29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

PBC | Silvania wil spoedbehandeling nieuwe gokwet Raad van Advies

HomeLandenCuraçaoPBC | Silvania wil spoedbehandeling nieuwe gokwet Raad van Advies

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De Curaçaose minister van financiën, Javier Silvania heeft de Raad van Advies gevraagd om een spoedbehandeling van de nieuwe Landsverordening op Kansspelen.

Het verzoek is gericht aan de Gouverneur, in haar hoedanigheid van voorzitter van de Raad van Advies. Hij wil dat zij de mogelijkheden verkent om de beoordeling van de Landsverordening op Kansspelen met spoed uit te voeren.

Een van de prioriteiten van Silvania, naar eigen zeggen, is de modernisering van de lokale kansspelsector. De minister wil een verbeterd wettelijk kader creëren voor het exploiteren van kansspelen in of vanuit Curaçao, zoals hij stelt: ’ter waarborging van een veilig, verantwoord, transparant en betrouwbaar kansspelaanbod.’

Toezicht en vergunningen

Silvania heeft een werkgroep ingesteld die de nieuwe wetgeving heeft opgesteld. Daarin wordt onder meer het onafhankelijke toezicht op kansspelen geregeld, en de handhaving en de verstrekking van vergunningen.

De nieuwe wetgeving waarborgt volgens de minister dat aanbieders van online kansspelen vanuit Curaçao handelen in overeenstemming met de wet- en regelgeving van de landen waarop zij zich richten. Verder voorziet de nieuwe wetgeving in maatregelen om verschuldigde vergunningsrechten effectief te kunnen innen.

Prognose

Naast de verbetering van het imago van Curaçao in de wereldwijde kansspelsector, het bestrijden van witwassen en terrorismefinanciering en het verbeteren van het toezicht om ongeregeldheden in deze sector te voorkomen, heeft de nieuwe wetgeving volgens Silvania ook een positief effect op de begroting van Curaçao.

De voorlopige prognose van de inkomsten van enkel bijvoorbeeld de online kansspelen wordt geschat op minimaal veertig miljoen gulden per jaar. Dit jaar is de helft van deze verwachte inkomsten opgenomen in de begroting van het Land. ‘Om deze inkomsten voor het land te genereren moet de wetgeving zo spoedig mogelijk in werking treden’, aldus Silvania

Op 22 maart heeft de Sociaal Economische Raad advies uitgebracht over de nieuwe landsverordening. Dit advies wordt momenteel door de werkgroep verwerkt. De aangepaste wetgeving wordt naar verwachting in mei aan de Raad van Advies aangeboden ter beoordeling. Daarna kan het aan de Staten worden aangeboden en indien die akkoord is, vervolgens in werking treden.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Masterlicenties over de (il)legaliteit van Curacaose en Sint Maartse online gok masterlicenties.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Sublicenties over de (il)legaliteit van Curacaose en Sint Maartse online gok vergunningen.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Witwaswalhalla over witwassen met behulp van een niet op de wet gebasseerde en niet door de overheid gereguleerde online gambling masterlicentie – sublicentie structuur.

4 reacties

  1. Silvania hoeft geen kogelvrij vest te kopen. Lees het voorstel maar. Dit is samen met de huidige licentiehouders opgesteld en het land krijgt ook een beetje van hun inkomsten en z.g. transparantie. ( een zoethoudertje )

  2. En als Elmer u belt en u uitnodigt om met hem het biertje te gaan drinken bij het strand, a.u.b.,ga niet!!!!! Ook niet als hij beweert dat hij altijd heeft gezegd dat een lek was en dat het niet van hem kwam.

  3. Silvania mag wel een heel dik kogelvrij vest kopen met daarbij een stalen hoofd beschermer waarmee de ridders te paard streden op doen, anders vrees ik het ergste voor hem en ik waarschuw hem ga niet een biertje drinken op 5 mei bij het strand van Mari Panpoen de uitkomst is dan bekend.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties