32 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Verhoging AOV kost 45 miljoen extra

HomeLandenCuraçaoPBC | Verhoging AOV kost 45 miljoen extra

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Een verhoging van het ouderdomspensioen AOV met honderd gulden kost de Curaçaose overheid een extra bedrag van 45 miljoen gulden. Dat zegt minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ruthmilda Larmonie-Cecilia.

De maatregel is onderdeel van haar streven om elke burger een inkomen te bieden dat ten minste gelijk is aan het bestaansminimum. De Sociale Verzekeringsbank SVB is verzocht de financiële impact van deze verhoging te berekenen. Het aantal AOV-ontvangers ligt op ongeveer 52.000.

In het verleden zijn pogingen ondernomen om via wetgeving mensen met een minimumloon op zijn minst het bestaansminimum te laten verdienen, maar deze inspanningen hebben niet tot concrete resultaten geleid. De huidige sociale en economische omstandigheden maken het volgens Larmonie-Cecilia moeilijk om deze doelstelling te bereiken.

Binnen het kader van het Landspakket wordt gesproken over hervormingen in de sociale fondsen om de toekomstige richting te bepalen. Ook de indexering van de AOV, die afhankelijk is van daadwerkelijke economische groei, is een punt van aandacht. Er wordt in augustus geëvalueerd of economische groei indexering mogelijk maakt, ondanks eerdere berichten van het CBS dat de groei van vorig jaar niet toepasbaar was voor indexering.

Op dit moment ontvangen AOV-ontvangers, als hun enige inkomstenbron, een maandbedrag van 862 gulden, met een aanvullende compensatie van de overheid die het totaal op 1.031 gulden brengt. Dit is afhankelijk van het aantal opgebouwde jaren.
Bron: Persbureau Curacao

4 reacties

  1. Volgens de begroting gaan de ambtenaren er 154 miljoen extra bijkrijgen dit jaar. vanwege de meer inkomsten van de belastingen. Er moet ook nog ektra vakantiegeld gereserveerd worden voor ze.
    Kan daar geen 45 miljoen vanaf voor de AOV?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties