29 C
Willemstad
• woensdag 26 januari 2022 13:04

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Peterson formateur MFK/PNP kabinet

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Beiden zijn door MFK voorgedragen, maar naar verluidt is Martha niet door de screening gekomen | Persbureau Curacao

Chester Peterson is door Gouverneur Lucille Wout gevraagd als formateur. Hij krijgt de opdracht om een kabinet van Movementu Futuro Korsou (MFK) en Partido Nashonal di Pueblo (PNP) te vormen. Peterson was ook al informateur, maar deed dat toen met Rutsel Martha.

Beiden zijn door MFK voorgedragen, maar naar verluidt is Martha niet door de screening gekomen. Die duurde al langer omdat Martha in het buitenland woont en zijn screening daardoor niet eerder klaar was.

Het nieuw te vormen kabinet dient volgens de gouverneur te bestaan uit personen die bereid en in staat zijn om op een integere wijze daadkrachtig en evenwichtig uitvoering te geven aan het nog af te ronden regeerakkoord.

- Advertentie -

Peterson is verzocht om er op toe te zien dat in het regeerakkoord op concrete wijze aandacht wordt besteed aan de uitdagingen die eerder zijn benoemd in de informatieopdracht, namelijk: armoedebestrijding, het herstel van de overheidsfinanciën, de economische ontwikkeling, aanpak van achterstanden in het onderwijs, herstel van de infrastructuur, verbeteren van de gezondheidszorg en de aanpak van criminaliteit.

Met het oog op de urgentie van de problemen waarvoor het nieuwe kabinet zich gesteld zal zien en de vele lopende zaken, heeft de gouverneur ook in overweging gegeven om in het regeerakkoord aandacht te besteden aan de wijze waarop de nieuwe MFK/PNP coalitie van plan is de samenwerking binnen het Koninkrijk vorm te geven.

Peterson is tevens verzocht te verzekeren dat de Screening van nieuwe bewindslieden volgens de wettelijke procedure wordt gevolgd.

Chester Peterson heeft de formatieopdracht in beraad genomen en zal uiterlijk op 19 mei rapporteren over de uitkomst aan de Gouverneur en haar tussentijds op de hoogte houden van de voortgang van zijn werkzaamheden.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

Mr. Rutsel Martha was ex Minister van Justitie van 1998-2002 en daarna 2 jaar adviseur voor de regering. In 2004 werd hij juridisch adviseur bij Interpol. Daarna ging Martha in 2008 aan de slag als juridisch adviseur bij het VN-agentschap International Fund for Agricultural Development (IFAD) in Rome. In 2013 schorste IFAD-directeur-generaal Nwanze haar adviseur nadat ongunstige uitspraken van de arbeidsrechtbank de landbouworganisatie ongeveer 1 miljoen dollar hebben gekost, aldus IFAD-bronnen. Begin 2014 begon Martha een eigen legal firma in Londen, Lindeborg. Martha was recent adviseur van het George Jamaloodin verdedigingsteam in de moord op Helmin Wiels (zaak Maximus), waarin zijn cliënt werd veroordeeld tot levenslang. Martha staat momenteel een door de USA verdacht lid van het Venezolaanse narcoregime Maduro in een uitleveringszaak bij.

Rutsel Silvestre Martha, hier met de thans veroordeelde ex-premier Gerrit Schotte (zaak Babel) en ex-Financien minister George Jamaloodin (zaak Germanium, Passaat en Maximus)

Mr. Chester Peterson was de Sulvaran & Peterson advocaat in OM dossiers Bientu (Robbie dos Santos), Babel (Gerrit Schotte en Francesco Corallo) en Diamond (Francesco Corallo). Daarnaast maakt(e) Peterson ook deel uit van pressiegroep KFO, Tim di Reforma (MFK) en Korsou di Nos Tur (KdnT).

Chester Peterson (derde van links) maakt eerder deel uit van di Tim Reforma…
Chester Peterson (links) maakte ook deel uit van Korsou di nos tur van Amparo dos Santos
- Advertentie -

Artikel delen

4 reacties

  1. “Beiden zijn door MFK voorgedragen, maar naar verluidt is Martha niet door de screening gekomen.”
    LOL! Het naschrift van Marta door de KKC gepubliceerd heeft dus kennelijk wel impact gehad!

  2. Het is toch ongelooflijk dat de gouverneur hieraan meewerkt, de vrouw kan toch wat ruggengraat tonen en weigeren om het bestuur van het land in de handen van deze boevenbende te leggen?

    Daarbij komt dat de financier van Partido Nashonal di Pueblo nog in de Dominicaanse Republiek door de DEA is opgepakt. Moeten we niet eerst het resultaat van dat onderzoek afwachten?

  3. In Nederland is de formateur vaak de persoon die de Minister President zal worden. Blijkbaar te moeilijk voor Pik?

    Martha komt natuurlijk niet door de screening. Hij is beste maatjes met Schotte en Jamaloodin.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Pisas vergadert met Standard & Poor’s

Premier Pisas heeft vergaderd met vertegenwoordigers van Standard & Poor’s. De internationale kredietbeoordelaar bekijkt de economische toestand van Curaçao vanuit verschillende ooghoeken. Volgens Pisas werd gesproken over de...

Democracy now! | Tuesday, January 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Premier bezoekt Aruba voor exitstrategie corona

Premier Gilmar Pisas en Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia hebben een bezoek gebracht aan Aruba om te leren over de exitstrategie wat betreft het coronavirus. De Arubaanse minister van...

DolfijnFM | Corendon begint met tweede fase

Corendon begint met de tweede fase en uitbreiding van de bouw van het hotel aan de Pater Eeuwensweg. Dat meldt de Èxtra. Er worden drie- tot vierhonderd...

DolfijnFM | Afspraak autokeuring nu ook digitaal

Wie op Curaçao zijn auto moet keuren, kan sneller terecht aan het digitale loket. Sinds gisteren is het afsprakensysteem van het keuringslokaal op- internet geopend. Op www.gobiernu.cw...
- Advertentie -
- Advertentie -