27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Remko Bicentini heeft UEFA-Pro licentie

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Remko Bicentini heeft zijn UEFA Pro-licentie gehaald. De voormalige bondscoach van Curaçao heeft nu het hoogst haalbare certificaat in het betaalde voetbal. Trainer/coaches die in het bezit zijn van een UEFA Pro licentie hebben de bevoegdheid om als hoofdtrainer zelfstandig aan de slag te gaan van eerste elftallen van betaald voetbalorganisaties, zowel op nationaal- als internationaal niveau.

- Advertentie -

Carrière
De oud-verdediger van NEC was in 2008 assistent-bondscoach van het Nederlands-Antilliaans voetbalelftal naast bondscoach Leen Looyen. Hij volgde Looyen ad-interim op tot de ontmanteling van het land in oktober 2010.

Vanaf de zomer van 2011 was hij assistent-bondscoach van het Curaçaos voetbalelftal. In augustus 2016 werd hij bondscoach, als opvolger van Patrick Kluivert. Met Curaçao won hij de Caribbean Cup 2017 en plaatste hij zich voor de CONCACAF Gold Cup 2017, 2019 en 2021.

Eind augustus 2020 werd hij door de Curaçaose voetbalbond uit zijn functie ontheven en vervangen door Guus Hiddink. In januari 2021 werd Bicentini toegelaten tot de UEFA-Pro opleiding van de KNVB, terwijl hij ook assistent werd bij het Canadees voetbalelftal. Met Canada gaat Bicentini eind dit jaar naar het WK in Qatar.

“Het is nu natuurlijk heerlijk om het allerhoogste diploma voor trainer/coaches op zak te hebben, waardoor je overal aan de slag kunt gaan en de belangstelling is er”, zegt Bicentini tegen Curaçao.nu.

Terugkeren naar Curaçao is een diepe wens van de oud-bondscoach. “Mijn hart ligt nog steeds en zal altijd bij Curaçao zal liggen. Ik steek dat niet onder stoelen of banken. Een aanbod zal ik nooit uit de weggaan”, aldus Bicentini.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Het lijkt alsof de KNVB wel een beetje geheimzinnig over de kosten van deze opleiding doet. Heb wel bedragen van 30.000 Euro ergens gehoord.

    Het is wel vreemd dat Remko Bicentini dat bedrag voor over heeft en zijn ambitie niet verder dan Curaçao gaat, lijkt niet erg ambitieus. Meestal als iemand de lat laag legt, gaat het vaak mis met de carrière.

    Als we door de jaren heen kijken wie allemaal tot de geslaagden hoort zien we nog geen 1% terug als coach betaald voetbal. De vraag is wat maakt van iemand een goede coach blijkbaar niet alleen het diploma.

    De laatste jaren zien we steeds meer de neiging om vooral spelers die een indrukwekkende carrière hebben gehad, zonder ervaring als trainer aan te stellen.

    Neem nou, Ruud van Nistelrooi, Jaap Stam, Van Bommel, Frank de Boer, Cocu, Giovanni van Bronckhorst en nu Dirk Kuijt. De meesten of niet allemaal zijn als trainer in het buitenland mislukt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -