31 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Ik vertrek: met kale poezen naar een gay-resort op Curaçao

HomeLandenCuraçaoTelegraaf | Ik vertrek: met kale poezen naar een gay-resort op Curaçao
Sean (l.) en Martijn jagen een droom na op Curaçao Ⓒ AvroTros

Martijn en Sean hebben tijdens hun vakantie op Curaçao ’spontaan’ een huis gekocht. Het liefdeskoppel wil daar het eerste gay-resort van het Caribische eiland openen. Met studio’s, een tuin, borrels en diners. „Geen darkrooms!”, ontkracht Sean alvast een vooroordeel, maar „een plek om je thuis te voelen”. Dat belooft veel goeds voor deze Ik vertrek-aflevering.

Goeds voor de op leedvermaak beluste kijker althans. Want voor de 41-jarige aardwetenschapper Martijn en zijn tien jaar jongere partner Sean zonder werk wordt het een flinke beproeving. Zes jaar zijn ze bij elkaar en samen gaan ze dit avontuur aan. De vader van Martijn spreekt vooraf zijn scepsis uit: „Ik weet niet of hij zakelijk wel zo’n ster is”, zegt hij over zijn zoon. En aan de ondernemerskwaliteiten van diens partner Sean twijfelt hij eigenlijk nog meer.

Billendoekjes

Ja, Sean is wel een beetje… wispelturig. Zelf geeft hij toe soms te ’schommelen’ en last te hebben van depressies. Hij lijkt ook wat chaotisch. We zien hem kort voor vertrek in de weer met een bench vol naaktkatten. De ene poept de rest onder op weg naar de dierenarts voor hun vaccinaties, want ja, er reizen er drie mee. Met billendoekjes worden de haarloze poezen haastig schoongemaakt. Bah!

Martijn (l.) en Sean met twee Sfinx-kittens.

Op Schiphol is het volop geknuffel en gekus en dan zijn ze er: een mooi geel pand met een fijn zwembad erbij. Martijn en Sean brengen een bezoek aan de lokale belangenorganisatie voor homoseksuelen op het eiland, om te informeren of er mogelijk bezwaren leven tegen de komst van een gay-resort. Misschien handiger geweest om dat eerder te doen? „Wees je bewust van de gevoeligheden die hier zijn met Nederlanders en zeker met deze problematiek”, krijgen ze te horen. Ze interpreteren het als: een klein resort voor alleen mannen is geen enkel probleem. Want met uitzondering van de kale poezen is het resort alleen voor homostellen bedoeld. „Gelijkgestemden, die zich hier thuis voelen.”

Kakkerlak

Sean heeft een aannemer uitgezocht, een zekere Riny. Die is nog optimistischer dan de twee kersverse resort-eigenaren. „Goed van mij hè? Nu heb ik wel een kusje verdiend?” bedelt Sean bij Martijn. Dat doet hij nogal veel. Het is ’liefie’ voor en ’liefie’ na. Ook als hij gillend een kakkerlak probeert dood te spuiten. „Die overleven alles liefie.”

Terwijl het resort al open had moeten zijn, gaat er van alles mis. De aannemer heeft zogenaamd zes weken lang niet gezien dat er houtworm in de balken zit en komt, na hierop te zijn aangesproken, niet meer opdagen. Er is lekkage en het geld raakt op. De vorige eigenaren zijn zo goed om bij te dragen in het herstel en impregneren van het hout, maar dan nog is er een tekort van 20.000 euro ontstaan.

Geen lekker gevoel

En dan zien we Martijn ineens in zijn eentje. Het is uit. „We wilden dit samen doen, maar de stress was teveel.” Sean, die drie kilometer verderop logeert, beaamt: „Nee, we waren niet bestand tegen de stress. We zijn nu eenmaal niet perfect.” Omdat de grootse investering van Martijn is, keert Sean terug naar Nederland. „Dat nu iemand anders met jouw droom aan de haal gaat is geen lekker gevoel”, klinkt het wat zuur over zijn ex, die besloten heeft het project door te zetten.

En dat gaat weer helemaal in de vertrouwde Ik vertrek-stijl. De eerste gasten zijn onderweg, check. De gordijnen hangen nog niet, check. Het laatste schilderwerk wordt gedaan, check. De eerste gasten vinden het tóch geweldig, check! Terwijl Sean terug in Hilversum bij een vriendin zijn hart uitstort, organiseert Martijn een vrolijk openingsfeestje. „Het is wel een bittere pil”, zegt Sean, die nog in zijn rouwproces zit. En zijn blote Sfynx-katten zijn ook nog steeds op Curaçao, waar ze het ontbijt van de borden proberen te snaaien.

Bekijk ook:
Ik vertrek: bazige vrouw blijkt geen libidokiller

Hoogtepunt

Martijn en Sean in de bouwmarkt. Ze willen zelf een deel van het sloopwerk voor hun rekening nemen, maar weten niet zo goed wat ze nodig hebben. Sean wil dolgraag een kloofbijl kopen. „Nee liefie”. „Ja ik heb echt een kloofbijl nodig liefie.” „Nee liefie.”

Dieptepunt

Op camera was er niets van te merken, maar door de stress zijn de spanningen tussen Martijn en Sean zo hoog opgelopen dat de verkering uit is. Afgelopen met de kusjes.
Sean (l.) bedelt voortdurend om kusjes. Helaas is de relatie stukgelopen.

Sean (l.) bedelt voortdurend om kusjes. Helaas is de relatie stukgelopen.

Verrassing

Martijn heeft toch meer zakelijk inzicht dan zijn vader had verwacht. Goed dat hij de droom van Sean heeft overgenomen en het eerste gay-resort van Curaçao tot het zijne heeft gemaakt.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Arrogante blaaskaak, dat mannetje links op de foto.

    Denk dat het mannetje rechts op de foto veel beter af is zonder hem.

    Wens hem veel succes, klein maar goed initiatief voor het eiland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties