25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

PBC | Hoog aantal brokkenmakers in het verkeer zijn buitenlanders

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Volgens ATSK, de vereniging voor verkeersveiligheid op Curaçao, is het aantal ongelukken op het eiland, waarbij toeristen en buitenlanders betrokken zijn opvallend hoog.

Ook het aantal dodelijke slachtoffers is in dat opzicht opvallend hoog. Van de elf omgekomen verkeersdeelnemers dit jaar kwamen er drie uit het buitenland. De vereniging wijt de betrokkenheid van buitenlanders aan onvoldoende kennis van de verkeersregels en borden op Curaçao.

ATSK wilde eerder al inzoomen op toeristen door bijvoorbeeld folders te verspreiden bij autoverhuurbedrijven, maar door de coronapandemie is dat nog niet van de grond gekomen.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

6 reacties

 1. De vereniging wijt de betrokkenheid van buitenlanders aan onvoldoende kennis van de verkeersregels en borden op Curaçao.

  Inderdaad want wij hebben eigenlijk geen regels. Vaak is de weg slecht en zit vol met gaten, verkeersborden ontbreken en er is geen licht. En dan nog het rijgedrag van de YDK.

  Wat wel mag worden gezegd is dat veel Nederlanders in Nederland niet drinken en wel rijden maar hier op Curacao de happy hours afgaan en dronken rondrijden.

 2. Nou krijgen de buitenlanders weer de schuld en wij de meeste die doen maar wat .
  Een heel , heel zwak argument .
  Shonan ban serio si .
  Verkeersborden en regels op Curaçao dat is nieuw voor mij .
  Het is altijd een ander zijn schuld .

 3. Dat buitenlanders en toeristen betrokken zijn bij ongevallen betekent niet dat zij de veroorzakers zijn.
  Het rijgedrag van de YdK is hemeltergend: voorrang nemen waar zij geen voorrang hebben, geen richtingaanwijzers gebruiken, inhalen waar het niet kan/mag, (veel) te snel rijden op plekken waar geen overzicht is, etc.
  Kennelijk worden rijbewijzen zomaar uitgedeeld; ik begrijp nu waarom YdK die in het buitenland wonen terug gaan naar Curaçao om daar hun rijbewijs te halen (of beter gezegd: af te halen).

 4. Volgens mij was 1 buitenlandse vrouw omgekomen omdat er een YDK in een auto dacht dat hij F1 aan het rijden was en hij kwam in botsing met de auto waar de vrouw overigens passengier was!

  Veel ongelukken zullen ook wel komen omdat men schrikt van het rijgedrag van de YDK. Ineens op de rem staan, zonder te stoppen de openbare weg oprijden, verkeerd voorsorteren, door rood licht rijden, geen richtingaanwijzer en onduidelijkheid op rotondes en verkeerspleinen en dan nog de vele gaten in de weg.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -