29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

PCB | Corendon opent straks nieuw hotel en twee restaurants op Curaçao

HomeLandenCuraçaoPCB | Corendon opent straks nieuw hotel en twee restaurants op Curaçao

Persbureau Curacao

AMSTERDAM – Corendon opent nog dit jaar een nieuw hotel op Curaçao. Die gaat The Riff heten en komt naast de cruiseterminal in Otrobanda, niet ver van het huidige Corendon Hotel.

Het nieuwe hotel krijgt vierhonderd kamers en moet half december zijn deuren openen.

“Met de opening van ons nieuwe hotel op Curaçao beschikken we over duizend kamers op het eiland. Daarmee hebben we circa twintig procent van de hotelcapaciteit op Curaçao”, zegt Atilay Uslu tegen Travel Magazine. De Corendon-oprichter zegt dat Corendon met zijn hotels in Amsterdam eveneens over duizend kamers beschikt.

“Curaçao doet het momenteel goed bij Corendon”, zegt Uslu. “Vooral klanten uit Amerika boeken goed.” Onder de naam ‘Mangrove Beach Corendon Curaçao Resort, Curio Collection by Hilton positioneert Corendon zich nadrukkelijk op de Amerikaanse markt.

“Amerikanen gaan van oudsher veel naar Aruba, maar de samenwerking met Hilton werpt zijn vruchten af op de Amerikaanse markt.”

Ook het nieuwe hotel The Riff wordt straks een samenwerking met Hilton, zegt Uslu.

Mondi-restaurant

Curaçao krijgt ook twee nieuwe zogenaamde Mondi-restaurants op het eiland. Een in het Livingstone Jan Thiel resort, dit jaar nog en daarna in het nieuwe hotel The Riff, in het derde kwartaal van 2024.

Corendon heeft sinds zaterdag al drie Mondi-restaurants in Nederland. Chef-kok Justin Niessen, die het restaurant-concept heeft ontwikkeld, presenteerde zaterdagavond zijn nieuwe kookboek met Caribische recepten bij de opening van het derde restaurant in Amsterdam Nieuw-West.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Oplossing is eigenlijk heel simpel en dat is minder mensen op aarde. We hebben nu eenmaal te weinig grondstoffen en nog goed land.
  We kunnen wel vliegen gaan verbieden maar dan zal Curacao vrijwel geen inkomen meer hebben… Is dat een oplossing?

 2. LaPas heeft weer boter op z.n hoofd.
  Waar kan Curaçao anders van leven.
  En klimaat verandering is een hoax verhaal.
  Het klimaat veranderd altyd.
  Die grotten bij Hato Zijn er ook niet zomaar.
  Dus hoger water lager water el Nina el Nino zon e vlekken milankowitch cycles zee stroomen. Ystyden.
  Vulkaantjes die poef zeggen. Meterieten
  Pakistan had altyd overstromingen bomen kappen enzo net als in Brazilië. Killen van grote land en zee grazers. En Africa en droogte .. Tja. Hoor ik ook al 50 jaar. Maar he 3 kwart van de wereld bevolking daar kookt op hout. En ja als je grote grazers killed en de jaarlijks regen niet vastgehouden wordt… Maar koienen landbouw wilt hebben ingewassen die niet passe.
  Die hadcrut curves worden heftig gemanipuleerd en als je echt gaat kijken zijn die temperatuur metingen nog al wankel. Hoogste per dag en laagste per dag is dag gemiddelde. Tja .. En je meet voornamelijk in stedelijke gebieden.
  Tja .. Die vliegtuigen is t probleem niet
  Geen inkomen op Curacao wel. Dan gaat alles stuk.
  Maar dat zal lapas als pensionado aan z.n……

 3. Eens met lapas: net zoals de aardbevingen in Groningen geldt voor de meeste mensen dat klimaat verandering een probleem voor anderen is. Zolang wij onze dijken kunnen verhogen is er geen probleem en dat er vervolgens elders bosbranden of overstromingen ontstaan daar kunnen wij als kleine toerist of reisorganisatie toch niets aan doen

 4. Het is de overheid die de investeerders vergunningen verleent.

  Min Cooper is zeer ruimhartig met bouwvergunningen….en er geldt (nog steeds) geen bouwstop.

  Het is dagelijks op en afrijden van vrachtautos met kalksteen van Mijnmaatschappij Curaçao . Illegale afgravingen van diabaas, illegale constructies etc etc.

  Constructies langs de kuststreek, Zakitó, Koredó midden tussen de mangroven. Niemand denkt aan kustbescherming m.b.t. de zeespiegelstijging….

  Banda Bou onze natuur ‘asset’ wordt met de grond gelijk gemaakt. Geen haan die ernaar kraait.

  Wij zijn er zelf bij en kijken er naar.

 5. Klimaatcrisis lijkt meer op een verdienmodel voor bepaalde mensen om heel veel geld mee te verdienen.

  Het volk mag weer meer gaan betalen terwijl de elite gewoon met privé vliegtuigen de aarde rond aan het reizen zijn. Ook onze politici doen graag mee aan het vliegen rond de wereld.

  En ondertussen ligt men in de USA, India China er ook niet wakker van en gaat men door met vervuilen van het milieu

 6. Meer hotels, betekent simpelweg vaker vliegen, een vliegreis belast het milieu en draagt behoorlijk bij aan het broeikaseffect. Intussen kennen we allemaal de effecten van klimaatveranderingen, overstromingen in landen als Pakistan en extreme droogte in Afrikaanse landen. Blijkbaar zal het allemaal deze man aan zijn reet roesten als zijn bankrekening maar gevuld blijft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties