28 C
Willemstad
• donderdag 25 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Nog deze maand duidelijkheid over herstart raffinaderij

HomeLandenCuraçaoPBC | Nog deze maand duidelijkheid over herstart raffinaderij

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Nog deze maand moet duidelijk worden welk bedrijf en welke investeerders de raffinaderij gaan exploiteren. Er zijn volgens RdK drie partijen die meedoen in de race. Wie dat zijn, weet niemand, behalve de eigenaar van de raffinaderij, maar die weigert vooralsnog namen te noemen.

De keuze die nu zou moeten vallen houdt ook in dat de opslag van Bullenbaai weer van start gaat. Een eventuele heropening van de grens met Venezuela zou betekenen dat er weer Venezolaanse olie kan komen. Na de keuze voor een nieuwe operator beginnen de echte onderhandeling die eind juni tot een contract moeten leiden.

Een eventuele herstart van de raffinaderij heeft juridisch nog wel wat voeten in de aarde omdat er een vonnis ligt die internationale milieunormen afdwingt. Isla was een enorm vervuilende raffinaderij en investeringen om dat aan te pakken zijn kostbaar.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

  1. @ Kari, venezuela heeft geen kans, en mag geen zaken meer met Curacrim doen. Lees opdracht van Amerika dus je lult gewoon onzin.

  2. Gesprekken met Venezuela om grenzen stapsgewijze te openen. Besprekkingen Aqualectra met Eagle LNG om levering gas voor zowel Aqualectra als Refineria met bouw opslag Lng op tetrein refineria. In de pers dat deze maand nog de operator van de rafinaderij wordt bekend gemaakt. Allemaal voorteken dat het menens is

  3. De raffinaderij gaat niet meer opstarten.
    Maar er zijn een paar goede reden om niet te sluiten en af te breken:
    Het openhouden levert vrienden goed geld op
    Kosten van afbraak en sanering is meer als de oud ijzer prijs en hoe langer er gewacht wordt hoe meer roest dus minder oud ijzer.
    En de raffinaderij heeft grote symbolische waarde; als belangrijkste industrie en symbool voor de onafhankelijkheid.
    En het is de geboorte grond van de elite.
    De regering die sluit moet wel een hoop kadootjes geven om een kans te maken bij de de volgende verkiezingen.
    De vraag of het eiland met deze roestbak, werkend of niet, gebaad is doet niet ter zake.
    De politiek heeft geen ideeën om de economie om te vormen, de status quo moet worden gehandhaafd.

  4. Natuurlijk wordt de roestbak nooit meer opgestart. Het artikel lezend zal er wellicht een slimmerd zijn die denkt een contract te tekenen om voor 1 dollar en lage erfpachtcanon de Bullenbaai in handen te krijgen met een inspanningsverplichting ook de roestbak weer aan de praat te krijgen.
    Helaas lukt de roestbak niet maar de Bullenbaai is binnen.
    Ik zie de RdK ervoor aan hier met open ogen in te tuinen. Onze Pias kan een groot succes claimen dat er een overeenkomst is en jaren lang volhouden dat er hard gewerkt wordt de roestbak weer op te starten.
    Helaas is het land weer de dupe want de Bullenbaai is veel meer waard.

  5. Het grote probleem is de inzet op het behouden van wat men ooit gehad heeft in plaats van inzet op technologie met een toekomstperspectief. C. zou voor energie veel meer kunnen doen met zonneenergie waarvoor dan ook wel geïnvesteerd moet worden in batterij-eenheden. Het terrein van de rafinaderij is daarvoor uitstekend geschikt en dan kan de bodemsanering beperkt blijven. Inzet op een verouderde technologie die voor 2050 geliquideerde wordt is zonde van het geld dat het kost of dat men misloopt.

  6. Alles voor de buhne .
    Inderdaad @joop van Velzen
    Na drie jaar een start met deze roestbak .
    Ze denken nog steeds dat de meeste mensen op het eiland achterlijk zijn .
    sigi drumi .

  7. ER is helemaal geen hond die die schroothoop wil overnemen, ja misschien een schroothandelaar uit Rusland om het schroot te smelten om er weer oorlog wapens van te maken. Dit schroot bak staat al drie jaar stil en het kost minimaal 3 miljard om hem weer aan de prat te krijgen, wil wil deze regering PIK nu aan het lijntje houden de bevolking of zich zelf, ik denk eerder dat Pik de Raf al onderhands met grond en al heeft verkocht aan een Ariebier.

  8. De vraag is waarom wilt iemand persé deze schroothoop hebbeb? Voor oudijzer? Shell heeft twee raffinaderijen in de verkoop dat lijkt een betere investering. Laten we hopen dat bewoners ten westen van deze raffinaderij eerst een grootschalig gezondheidsonderzoek eisen voordat de raffinaderij weer operationeel wordt.

  9. Wie dat zijn, weet niemand, behalve de eigenaar van de raffinaderij, maar die weigert vooralsnog namen te noemen.

    Dus er is niemand…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties