hebt.”

  @John, dat doet ie al enkele jaren, en ook het woordje ‘woke’ is één van zijn favoriete stokpaardjes. Het woord is in de mode, dus hij is er als de kippen bij om te bewijzen hoe ‘woke’ ook hij is. (lol)

 8. @”Pa Bolso staat waarschijnlijk tevergeefs op de hoge hekken van Mar a Lago te bonsen voor support.”

  Het is echt niet tevergeefs. Hij hoeft niet per se naar Mar a lago voor steun, die steun heeft hij al. En hij wist dat het Braziliaanse parlement bestormt zou worden. Daarom is hij naar de VS gevlucht.

  Die zwaar corrupte schoft Bolsonaro wordt al sinds 2017 gesteund en opgehitst door de gevaarlijkste nationalistische rechtsextremistische demagoog van de 21ste eeuw, Steve Bannon.

  Bannon is al zeker zo’n 5 jaren of langer bezig om openlijk zowel in de USA, bepaalde Latijns Amerikaanse landen alsook in Europa een internationale rechtsextremistische nationalistische beweging op te richten. De bedoeling is om chaos te veroorzaken in Europa en erger, in de USA een rassenoorlog te veroorzaken.

  De beweging is in de eerste plaats zwaar antisemitisch en anti immigratie. Hij is een goede vriend van de Hongaarse pres. Victor Orban, de Britse voorvechter van Brexit Nigel Farage, (en ook de Poolse min.president). Ze zijn bovendien pro Putin. Ze beschouwen China als de grootste vijand. Ze richten hun pijlen o.m. op de volgens hen door Joden gedomineerde media en de zogenaamde linkse socialisten.

  De door hun gebruikte tactiek is vooral liegen, liegen en liegen, allerlei complottheorieën te verspreiden en Journalisten tot vijanden van het volk te verklaren. Dat heeft Trump echt niet zelf bedacht, het komt allemaal uit de boosaardige demagogische koker van Steve Bannon.

  Steve Bannon is overigens door Angela Merkel tot persona non grata verklaard. In Italie is hij een graag geziene gast van de neo-fascistische Italiaanse partijen zoals bijvoorbeeld Lega Nord e.a. Maar toch vertrouwen zij hem niet. Hij was van plan een rechtsextremistische hoofdkwartier op te zetten in een middeleeuws klooster of kerk in Italie, op het laatste moment hebben de Italianen er toch van afgezien.

  De rechtsextremistische Europeanen zijn natuurlijk niet op hun achterhoofd gevallen, de verschrikkingen van tweede wereldoorlog zit nog steeds gebeiteld in het collectieve Europese geheugen. Dat hopen zij niet nog eens mee te maken.

  Persona non grata.
  Bannon is something of a persona non grata among Europe’s liberal establishment as he has tried to foment support for right-wing parties in the region with his Brussels-based organization called The Movement.

  Founding the group in 2017, Bannon said he wanted to create a populist right-wing “supergroup” that could win as much as a third of the 751 seats up for grabs in the EU Parliament.

  The Movement aimed to unite parties across Europe — ranging from Lega in Italy and Hungary’s Fidesz (whose leader, Prime Minister Viktor Orban welcomed Bannon’s group) to the Alternative for Germany (AfD) party and Austria’s Freedom Party — to contest the European elections.

  Er gebeurt zoveel belangrijks in de wereld en hier zitten een aantal mensen zichzelf stapelgek te maken over de, tja, onbelangrijke Curaçaose eilandsdorpspolitiek. (lol)

  Ik volg deze ontwikkelingen al jaren. Voor degenen die echt geïnteresseerd zijn is er heel veel info beschikbaar.

 9. Ook Brinkman heeft een vette laag boter op zijn hoofd. De bekende steekpartij in café Cooldown en wat erna kwam mbt zijn dubieuze verhoor.
  Hij is wel ‘vrijgesproken’ van lekken, maar ya zo gaat dat binnen de blauwe familie.

  Dat er corruptie binnen de eilanden is zal niemand ontkennen.

 10. Ik zou mijn intel-effort vooral zetten op zoon Carlos Bolsonaro (“zoon 4”) de dirty trickster van de familie en meest militante.
  Pa Bolso staat waarschijnlijk tevergeefs op de hoge hekken van Mar a Lago te bonsen voor support.

 11. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31506-3.html

  Dit was een goed kamerstuk van de heer Brinkman. Omdat er hier zoveel gebeurde dat je het gewoon weer vergeet.

  De brandwagens die wel betaald waren en hier nooit aankwamen.

  De directeur van Brasami, Marcel Pinedo is op non-actief gesteld naar aanleiding van vele klachten over seksuele intimidatie, pesterijen, bevoordeling, illegale reizen en verdwenen geld

 12. @BB en ene monk, die de boel bij de Kraamkliniek in brand gestoken heeft om te verdoezelen dat hij z’n byside onterecht ‘n ton cadeau gedaan heeft.
  En dan maar niet te praten over z’n zattemans ritten met veel schade.

 13. @John, Dank je voor de info maar ik denk dat jij ook iets meer moet inlezen. Alsof Lula door 1 rechter en 1 getuigenverklaring cel kreeg. We hebben het over de ex president en hier zijn veel OM onderzoeken en rechters, aanklagers en gerechthoven inc hogere gerechtshof bij betrokken. Tevens werd hij vrij omdat een gerechtshof niet bevoegd was en er is niets gezegd over de schuldvraag. Zo zijn er juist in het termijn van Lula de grootste corruptieschandalen geweest en hij is genoemd in veel meer schandalen. Zijn familie werd rijk en hij was alleen veroordeeld wegens een politieke hetze. Open your eyes!!

  1 of andere manier word corruptie door linkse mensen of misdaden door bepaalde populaire Presidenten altijd maar goed gepraat en corruptie door Rechts of witte mensen harde aangepakt.

  Lijkt me duidelijk dat Lula en Bolsenaro beide grote boeven zijn!

 14. Goed inlezen is een kunst @Brian S.
  De veroordeling van ‘Lula ‘ was gebaseerd op 1 getuigenverklaring afgenomen zonder aanklager, uitgesproken door een rechter die banden had met vorig pres. Temer die verdacht werd van grote corruptieschandalen (Petrobras) en die op deze manier de kandidatuur van Lulas’ verkiezingen in 2018 kon tegenhouden. Bolsonaro stond al in de startblokken.
  Saillant detail de rechter Lula veroordeelde was Moro die minister werd in de kliek van Bolsonaro. Mss aardig te vermelden dat binnen het US congress stemmen opgaan om hem aan Brazilië uit te leveren. Wss staat hij nu in de startblokken om naar Italië uitstekend wijken omdat z’n grootvader daar geboren is. Het wordt dus vervolgd.
  Een beetje achtergrond is nooit verkeerd.

  Verder eens met @BB

 15. Brian S, op dit van god verlaten corrupte boevennest werden Jacinta Constancia en Terry Hernandez weer door de MFK mafia als kabinetsmedewerkers op de payroll gezet NA hun veroordelingen.

  Hetzelfde is het geval met de beruchte Tilly Pikerie, na meerdere veroordelingen voor fraude ook weer benoemd in een hoge overheidsfunctie.

  En wat te denken van Desi Lai, die na een schandelijk verleden in de politiek waarin ze op zijn omyaraleeflangs pakte wat ze kon pakken gewoon weer benoemd werd als interim SG:

  https://antilliaansdagblad.com/index.php/nieuws-menu/curacao/lezers-ingezonden/2799-met-bonnetjes-affaire-gaat-beerput-open

 16. Een herhaling van 6/1/22? Al weken zijn de Bolsonistas bezig met aanslagen, tegenhouden van Petrobras trucks etc.
  Hier konden we op wachten. Mijn zus woont in São Paulo en we horen al weken wat er aan de hand is.
  Nu is het wachten tot de Lula regering de BOPE inzet. Het wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties