26 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024 00:51

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink

Gunay Uslu gaat naar Corendon © ANP

BADHOEVEDORP – Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag als ceo bij reisorganisatie Corendon.

Gunay Uslu gaat naar Corendon.

Uslu keert daarmee terug in het familiebedrijf dat ze juist begin 2022 verliet om de politiek in te gaan. Ze werd door D66 gevraagd om staatssecretaris te worden, onder meer vanwege haar achtergrond als cultuurwetenschapper en haar bestuurlijke functies in die sector.

Voor dat verzoek kwam, bouwde ze als directeur Hotel Development juist aan de reisorganisatie die ze eind jaren 90 ook al samen met haar broer Atilay had opgezet. „Ik ga weer terug naar het familiebedrijf en dat voelt toch een beetje als thuiskomen. Met Corendon willen we mensen onvergetelijke ervaringen bieden, de wereld laten ontdekken”, zegt Gunay Uslu. Ze wil van binnenuit werken aan een groenere reissector. „De luchtvaart en reisbranche staan voor grote uitdagingen als het aankomt op verduurzaming.”

Gunay Uslu naar Corendon

In een brief laat Uslu weten dat ze graag de rit had afgemaakt, maar dat Corendon een zeer dringend beroep op haar heeft gedaan ’vanwege persoonlijke omstandigheden’ van Steven van der Heijden.

Ze vervangt daarmee iemand die door de reiswereld als een van de nestors wordt beschouwd. Van der Heijden blijft wel betrokken bij het bedrijf. Net als Atilay Uslu vervult hij voortaan een niet-statutaire rol in de directie. De vijfkoppige directie wordt verder gevormd door Harry Nigten (cfo) en Simone van den Berk (coo). Beiden werkten al bij Corendon.

Bekijk ook: Corendon-baas: ’Jaloers hoe VS voor eigen bedrijven opkomt’

„Ik ben ontzettend blij dat Gunay mij opvolgt”, beklemtoont Van der Heijden, mede omdat ze het bedrijf als haar broekzak kent. Daarom gonsde haar naam al enige tijd rond in de reiswereld. „Haar ruime bestuurlijke ervaring en haar liefde voor ondernemen maken haar de gedroomde ceo van Corendon.”

Bron: Telegraaf

8 reacties

 1. Corendon in Zaken: het inspirerende verhaal van Corendon-oprichter Atilay Uslu

  18 januari 2017

  Next stop Ibiza! is het inspirerende verhaal van Corendon-oprichter Atilay Uslu. Hij maakte Corendon in korte tijd een van de meest succesvolle Nederlandse ondernemingen.

  Tegen alle adviezen in de reissector in Atilay Uslu begon, met een mbo-diploma elektrotechniek op zak, al jong als ondernemer. Hij nam een shoarmazaak over van z’n oom. Zijn droom? Zo snel mogelijk financieel onafhankelijk worden. Het liefst door een miljoen bij elkaar te verdienen. Toen dat met de shoarmabusiness niet snel genoeg ging, koos hij de reissector.

  Link: https://m.youtube.com/watch?v=b_dtvU1ED6Q

 2. @Brian S, inderdaad denk niet dat Pa Turk veel voor moest doen, waarschijnlijk was Pa zelf analfabeet. Kan zijn dat hij gewoon een stevige leren riem had, wilde in die tijd wel helpen.

  Het doet wel denken, wat is eigenlijk een goede opvoeding of niet, kan me als kind herinneren dat sommige kinderen van toen na school binnen moesten blijven en meisjes die niet met jongens mogen praten of spelen.

  Nou moet zeggen dat het allemaal niks is geworden, enkelen zijn voor hun 18de drugsdealer of junkies geworden en de meesten van die meiden van toen hebben niet eens de MAVO afgemaakt.

 3. “Hier op Curaçao is het hoogste wat sommige parlementariërs en ministers hebben bereikt is Tumba zanger, politieagent en Douane 2de klasse.”

  op curacao moet je een criminal record hebben voordat je wordt toegelaten tot de politiek

 4. Een laaggeletterde Turkse gastarbeider, die er voor zorgde dat alle drie zijn kinderen (niet alleen de zoon, maar ook de 2 dochters) universitaire studies hebben voltooid.

  Of je bedoelt hij liet zijn 3 kinderen gebruik maken van de mogelijkheden en kansen die er zijn voor iedereen in Nederland (hun nieuwe thuisland) als je maar hard ervoor werkt!

 5. @ericlapas;
  Haar vader had behalve ‘kwaliteit van zaad’ ook hoge ambities voor zijn kinderen: een laaggeletterde Turkse gastarbeider, die er voor zorgde dat alle drie zijn kinderen (niet alleen de zoon, maar ook de 2 dochters) universitaire studies hebben voltooid.

 6. @Django, het is een familie bedrijf dus als ze iemand moeten bedanken, zal wel haar vader zijn voor de kwaliteit van zijn zaad.

 7. Een knappe verschijning en een sterke, zeer intelligente persoonlijkheid! Corendon mag in de handen wrijven met deze aanwinst. KLM en TUI hebben een uitdaging!

 8. Ik wil geen waarde oordeel aan geven, weet niet of deze vrouw een goede staatssecretaris was of niet. Het is wel anders dan hier op Curaçao als iemand een top positie verlaat om staatssecretaris te worden.

  Hier op Curaçao is het hoogste wat sommige parlementariërs en ministers hebben bereikt is Tumba zanger, politieagent en Douane 2de klasse.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties