26 C
Willemstad
• woensdag 1 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

PBC | Peterson formateur MFK/PNP kabinet

Persbureau Curacao

Beiden zijn door MFK voorgedragen, maar naar verluidt is Martha niet door de screening gekomen | Persbureau Curacao

Chester Peterson is door Gouverneur Lucille Wout gevraagd als formateur. Hij krijgt de opdracht om een kabinet van Movementu Futuro Korsou (MFK) en Partido Nashonal di Pueblo (PNP) te vormen. Peterson was ook al informateur, maar deed dat toen met Rutsel Martha.

Beiden zijn door MFK voorgedragen, maar naar verluidt is Martha niet door de screening gekomen. Die duurde al langer omdat Martha in het buitenland woont en zijn screening daardoor niet eerder klaar was.

Het nieuw te vormen kabinet dient volgens de gouverneur te bestaan uit personen die bereid en in staat zijn om op een integere wijze daadkrachtig en evenwichtig uitvoering te geven aan het nog af te ronden regeerakkoord.

Peterson is verzocht om er op toe te zien dat in het regeerakkoord op concrete wijze aandacht wordt besteed aan de uitdagingen die eerder zijn benoemd in de informatieopdracht, namelijk: armoedebestrijding, het herstel van de overheidsfinanciën, de economische ontwikkeling, aanpak van achterstanden in het onderwijs, herstel van de infrastructuur, verbeteren van de gezondheidszorg en de aanpak van criminaliteit.

Met het oog op de urgentie van de problemen waarvoor het nieuwe kabinet zich gesteld zal zien en de vele lopende zaken, heeft de gouverneur ook in overweging gegeven om in het regeerakkoord aandacht te besteden aan de wijze waarop de nieuwe MFK/PNP coalitie van plan is de samenwerking binnen het Koninkrijk vorm te geven.

Peterson is tevens verzocht te verzekeren dat de Screening van nieuwe bewindslieden volgens de wettelijke procedure wordt gevolgd.

Chester Peterson heeft de formatieopdracht in beraad genomen en zal uiterlijk op 19 mei rapporteren over de uitkomst aan de Gouverneur en haar tussentijds op de hoogte houden van de voortgang van zijn werkzaamheden.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

Mr. Rutsel Martha was ex Minister van Justitie van 1998-2002 en daarna 2 jaar adviseur voor de regering. In 2004 werd hij juridisch adviseur bij Interpol. Daarna ging Martha in 2008 aan de slag als juridisch adviseur bij het VN-agentschap International Fund for Agricultural Development (IFAD) in Rome. In 2013 schorste IFAD-directeur-generaal Nwanze haar adviseur nadat ongunstige uitspraken van de arbeidsrechtbank de landbouworganisatie ongeveer 1 miljoen dollar hebben gekost, aldus IFAD-bronnen. Begin 2014 begon Martha een eigen legal firma in Londen, Lindeborg. Martha was recent adviseur van het George Jamaloodin verdedigingsteam in de moord op Helmin Wiels (zaak Maximus), waarin zijn cliënt werd veroordeeld tot levenslang. Martha staat momenteel een door de USA verdacht lid van het Venezolaanse narcoregime Maduro in een uitleveringszaak bij.

Rutsel Silvestre Martha, hier met de thans veroordeelde ex-premier Gerrit Schotte (zaak Babel) en ex-Financien minister George Jamaloodin (zaak Germanium, Passaat en Maximus)

Mr. Chester Peterson was de Sulvaran & Peterson advocaat in OM dossiers Bientu (Robbie dos Santos), Babel (Gerrit Schotte en Francesco Corallo) en Diamond (Francesco Corallo). Daarnaast maakt(e) Peterson ook deel uit van pressiegroep KFO, Tim di Reforma (MFK) en Korsou di Nos Tur (KdnT).

Chester Peterson (derde van links) maakt eerder deel uit van di Tim Reforma…
Chester Peterson (links) maakte ook deel uit van Korsou di nos tur van Amparo dos Santos

Artikel delen

4 reacties

  1. “Beiden zijn door MFK voorgedragen, maar naar verluidt is Martha niet door de screening gekomen.”
    LOL! Het naschrift van Marta door de KKC gepubliceerd heeft dus kennelijk wel impact gehad!

  2. Het is toch ongelooflijk dat de gouverneur hieraan meewerkt, de vrouw kan toch wat ruggengraat tonen en weigeren om het bestuur van het land in de handen van deze boevenbende te leggen?

    Daarbij komt dat de financier van Partido Nashonal di Pueblo nog in de Dominicaanse Republiek door de DEA is opgepakt. Moeten we niet eerst het resultaat van dat onderzoek afwachten?

  3. In Nederland is de formateur vaak de persoon die de Minister President zal worden. Blijkbaar te moeilijk voor Pik?

    Martha komt natuurlijk niet door de screening. Hij is beste maatjes met Schotte en Jamaloodin.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -