29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

Volkskrant | Ic’s vol, besmettingen onder jongeren nemen dramatisch toe: situatie op Curaçao ‘superernstig’

HomeNieuwsGezondheidVolkskrant | Ic’s vol, besmettingen onder jongeren nemen dramatisch toe: situatie op...

Kees Broere

Politicus Gilmar ‘Pik’ Pisas op de dag van de parlementsverkiezingen van Curaçao op 19 maart | ANP

Op Curaçao dreigt de coronacrisis fors uit de hand te lopen. Vrijwel alle ic’s en bedden zijn bezet. Het aantal nieuwe besmettingen, vooral ook onder jongeren, neemt dramatisch toe. En nog veel te weinig mensen hebben een vaccinatie kunnen krijgen. De situatie is ‘superernstig’, aldus overheidsepidemioloog Izzy Gerstenbluth.

De explosie van de coronacijfers kent twee belangrijke oorzaken. De ‘Britse’ variant van het virus grijpt lokaal om zich heen, is besmettelijker en dodelijker. En op het Caribische eiland is de afgelopen tijd sprake geweest van grote samenscholingen vanwege campagnes voor de verkiezingen van 19 maart.

Per hoofd van de bevolking gerekend kent Curaçao momenteel het hoogste aantal nieuwe besmettingen ter wereld. Op het eiland wonen naar schatting 160 duizend mensen. Woensdag bleken van de 1.855 nieuw geteste mensen er 506 besmet te zijn. In het ziekenhuis zijn van de 33 ic’s er 32 vol. Ruim honderd mensen zijn opgenomen. Sommige afdelingen voor andere patiëntenzorg zijn gesloten om bedden en personeel vrij te maken voor de hulp aan coronapatiënten.

Verscherping lockdown

Onlangs kwam de regering met een nieuwe, strenge lockdown. De demissionaire premier, Eugene Rhuggenaath, kondigde woensdag een verscherping hiervan aan. Nóg minder mensen krijgen ontheffing om op straat te gaan; zij moeten vanuit huis werken. De avondklok gaat twee uur eerder in, om zeven uur ’s avonds.

Nu het CMC, het belangrijkste en grote ziekenhuis, zo goed als vol ligt, zal het oude ziekenhuis dat ernaast ligt deels weer in gebruik worden genomen. De overheid hoopt dat op redelijk korte termijn extra zorgpersoneel en medische apparatuur in gebruik kan worden genomen. Curaçao is hierover in overleg met Nederland.

Ondertussen wordt geprobeerd de vaccinatiegraad sneller te laten oplopen. Een nieuwe vaccinatie-afdeling zal binnenkort mogelijk minimaal duizend prikken per dag kunnen zetten. Maar er lijkt nog steeds te weinig vaccinatiebereidheid om tot groepsimmuniteit te komen.

Meer slachtoffers

Op korte termijn zal de trend van besmettingen en nodige ziekenhuisopnames ‘blijven stijgen,’ aldus epidemioloog Gerstenbluth. ‘Houd er rekening mee dat meer mensen zullen sterven’, zei hij. Momenteel zijn 35 mensen aan corona overleden. Nieuwe slachtoffers vallen steeds meer in de leeftijdsgroep tussen de 30 en 60 jaar, waardoor vitale maatschappelijke functies kunnen wegvallen.

Premier Rhuggenaath riep de bevolking opnieuw op ‘rustig’ te blijven, niet in paniek te raken en het gezonde verstand te blijven gebruiken. Hij viel ook uit tegen mensen die op social media stellen dat corona een ‘complot’ is. ‘We hebben maar één agenda,’ aldus Rhuggenaath: ‘mensenlevens beschermen.’

Izzy Gerstenbluth zei ‘op niemand boos’ te zijn: ‘Maar ik ben enorm bezorgd.’ Het is volgens hem nog te weinig tot mensen doorgedrongen hoe serieus de situatie is. ‘Het is mooi geweest, jongens. Mensen gaan dood. Mensen in de volle bloei van hun leven.’

Bron: Volkskrant

35 reacties

 1. Dag Ans, bedankt voor uw bijdrage van zeer hoog niveau. Door wie moet dat gedaan worden? Is er capaciteit genoeg voor? We hebben het wel over 35.000 mensen he? Als op dit eiland bij 33 gevulde bedjes de boel al op zijn gat ligt dankzij het geweldig beleid van PAR, MAN en PIN, hoe ziet u dit dan voor zich? Heeft u ook een regeling voor MFK gezinden of mensen die blij zijn dat hun hebben gewonnen, maar niet op hun (konden) stemmen?

 2. Dag John, dat argument hoor ik van meerdere mensen: “gauw vaccineren zodat we onze vrijheden weer terug kunnen krijgen”. Terwijl het zo zou moeten zijn dat alleen degenen die het nodig heeft geprikt zou moeten worden. Waar hebben we het over? De doemscenarios van miljoenen doden en decimering van de wereldbevolking is uitgebleven, mensen vallen niet bij bosjes neer. Door het decenialang dom belijd wereldwijd zijn er tekorten in de gezondheidzorg en dat wordt nu allemaal op dit griepvirusje gegooid. Waar zijn nu de rampenexperts? waar zijn de dikke draaiboeken voor rampscenarios? Trouwens we hadden toch een Martina als grootverdiener binnen het CMC die daar is neergezet voor zijn kunde en ervaring? Waar is hij nu, heeft hij al aangegeven hoe dit opgelost wordt?

 3. Ik ga me niet in onderstaande (nu ik dit schrijf nog bovenstaande) niveauloze discussie mengen, maar iedereen die MFK heeft gestemd zou door zijn of haar knieen moeten worden geschoten.

  En daaraan pas geopereerd worden na Toeske.

 4. @Tico Martina. Het zit me niet hoog. Ik ben gevaccineerd en ben niet bang voor een mfker, want 1 van mijn beste vrienden is mfker. En het is geweldig om daar een discussie mee te voeren over onze verschillende standpunten. Bang voor alles wat eng is? Neen hoor. Want een griepprik neem ik niet. De enige reden, dat ik me laat vaccineren voor covid, is dat ik zo snel mogelijk van het abnormale leven af wil en weer zonder mondkapjes de winkels in kan.

 5. @ John Bash, gelukkig dat jij dat niet bepaalt. Het staat een ieder vrij om een spuitje te nemen. Het staat ook een ieder vrij om een spuitje niet te nemen. Waarom wil je mensen hun vrijheid afpakken John? Zit het je zo hoog? Is het angst, is het onwetendheid? En ben je niet een beetje aan het doemdenken dat dankzij MFK we doden gaan krijgen? Als dat zo is dan heb jij weet van misdaden tegen de mensheid en neem ik aan dat je al aangifte hebt gedaan? Heb je je al gevaccineerd tegen MFK John, want dat is wat je wilt toch. Vaccineren tegen alles dat eng is. Slaap je met een nachtlampje aan John, want stel dat een enge MFK opeens komt spoken. Niet bang zijn John, gewoon spuitje halen want dat helpt. Heeft Bil Gates zelf gezegd en Bil kan het weten want Bil is alwetend.

 6. Slander is the tool of the fool, dat blijkt maar weer

  Boosheid, wie begon met de litanie aan scheldcannonades LOL? Schelden is een teken van de macht over de discussie en je emotie verliezen.. When people run out of arguments, komt vloeken leeftijd (lol, 70 je schat me heel beleefd in, ) , spelfouten, intelligentie, uiterlijk, en ander op de persoon gerichte lege retoriek aan de orde.
  Je bent wel heel snel op de kast gejaagd zijn , zie je zoveelste scheldcannonade (LOL)

 7. Inderdaad @Tico Martina. We gaan meer doden zien door die gestolen overwinning van de MFKer Pisas en de huichelaars van de pnp. Pisas heeft al geroepen heeft dat geld uit Nederland MOET, maar dat Curacao niet zal terugbetalen. Hartelijk dank aan allen die het virus en de vaccins onzin noemen. Hartelijk dank aan alle facebook, you tube fakers, nepdokters die de bevolking in alle delen van de wereld in de maling nemen.

 8. knoek-koe schreef;
  “@Manrio, danki, gracias, thank-you, voor al die mooie titels die toebedeeld zijn”.

  Graag gedaan joh.

  knoek-koe schreef;
  “Je bent het woordje KK (Kaka) nog vergeten Acroniem voor Knoek-koe. Past mooi in het rijtje “koeievlaai”, “walmende “koeiereet”, “lul”, “scheit”
  Als ik die termen zo lees, zou ik bijna denken, waar het hart van vol is…..”

  Hm, alsof een koeienvlaai geen kak is…KK kan ook als kak, er zitten net zoals in ‘kaka’ 2 K’s in het woordje ‘kak’ besloten. Acroniem? Dat is een té moeilijk woord, ik weet niet wat het is, wat het betekent, dus please , schrijf gewoon Nederlands, en laat dat academisch taalgebruik maar mooi achterwege. Ben niet zo geleerd als jij.

  Ik merk trouwens dat je een behoorlijke ouwe lul bent. laten we zeggen tegen de 70? Oke, dat gaat mij eigenlijk niets aan. Maar de opmerking maak ik omdat je wél moeilijke Nederlandse woorden en uitdrukkingen hanteert, maar simpele woordjes als koeienvlaai en koeienreet kun je niet zoals het hoort schrijven. Je zit nog vast aan de oude spelling. Vandaar mijn idee dat je behoorlijk op leeftijd bent. Verder heb ik jou nooit een ‘lief geitje’ genoemd. Met ‘scheit’ bedoelde jij natuurlijk echte schijt met lange ij, want ‘een scheit’ is inderdaad een geitje/lammetje, een echte.

  knoek-koe schreef;
  “Mooi staaltje ad hominem argumentatie.
  Volgende keer ook even op de bal spelen. Tot nu toe heb je alleen op de man gespeeld, en geen enkele stelling ontkracht.”

  ad hominem argumentatie? Tja, wat moet ik met zo’n moeilijke uitdrukking knoek-koe? ik ben geen academicus. hallo.
  Stellingen? Ik heb me pas gisteren weer op het forum begeven, heb geen enkele stelling van jou kunnen ontdekken. Enkel woede, zoveel woede die soms omslaat in haat. Hoewel ik je woede wel degelijk begrijp. Maar jij bent niet de enige die om een of andere reden verteerd wordt door woede. Duizenden zullen wel net als jij een goede reden hebben om kwaad te zijn.. Bovendien ben je geen geitje!

 9. En dan last but not least: Dit soort leiders, helmin magno wiels (hmw), door wiens toedoen een mede-curasoleño de IC ingestenigd is met blijvend hersenletsel,krijgt een heus boulevard naar zich vernoemd.

  Een leider wiens familie ( broer werner wiels, fraudeline wiels) de “kaha di estado” royaal leeggeroofd hebben. werner wiels die via het MDPT ruim 19 miljoen achteroverdrukt ( lees: uitdeelt aan f&f) .

  marveline alias Fraudelienchie, die haar personeel systematisch tyranniseert, afluistert, en manipuleert in het Curaçao huis , ja ze was gevolmachtigd Mini-sterretje, niet vanwege haar kunde, maar vanwege haar bloedlijn met “hmw” en vervolgensde panden in Den Haag onrechtmatig “vervreemt”. Wanneer worden deze lui vervolgd?

  Realiseer je dat deze leider, onder wiens auspiciën (samen met MAN & MFK) de gesaneerde financiën binnen no time weer tot puinstatus terugkeerden.

  En het op zijn geweten heeft een persoon levenslang hersenletsel te bezorgen.

  Nooit openlijk excuus heeft aangeboden aan de familie en het slachtoffer of maar één vinger heeft uitgestoken tbv het wel en wee van het slachtoffer.

  En waar vervolgens een hele boulevard naar vernoemt wordt, dan geven alle “chips” onder mijn hersenpan spontaan kortsluiting.

  Ja talent brengt je naar de top, en in de top zaten ze, de PS clan. Karakter houdt je aan de top, en karakter hebben ze overduidelijk niet. Aan de top zitten ze ook niet meer, 0 zetels!

 10. @Manrio, danki, gracias, thank-you, voor al die mooie titels die toebedeeld zijn.

  Je bent het woordje KK (Kaka) nog vergeten Acroniem voor Knoek-koe. Past mooi in het rijtje “koeievlaai”, “walmende “koeiereet”, “lul”, “scheit”
  Als ik die termen zo lees, zou ik bijna denken, waar het hart van vol is…..

  Mooi staaltje ad hominem argumentatie.
  Volgende keer ook even op de bal spelen. Tot nu toe heb je alleen op de man gespeeld, en geen enkele stelling ontkracht.

  @Brian – de persoon in kwestie was dus Bestuurslid van Pueblo Soberano (PS). Dat spreekt boekdelen!

  PS: De partij die mensen met een bepaald uiterlijk in zakken naar Nederland wilde sturen.

  PS, met een leider die een groep opstookte om blanken op te jagen in Pietermaai smal.

  Nu ruim 12 jaar geleden dat blanken (makambas) in Pietermaai smal nagejaagd werden en in o.a. de Nachtwacht in elkaar werden geslagen.

  Een toevallig aanwezige blanke jongen is toen letterlijk met zwaar hersenletsel de IC van het ziekenhuis in gestenigd, door deze lui die door PS leider Helmin Magno Wiels waren opgestookt

  Een blanke jongen die daar blijvend letsel aan heeft overgehouden en 110% curaçoleño is, en daar op het moment dat dit comment wordt geschreven nog steeds last van ondervindt!

  De familie/voorouders van deze blanke ydk stonden eerder op de kust van Curaçao dan de famile van Wiels, die pretendeert dat zij de echte en meer ydk zijn dan “andere” ydk.

  Breek me de bek niet open over dit soort instigerende “bajo” leiders.

  Een echte leider verenigt en bouwt bruggen, deze leiders breken bruggen af, verdelen, stoken op, en maken slachtoffers. In dit specifieke geval een slachtoffer voor het leven!!!

  De hypocrisie en kortzichtigheid van deze racisme roepende PS partij(bestuurs)leden/ kent geen grenzen.

 11. Ik dacht; ‘effe speuren naar info over de ramp die zich op Curaçao voltrekt’. En natuurlijk dacht ik ook aan KKC, één van de infobronnen als het over Curaçao gaat.
  Dus ik surfen naar de KKC, en wauw, val ik aangekomen op de site van KKC haast met mijn neus ‘niet’ in de boter, maar wel in een nariekend koeienvlaai.. en dat geperst uit een dikke nog steeds walmende koeienreet van een koe, zichzelf knoek-koe noemend.
  Knoekkoe, weer diezelfde lul die altijd letterlijk hetzelfde neerschijt op dit forum, maar dan onder andere aliassen. Niets nieuws dus.

  Maar goed, jammer voor de getroffen Kurazoleños die zich, moet ik helaas zeggen, niet strikt genoeg aan de regels hebben gehouden. Dan krijg je zo’n scenario, voorbeelden te over. Behalve de usual suspects Brazilie, Mexico en de USA, heeft zelfs Zweden waarvan ik dacht dat het best goed ging, strengere covid-maatregelenregels ingevoerd. Ook jammer natuurlijk. Voor Curaçao lijkt het vanwege de kleinschaligheid (zowel het eiland en de bevolking) nog erger te worden. jammer.

 12. Gewoon even door de zure appel heenbijten dames en heren….

  Weinig weldenkende mensen die werkelijk geloven dat die lolo van Soto de vier jaar gaat volbrengen evenals er weinig weldenkende mensen zullen geloven dat een shotje desiger dope veel soelaas zal bieden…

  Maar ik kan het toch niet laten: Thanks Pik, voor het helpen met de groepsimmuniteit, jij Lolo d’hors categorie!

 13. De partijen pnp mfk was niks, is niks, zal nooit iets worden. Precies doen zoals bij zieke honden. Zo is het toch ?? Tico martina, of was het misschien joseph s .

 14. @ Brian S. Ben je serieus? Dus er is wel degelijk controle op EUROPEESE Vluchten, maar heel toevallig is een Yui di Korsou als enige besmet met de engels sprekende virus en die wandelde (of vloog) vrolijk Curacao binnen. Laat hem nu ook nog een MFK aanhanger zijn die vrolijk Hosanna aan het jubelen was omdat hun hebben gewonnen.

  Ik blijf het opvallend vinden dat er 16.000 mensen met een goedje zijn ingespoten en er opeens allemaal voorheen gezonde jonge mensen op apen gapen liggen in de ziekenhuizen. Nederland stuurt ook nog even 30.000 exemplaren van hun afgedankte troep deze kant uit, dus houd de overlijdens advertenties maar in de gaten. Zoals warhoofd Gerstennat al voorspeld, we gaan meer doden zien. Oh ja dat komt natuurlijk omdat MFK heeft gewonnen.

 15. Dank voor de link van het filmpje van het MFK feestje, Toeske.

  Schokkend om te zien.

  En de lolo van Soto, Pik Pisas, stond het allemaal toe. Zoals hij vanaf 2010 Ramboloodin, Schotte en Constantia geen duimbreed in de weg legde bij hun criminele activiteiten.

  Ons oerdomme volk krijgt wat het verdient: 4 jaar de oerdomme krijsende kabriet Pik Pisas en de evenmin integere rubber stamp Ruthmilda Larmoney (waarom is zij nooit vervolgd voor het ongeautoriseerd voor bijna een miljoen uitdelen uit de staatskas?).

 16. Wie is degene geweest die ongecontroleerd vliegtuigen met EUROPEESCHE toeristen liet binnenvliegen?

  Mensen mochten alleen op het vliegtuig met een PCR test.. Dus hoezo ongecontroleerd.
  Eerder werd het virus op Curacao ook al groot omdat YDK (Ja YDK) gewoon op vakantie gingen naar Amerika en met het virus terug kwam. Een ander geval eerder was een YDK op vakantie in Nederland.
  En ondanks alles bleven wij met tientallen bij snacks en happy hours.

  Tico kijk aub goed in de spiegel!

 17. @Knoek-Koe, Mario was bestuurslid bij de PS. Niet een partij die bekend stond om haar tolerantie jegens andere volken en mensen met andere seksuele geaardheden. Inderdaad in landen als Jamaica zou Mario zichzelf niet kunnen zijn..

 18. @Tico. Lees je het nieuws wel?
  Er is 2 maanden geleden!! al vastgesteld dat de Britse variant op Curaçao is. Dit had een inwoner van Curaçao die recentelijk in contact was geweest met iemand die vanuit Nederland terug kwam.

  En als je daarna idd de overwinning gaat vieren.. 1 en 1 is 2

 19. Ongelovelijk dit. Er zijn nog volop onderhandelingen bezig. Momenteel zit er een kabinet van PAR en MAN en toch wordt er alweer door velen met het vingertje naar MFK gewezen terwijl die nog geen seconde geregeerd hebben. Wie is degene geweest die ongecontroleerd vliegtuigen met EUROPEESCHE toeristen liet binnenvliegen? Nu is het voor mij al heel erg lang geleden dat ik een schoolbank heb opgezocht, maar ergens in mijn geheugen weet ik nog vaag dat ENGELAND lees BITTANIE dichter bij EUROPA in de buurt ligt dan Curacao. Dus ik vraag opnieuw mijn waarde, waar komt de BRITSE variant vandaan? Van ingevlogen toeristen of feestvierende politieke overwinnaars?

 20. “Hij viel ook uit tegen mensen die op social media stellen dat corona een ‘complot’ is. Niet Corona is een complot beste loopjongen. Het zijn de ondoordachte, domme, niets toevoegende “maatregelen” die tegen alle vrijheden van de mens indruist. Toen Ebola de kop opstak wilde men koste wat koste patienten naar Europa halen, terwijl Ebola bewezen zeer dodelijk is. Nu met een griepvirus moet opeens de hele wereld op slot. En opeens komen de medicijnmannen aan met Eureka we hebben een werkend, goedgekeurd en getest medicijn. Geloofd u dat zelf.

 21. ……”racistische opmerkingen over afro-cultuur zijn niet meer dan dat: RACISTISCH”…..

  Interessant @ Mario Kleinmoedig.
  Als er één cultuur is die het graag over de (makamba, chino, sandom, kuli, portugues) cultuur van anderen heeft is dat onze eigen krioyo racistische ydk cultuur!

  Je verwijst naar mijn opmerking :” De afro-cultuur houdt van feesten” voor alles.
  Vraag je niet alleen af of het racistisch is, vraag je ook af of het waar is.

 22. @Mario Kleinmoedig. Je houdt van het woord racistisch volgens mij. Maar zelf noem je maar al te graag de etniciteit van de boosdoeners. Op zich ook een tikkeltje racistisch. Ik kan je niet helemaal ongelijk geven, soms ontkom je er niet aan.
  Gelukkig woon je in het Koninkrijk der Nederlanden, en niet in Jamaica, Zimbabwe of Uganda. Ze zijn daar niet zo tolerant en inclusief als je tot de verkeerde “tribe” behoort. Ja, soms is de realiteit racistisch, en ben je echt veel beter af onder west european rule.

 23. ” ‘rustig’ te blijven, niet in paniek te raken en het gezonde verstand te blijven gebruiken. Laat dat nu iets zijn wat geen van de “wereld leiders doet. Zaaien paniek, en volle verstand gebruiken is er zeker niet bij. Hoe komt het dat op een EILAND een BRITSE variant opsteekt? Waar komt het vandaan? Van mensen die een politieke overwinning vieren op een dag? Sodemieter toch op. En Ruggie weerleg met FEITEN de kritische vragen en opmerkingen van degenen die vragen stellen bij je beleid. Voor dat je iedereen aanprate samen met verwarde struisvogel Zita om een prik te nemen waren er een handjevol doden vooral onder ouderen. Nu opeens liggen ook jongeren op het apengapen. Misschien toch eens kijken hoe dat komt?

 24. Mario, De varianten zijn inderdaad met middel van een vliegtuig gekomen. Van YDK die naar Nederland gingen en weer terug. Mensen die met vliegtuig komen worden echter wel getest. En wij hier die gewoon feesten worden niet getest.
  En nu weten we veel meer over Covid en toch gaan we met z;n allen verkiezingingen feestvieren. Als je met je vingertje wil wijzen dan moeten we in de spiegel kijken!

 25. @Mario Kleinmoedig
  De club op Mambo Beach is terecht gesloten toen het daar te gek werd. De feestvierders waren een mengeling van toeristen en lokale mensen.
  Vanaf ongeveer half december 2020 nam het aantal toeristen toe. Deze kwamen met KLM (2x per dag) en TUI (1x per dag), waarvan een groot deel in Chogogo, Papagayo, Livingstone en Morena verblijft/verbleven. De meesten daarvan gingen, tezamen met de vaste groep (oudere) lokale zwemmers, naar Jan Thiel Beach. In de middag, wanneer de ouderen al naar huis waren, werd alleen de muziek wat opgevoerd, maar daar werden geen feesten gegeven zoals op Mambo.

  Naar verluid waren er ongeveer 300 mensen in de Beach club van Mambo. Bij de feestvierders van de winnende partijen ging het om ruim 35000! feestvierders. De huidige superspread heeft alles met de politiek te maken.

  Kleinmoedig zou zich beter moeten oriënteren. Kijk op internet naar de talloze video’s van uitzinnige en lallenden giga menigten.

  Als Kleinmoedig meer van dit soort ondoordachte reacties in de KKC plaatst, maakt hij goede kans ook bij het groepje ‘spuit elfen’ te gaan horen.

 26. Ik schreef het al eerder: op verkiezingsavond omstreeks 20.30 uur, zeker 200 mensen strak bij elkaar op Soto met een biertje in de hand. Een politiewagen met zwaailampen aan midden op straat. Wij mochten keurig om de politiewagen heen rijden op weg naar huis. Geen idee wat de bedoeling van de politie was. Praktisch geen mondkapjes gezien. Social distantie zeker 30 centimeter. Dus hier kon je op wachten. En dat was alleen al op Soto. Kun je nagaan!

 27. Waar hebben de commentaren hierboven het over? De feesten in de door Europese Nederlanders gedomineerde strand enclaves zijn ook maanden lang doorgegaan. Uiteindelijk is die Britse variant toch echt wel met het vliegtuig aangekomen. Vingerwijzen heeft geen zin en racistische opmerkingen over afro-cultuur zijn niet meer dan dat: RACISTISCH. De vraag is hoe komen we hier uit te midden van al die stoorcampagnes tegen vaccinatie. En om dan over politiek te beginnen slaat al helemaal nergens op…

 28. Dat is je leider, een goedzak maar niet al te snugger.
  Feesten gaat voor alles.
  deze lawine aan besmettingen hebben we aan onze marionetten premier in spe te danken.

  Er op los Feesten, het heeft zeker ook iets met de afro-cultuur van doen.
  Feesten op kort termijn is belangrijker dan gratificatie uitstellen voor het algemeen belang..

  Geen een zwart bestuurd land is welvarend. Sorry, het is niet prettig om te zeggen, maar er zijn 0, zwart gestuurde eerste wereld landen.

  Misschien is het wel een zegen dan we door een marionet van soto worden geleid, des te sneller loopt alles spaak, des te sneller kan COHO geïmplementeerd worden, en we verlost kunnen worden van onbekwame lieden die menen een land te kunnen besturen.

 29. Nogmaals hartelijk dank MFK, PNP en KEM met jullie aanhangers. Ruim 35.000! mensen (ca. 40% van de stemmen die zijn uitgebracht) die het zo nodig vonden om feest te vieren. Dames en heren nu wordt het pas echt ‘feest’.

  Eindelijk zijn we nu eens een keer nummer 1 van de wereld wat betreft de meeste besmettingen afgemeten aan de grootte van de bevolking. Proficiat.

 30. Dit is de eerste daad van De MFK door hun verkiezing feest wordt nu het hele Eiland gegijzeld, en is de toon gezet om net als in 2010 het hele eiland naar de klote te helpen. Als verstandige partij hoor je een voorbeeldfunctie te hebben. Als dit het voorbeeld is zal Curacao met deze partij met 4 jaar echt naar de bodem van de ze verdwenen zijn, en zullen de graaiers de zakken vullen en het zinkende schip verlaten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties