29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Maatregel om scholen op Curaçao eerder te sluiten verlengd tot 29 september

HomeLandenCuraçaoPBC | Maatregel om scholen op Curaçao eerder te sluiten verlengd tot...

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Scholen op Curaçao zullen tot 29 september eerder sluiten vanwege de aanhoudende hitte. Dit besluit is genomen door het Ministerie van Onderwijs in overleg met de schoolbesturen.

Het besluit wordt bekendgemaakt tijdens een persconferentie vandaag, die om 14.30 uur wordt gehouden.

Scholen wordt ook aangeraden hun roosters aan te passen en in de koelere ochtenduren vakken als Rekenen & Wiskunde en Taal & Geletterdheid te onderwijzen.

Schoolrooster

Dit is een voortzetting van de speciale situatie als gevolg van de hitte, die eerder ook al tot vroegtijdige sluiting van de scholen op 13 tot 15 september leidde. De scholen hebben de vrijheid om hun lesroosters aan te passen, zodat het niet noodzakelijk is om het normale dagelijkse rooster aan te houden.

Minister Sithree van Heydoorn heeft vorige week al aandacht gevraagd voor de hittegolf die Curaçao teistert. Na overleg met experts van het ministerie van Volksgezondheid en het bestuderen van de weersvoorspellingen is besloten maatregelen te nemen.

De temperaturen kunnen oplopen tot wel 35 graden Celsius. Het eerder sluiten van de scholen is bedoeld om de gezondheid en het welzijn van leerlingen en leraren te waarborgen.

Daarnaast is het advies aan schoolbesturen om vanaf 10 uur ’s ochtends een verkort rooster toe te passen en fysieke activiteiten te minimaliseren. Dit is om een zo aangenaam mogelijke situatie te creëren voor zowel docenten als studenten tijdens deze hitteperiode.

Toetsen

De minister heeft aangekondigd dat hij vandaag verder zal ingaan op zijn aanpak voor deze periode van aanhoudende hitte. De situatie zou problemen kunnen opleveren voor de eerste toetsweek die over twee weken gepland staat. Er bestaan twijfels of het mogelijk zal zijn om alle studenten te toetsen op alle vakgebieden die zij dienen te kennen.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties