30 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 16:31

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...

PBC | Knops dreigt Pisas met intrekken coronasteun Curaçao

Persbureau Curacao Staatssecretaris Knops laat er geen misverstand over bestaan. Indien de nog aan te treden regering Pisas niet deelneemt aan het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling,...

PBC | Stranden Curaçao per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Frontale botsing eindigt in derde dode dit jaar

Persbureau Curacao Gisteravond is bij een frontale botsing een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeluk gebeurde op de kaya Mitologia ter hoogte van de White House Snèk net voor...

PBC | Corona blijft slachtoffers eisen

Persbureau Curacao Opnieuw heeft Covid19 een dodelijk slachtoffer geëist op Curaçao. In totaal zijn er sinds het begin van de coronacrisis 119 mensen overleden aan de gevolgen van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Peterson formateur MFK/PNP kabinet

HomeEconomieBouw & vastgoedsectorPBC | Peterson formateur MFK/PNP kabinet

Persbureau Curacao

Beiden zijn door MFK voorgedragen, maar naar verluidt is Martha niet door de screening gekomen | Persbureau Curacao

Chester Peterson is door Gouverneur Lucille Wout gevraagd als formateur. Hij krijgt de opdracht om een kabinet van Movementu Futuro Korsou (MFK) en Partido Nashonal di Pueblo (PNP) te vormen. Peterson was ook al informateur, maar deed dat toen met Rutsel Martha.

Beiden zijn door MFK voorgedragen, maar naar verluidt is Martha niet door de screening gekomen. Die duurde al langer omdat Martha in het buitenland woont en zijn screening daardoor niet eerder klaar was.

Het nieuw te vormen kabinet dient volgens de gouverneur te bestaan uit personen die bereid en in staat zijn om op een integere wijze daadkrachtig en evenwichtig uitvoering te geven aan het nog af te ronden regeerakkoord.

Peterson is verzocht om er op toe te zien dat in het regeerakkoord op concrete wijze aandacht wordt besteed aan de uitdagingen die eerder zijn benoemd in de informatieopdracht, namelijk: armoedebestrijding, het herstel van de overheidsfinanciën, de economische ontwikkeling, aanpak van achterstanden in het onderwijs, herstel van de infrastructuur, verbeteren van de gezondheidszorg en de aanpak van criminaliteit.

Met het oog op de urgentie van de problemen waarvoor het nieuwe kabinet zich gesteld zal zien en de vele lopende zaken, heeft de gouverneur ook in overweging gegeven om in het regeerakkoord aandacht te besteden aan de wijze waarop de nieuwe MFK/PNP coalitie van plan is de samenwerking binnen het Koninkrijk vorm te geven.

Peterson is tevens verzocht te verzekeren dat de Screening van nieuwe bewindslieden volgens de wettelijke procedure wordt gevolgd.

Chester Peterson heeft de formatieopdracht in beraad genomen en zal uiterlijk op 19 mei rapporteren over de uitkomst aan de Gouverneur en haar tussentijds op de hoogte houden van de voortgang van zijn werkzaamheden.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

Mr. Rutsel Martha was ex Minister van Justitie van 1998-2002 en daarna 2 jaar adviseur voor de regering. In 2004 werd hij juridisch adviseur bij Interpol. Daarna ging Martha in 2008 aan de slag als juridisch adviseur bij het VN-agentschap International Fund for Agricultural Development (IFAD) in Rome. In 2013 schorste IFAD-directeur-generaal Nwanze haar adviseur nadat ongunstige uitspraken van de arbeidsrechtbank de landbouworganisatie ongeveer 1 miljoen dollar hebben gekost, aldus IFAD-bronnen. Begin 2014 begon Martha een eigen legal firma in Londen, Lindeborg. Martha was recent adviseur van het George Jamaloodin verdedigingsteam in de moord op Helmin Wiels (zaak Maximus), waarin zijn cliënt werd veroordeeld tot levenslang. Martha staat momenteel een door de USA verdacht lid van het Venezolaanse narcoregime Maduro in een uitleveringszaak bij.

Rutsel Silvestre Martha, hier met de thans veroordeelde ex-premier Gerrit Schotte (zaak Babel) en ex-Financien minister George Jamaloodin (zaak Germanium, Passaat en Maximus)

Mr. Chester Peterson was de Sulvaran & Peterson advocaat in OM dossiers Bientu (Robbie dos Santos), Babel (Gerrit Schotte en Francesco Corallo) en Diamond (Francesco Corallo). Daarnaast maakt(e) Peterson ook deel uit van pressiegroep KFO, Tim di Reforma (MFK) en Korsou di Nos Tur (KdnT).

Chester Peterson (derde van links) maakt eerder deel uit van di Tim Reforma…

Chester Peterson (links) maakte ook deel uit van Korsou di nos tur van Amparo dos Santos

4 reacties

  1. “Beiden zijn door MFK voorgedragen, maar naar verluidt is Martha niet door de screening gekomen.”
    LOL! Het naschrift van Marta door de KKC gepubliceerd heeft dus kennelijk wel impact gehad!

  2. Het is toch ongelooflijk dat de gouverneur hieraan meewerkt, de vrouw kan toch wat ruggengraat tonen en weigeren om het bestuur van het land in de handen van deze boevenbende te leggen?

    Daarbij komt dat de financier van Partido Nashonal di Pueblo nog in de Dominicaanse Republiek door de DEA is opgepakt. Moeten we niet eerst het resultaat van dat onderzoek afwachten?

  3. In Nederland is de formateur vaak de persoon die de Minister President zal worden. Blijkbaar te moeilijk voor Pik?

    Martha komt natuurlijk niet door de screening. Hij is beste maatjes met Schotte en Jamaloodin.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties