25.9 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

NOS | Aanklacht tegen Trump over zwijggeld lijkt vandaag niet te komen

Een mogelijke aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump laat op zich wachten. Een speciale jury in New York, die zich over zijn zaak buigt, komt vandaag...

Democracy now! | Wednesday, March 22, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

NTR | ‘Caribische studenten willen eerlijke kansen voor medische studies’

Melissa Stamper Voor Caribische studenten die Geneeskunde, Tandheelkunde, Farmacie of Klinische Technologie willen studeren, is het ‘bijna onmogelijk’ om toegelaten te worden tot deze studies. Dat is erger...

CC | Could a digital Caribbean guilder improve financial inclusion in Curaçao & Sint Maarten?

WILLEMSTAD - Around the world, more than 60 central banks actively research the possibilities of a Central Bank Digital Currency (CBDC) as a digital form of cash...

CC | SER Curaçao advises on renewed gaming bill

WILLEMSTAD - The Social and Economic Council (SER) of Curaçao issued today its advice to the Minister of Finance on the renewed version of the draft National...

DH | Brison says he will never solicit anyone on social media that’s not his for illicit purposes

PHILIPSBURG--“It was a shocking moment for me,” United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Rolando Brison said on Wednesday as he addressed his recent detention on...
- Advertentie -

PBC | Meer dan tienduizend kilo vlees in beslag genomen bij Centrum Supermarkt

Persbureau Curacao

Reden voor de actie van de Veterinaire Dienst is dat al het vlees ruim over de uiterste houdbaarheidsdatum was, maar niet werd vernietigd.

De Veterinaire Dienst heeft gisteren na klachten van klanten ruim tienduizend kilo vlees in beslag genomen bij de twee Centrumsupermarkten in Mahaai en Piscadera. De waarde van het vlees wordt geschat op 105.000 gulden.

Twintig paletten met 6.000 kilo vlees warendonderdag al geconfisqueerd bij het filiaal van Centrum in Mahaai. Gisteren volgde een tweede in beslagname van zes paletten met 4.000 kilo vlees bij Centrum in Piscadera.

Over datum

Reden voor de actie van de Veterinaire Dienst is dat al het vlees ruim over de uiterste houdbaarheidsdatum was, maar niet werd vernietigd. De verdenking is dat de supermarkt het vlees op een andere manier toch op de markt wilde brengen.

Volgens Arnold Dwarkasing van de Veterinaire Dienst is het niet de eerste keer dat een supermarkt betrapt wordt op met het bewaren van vlees over datum, ook niet bij Centrum. Maar, zo voegt hij er in de Èxtra aan toe: ‘de Dienst heeft te weinig personeel om alle meldingen van klanten na te trekken.’

Overigens krijgt Centrum Supermarkt geen boete voor het in bewaring houden van vlees over datum. De wetgeving die dat mogelijk maakt stamt uit 1933, waarbij de hoogte van de boete bepaald is op 150 gulden. Volgens Dwarkasing is de juridische weg om dat te innen te kostbaar. Nieuwe wetgeving zou in de maak zijn.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

9 reacties

 1. Op Curaçao keurt de slager z’n eigen vlees.de uitbater van het Parera slachthuis is de veterinaire dienst, handhaving en controle diensthoofd dwarkasing. Voor de helft eigenaar dierenpraktijk Parera en van lunching medical importers dat diergeneesmiddelen levert aan dierenartsen
  Wettelijke grondslag op dierenwelzijn van vee is ontbreken
  Ik herinner mijn dat Dwarkasing meen ik in 2018 door iemand werd gefilmd terwijl hij honden een dodelijke injectie in de longen en hart vmstak.
  Het ministerie bleef stil. Römer??

 2. @vluggertje, haha mijn beste ik mag u wel. Klopt dat dat gezeik met houdbaarheidsdatum moet stoppen. Bedorven vlees is wat anders of bedorven waar. Hebben mensen nooit van pia stinki gehoord? Wat denk je dat dat is. Of ooit een Noors buffet mogen aanschouwen. Swa mensen lijden honger op het eiland. Smijt dat vlees op de barbeque en voed de mensen.

 3. Regels zijn regels.
  Dat zonder meer.
  De grondslag van de inbeslagname?
  Onbetwist.
  Dat staat als een paal boven water.
  Of het vlees daardoor in een klap oneetbaar is geworden?
  Dat betwijfel ik.
  Een aanwijzing daarvoor; vlees over de datum circuleert vrijelijk over het eiland. Als het bij deze Supermarkt het geval is, zal het bij de andere vleesverkopers ook het geval zijn. Er is niet genoeg personeel om behoorlijke controles uit te voeren. Steekproef controles dus als de haan kraait. Dat wordt ruiterlijk erkent door het opperhoofd van de Veterinaire dienst. Niets mis mee. Die jongen doet gewoon zijn werk. Tsja, als ondernemer heb je maar de logistieke schokgolven van de coronapandemie maar op te vangen en te zorgen dat er iedere maand voldoende geld op de rekening staat om het personeel en de fiscus uit te betalen.
  Wat niet weet wat niet deert.
  Ook niet als u vlees zondag bij uw schoonmoeder eet dat over de datum is. Schoonmoeder en vlees over de datum. Als de houdbaarheidsdatum van uw vrouw ook al lang verstreken is? U houdt dan toch gewoon uw mond? Anders hebt u het aan de stok met beiden. Broekzak vestzak oftewel twee handen op een buik. They can pull the plug on you at any time for any reason. Dat wilt u uw kinderen toch niet aandoen.
  Geef hier dat afgekeurde vlees.
  Ik weet er wel raad mee.
  Pekelen toen er nog geen koelkast was.
  En in deze contreien toen armoede mensen nog bij elkaar hield en vlees met een smaakje of geurtje toch gegeten moest worden..
  Marineren. Peper, Kasripo, Adjinomoto, Knoflook, wassen met Lamoentjie, Steranijs, scherpe kruiden die de smaak verbloemen. Goed doorbakken, stoven, braden.
  Man, man, man, wat een opgeklopt luxeprobleem op deze kale droge hete rots met kapsones.
  Maar…regels zijn regels.
  Nogmaals, geef hier dat vlees.
  Ik organiseer een mega barbeque er mee met sterk gereduceerde prijzen en ik geef je op een briefje dat er niemand ziek wordt.
  Een voorwaarde echter wel.
  Right of admission reserved.
  Dat betekent in gewoon Nederlands.
  Toegangsbeleid.
  Ik pik dan de zeikerds, azijnpissers, gefrustreerden, galspuwers, vuurspuwers, jui di mama verklappers en de Entitled Karins, ongeacht hun kleur, er genadeloos en feilloos uit. Ik heb daar een kennersblik en feilloze neus, zeg maar gutfeelings instinct voor ontwikkeld.
  Ik zou zeggen de Pareto 80/20 regel. Tachtig procent mannen en twintig procent door de wol geverfde en doorleefde vrouwen die voor de poorten van de hel en hetere vuren hebben gestaan en weten van wanten en beseffen wat overleven op eigen kracht vergt. De kans op gezeik is dan minimaal.

 4. Reden voor de actie van de Veterinaire Dienst is dat al het vlees ruim over de uiterste houdbaarheidsdatum was.

  1 maand? 10 jaar?

 5. @Fred Schiedam. Haha gaat ie lekker? Groot gelijk hoor daar niet van. Al het criminele gespuis touw om de ballen of tieten en een zetje geven van de brug. Ga maar krijsend van de pijn je zonden over denken.

  In weze heeft Loes wel gelijk. Houdbaarheidsdatum gaat vaak over de kwaliteit. Als je vlees snel ontdooit en dan bereid valt het wel mee hoor met besmetting. Zuivelproducten zou ik zeer mee uitkijken kwa datum. Maar over het algemeen als je het maar goed bewaart is er niks aan de hand. En met de nakende hongersnood door de gebrek aan visie en leiderschap door dat zooitje van de EU en dat seniel figuur van de VS, zou ik maar beginnen met het ruimer nemen van de houdbaarheidsdatum.

 6. Wat voor beesten zijn dat bij Centrum om dit vlees potentieel te verkopen voor consumptie door o.a. kinderen en bejaarden!!!
  Die rotzooi onder dwangvoeding in de magen pompen van de ministers en parlementariërs die het sinds 1933 niet de moeite waard vonden om wet- en regelgeving inzake voedingsproducten te actualiseren.
  Hang de bedrijfsleider en directie van CENTRUM aan hun ballen op aan de boogjes op de pontonbrug!

  @Loes: bij zeer langdurig diepvriezen van vlees raken de celwanden van de vleescellen door het langdurig kristaliseren van de watermoleculen beschadigd. Na ontdooien hou je een product over dat binnen een mum van tijd besmet is. Vandaar dat er een uiterste datum door de producent/exporteur op de (over)verpakking staat aangegeven…..

 7. Bevroren vlees kan weinig fout mee gaan. En vlees moet je altijd goed verhitten.
  Houdbaarheid datums zijn door de industrie verzonnen. Voor de consument.
  Niet omdat er echt limieten aan zijn. Ja het wordt minder lekker, maar er ziek door worden. Bijna nooit.
  Salmonella. Kip. En dat door elkaar op plankjes snijden. Ja dat wel. 60% is besmet.
  Maar daar kijken we niet naar op Curaçao. En handen wassen ook niet.
  Ja handschoentjes waar we alles mee aanraken…. Als of dat veilig is. Ahum.
  Weer zo.n nep actie. Gevoed door de concurrent.

 8. Hoezo besmet? Lees dit niet in de verslaggeving.
  Wetgeving van 1933 gaat alleen over een boete. Toen was er nog geen sprake van enige vermelding van de datum van houdbaarheid op ingevroren vlees en vleesproducten.
  Waarop de in beslagname wettelijk is gebaseerd is mij niet duidelijk. Als iemand mij kan vertellen waar dit terug te vinden is in een of andere andere wet graag nadere info.

 9. Echt schofterig dit.
  Het is ook niet voor het eerst. Jaren geleden wase r ook zo’n enorme partij die zogenaamd uit Nederland kwam, maar bleek Colombia te zijn. Besmet ook nog.
  Als ik dit weer lees ben ik iedere keer weer blij dat ik al 2 decennia vegetarier ben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -