30 C
Willemstad
• maandag 23 mei 2022 18:41

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Hoog aantal brokkenmakers in het verkeer zijn buitenlanders

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Volgens ATSK, de vereniging voor verkeersveiligheid op Curaçao, is het aantal ongelukken op het eiland, waarbij toeristen en buitenlanders betrokken zijn opvallend hoog.

- Advertentie -

Ook het aantal dodelijke slachtoffers is in dat opzicht opvallend hoog. Van de elf omgekomen verkeersdeelnemers dit jaar kwamen er drie uit het buitenland. De vereniging wijt de betrokkenheid van buitenlanders aan onvoldoende kennis van de verkeersregels en borden op Curaçao.

ATSK wilde eerder al inzoomen op toeristen door bijvoorbeeld folders te verspreiden bij autoverhuurbedrijven, maar door de coronapandemie is dat nog niet van de grond gekomen.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

6 reacties

 1. De vereniging wijt de betrokkenheid van buitenlanders aan onvoldoende kennis van de verkeersregels en borden op Curaçao.

  Inderdaad want wij hebben eigenlijk geen regels. Vaak is de weg slecht en zit vol met gaten, verkeersborden ontbreken en er is geen licht. En dan nog het rijgedrag van de YDK.

  Wat wel mag worden gezegd is dat veel Nederlanders in Nederland niet drinken en wel rijden maar hier op Curacao de happy hours afgaan en dronken rondrijden.

 2. Nou krijgen de buitenlanders weer de schuld en wij de meeste die doen maar wat .
  Een heel , heel zwak argument .
  Shonan ban serio si .
  Verkeersborden en regels op Curaçao dat is nieuw voor mij .
  Het is altijd een ander zijn schuld .

 3. Dat buitenlanders en toeristen betrokken zijn bij ongevallen betekent niet dat zij de veroorzakers zijn.
  Het rijgedrag van de YdK is hemeltergend: voorrang nemen waar zij geen voorrang hebben, geen richtingaanwijzers gebruiken, inhalen waar het niet kan/mag, (veel) te snel rijden op plekken waar geen overzicht is, etc.
  Kennelijk worden rijbewijzen zomaar uitgedeeld; ik begrijp nu waarom YdK die in het buitenland wonen terug gaan naar Curaçao om daar hun rijbewijs te halen (of beter gezegd: af te halen).

 4. Volgens mij was 1 buitenlandse vrouw omgekomen omdat er een YDK in een auto dacht dat hij F1 aan het rijden was en hij kwam in botsing met de auto waar de vrouw overigens passengier was!

  Veel ongelukken zullen ook wel komen omdat men schrikt van het rijgedrag van de YDK. Ineens op de rem staan, zonder te stoppen de openbare weg oprijden, verkeerd voorsorteren, door rood licht rijden, geen richtingaanwijzer en onduidelijkheid op rotondes en verkeerspleinen en dan nog de vele gaten in de weg.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -