30 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024 12:02

PBC | Politie roept verdachten moord Marechaussee op zich te melden

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De politie op Curaçao doet een dringende oproep aan de drie verdachten in de moordzaak op de Reigerweg om zichzelf aan te geven.

De moord op Antonius Johannes Maria Hendrika Brood (49), een lid van de marechaussee, heeft het hele Koninkrijk der Nederlanden geschokt. Brood werd in de nacht van 31 mei op 1 juni neergeschoten bij een brute overval in zijn woning op de Reigerweg.

Volgens woordvoerder Maurits Rosalina van het Korps Politie Curaçao is het van groot belang dat de verdachten zich vrijwillig melden bij een politiebureau. De politie garandeert een eerlijk proces voor degenen die zichzelf aangeven. Rosalina roept de familieleden van de verdachten op om hen te overtuigen zich over te geven.

Naast deze oproep vraagt de politie om medewerking van buurtbewoners met beveiligingscamera’s langs de route van de Reigerweg naar de Elishastraat. Het voertuig van het slachtoffer, een oranje Chevrolet Beat B 36-0, werd intact teruggevonden in de Elishastraat in Noord Sapaté. Bewoners wordt gevraagd om beelden van hun camera’s te controleren op het tijdsbestek van vrijdag 31 mei 23:00 uur tot zaterdag 1 juni. Informatie kan anoniem worden doorgegeven.

De moord vond plaats tijdens een gewelddadige inbraak waarbij drie daders de woning binnendrongen, geld en autosleutels eisten en het slachtoffer in zijn gezicht schoten. Buurtbewoners hoorden een vrouw om hulp roepen en alarmeerden de politie. Bij aankomst trof de politie het slachtoffer zwaargewond aan op de porch achter het huis. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd waar hij vocht voor zijn leven.

Het slachtoffer was tijdelijk op Curaçao om de grenscontroles te versterken. De politie beschouwt deze zaak als zeer ernstig en brutaal en roept de gemeenschap op om samen te werken voor een snelle oplossing.

Bron: Persbureau Curacao

5 reacties

 1. @Ik hoop dat ze hen alsnog vinden en die knakker.

  De uiteindelijke opdrachtgevers van Helmin Wiels zijn er nog steeds niet voor veroordeeld.. Vrijwel het hele eiland weet het maar OM Justitie niet..

 2. Boeven vang je met boeven.
  Het moet niet veel gekker worden dan dit.
  De politie die nota bene het geweldsmonopolie heeft en het opsporingsmonopolie vraagt de burger om hulp..
  via de media.
  De Reigerweg heeft hoeveel huizen?
  Kleine moeite om in het opsporingsonderzoek huis voor huis langs te gaan en te vragen naar de camera beelden.
  Overigens als die beelden er waren dan waren zij al lang gefourneerd aan de instanties of prive rechercheurs om de zaak panklaar aan shon polis te overhandigen die dan slechts moet toeslaan.
  Als zij dat willen dan..
  Marechaussee en politie bijt dat elkaar?

 3. Die 3 knakkebollen zijn al onderweg naar Nederland, Aruba of Bonaire. Normaliter moet het opvallen als iemand last minute een ticket boekt. Als er dan een moordzaak is dan is het 1+1 is 2. Maar uiteraard niet op Curacao met zijn corpulente en laag IQ beveiliging en douanes. Een grote muil tegen net aangekomen toeristen opzetten kunnen ze wel, maar handelen en opsporen dat is teveel gevraagd.

  Ik hoop dat ze hen alsnog vinden en die knakker een behandeling geven zoals in de film American History X.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties