31 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

HomeLandenCuraçaoRTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel...
Piet S. staat voor de rechter. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs en het witwassen van het geld dat hij daarmee verdiende.

Een ‘godfather’ wil justitie hem niet noemen, maar een ‘eindbaas’ zou hij wel zijn.

Volgens het OM stond S. (67) aan het hoofd van een criminele organisatie. Hij zou hebben opgetreden als ‘een internationale criminele drugs-makelaar’.

Justitie denkt dat de man, die een decennialange reputatie heeft in de onderwereld, een vinger in de pap had aan zowel de ontvangst- als de verstuurkant in de drugshandel. Hij zou ‘bepalend’ zijn geweest bij de opzet van transportlijnen voor drugs. Het gaat om cocaïne, heroïne en synthetische drugs.

Scheidsrechter voor criminelen

Naast de drugshandel zou S. samen met zijn zoon Freddy S. betrokken zijn bij de illegale goksite Edobet. Het tweetal zou zich hebben ingekocht. Eerder werd al bekend dat oud-profvoetballers Wesley Sneijder en Dirk Kuijt als getuigen waren gehoord, omdat hun namen opdoken in het onderzoek naar Edobet.

Maar de Hagenaar, ook wel bekend als ‘Dikke Piet’, ontkent in de afgelopen jaren nog iets in de drugshandel te hebben gedaan. Hij zegt dat hij alleen nog maar actief is als bemiddelaar of ‘scheidsrechter’, tussen criminele groepen die een conflict met elkaar hebben. Daarvoor reisde hij naar onder andere Portugal, Spanje, Turkije, Dubai en Colombia. Deze groepen zouden hem betalen voor zijn diensten, zo’n 50.000 euro per keer.

Bron: RTL nieuws

KKC naschrift

Van de voormalige Curacaose website www.Edobet.com (FA entertainment NV), bestuurd door het Curacaose trustkantoor Pearl Trust en gesublicentieerd door licentiehouder Curacao Egaming (Cyberluck) wordt door de Nederlandse justitie vermoedt dat de site werd gebruikt als witwasvehikel voor de drugsorganisatie van Piet en Freddy Schneiders (KKC naschrift)

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Masterlicenties over de legaliteit van Curacaose online masterlicenties.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Sublicenties over de legaliteit van Curacaose online gok vergunningen.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Witwaswalhalla over witwassen met behulp van een niet op de wet gebaseeerde en niet wettelijk gereguleerde online gambling masterlicentie-sublicentiestructuur.

Overzicht: het Curacao Goksector dossier

Verdieping: De Koninkrijksbelangen blogserie

Verdieping: het Edobet dossier

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties