32 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Dominicaanse autoriteiten leveren Nederlandse drugshandelaar uit aan Nederland

HomeLandenCuraçaoPBC | Dominicaanse autoriteiten leveren Nederlandse drugshandelaar uit aan Nederland

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De Dominicaanse autoriteiten hebben afgelopen donderdag de Nederlander Terence Angelo Richard de Vries uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd in april gearresteerd in Santo Domingo, samen met Urvin ‘Nuto’ Wawoe en Dennis Goedee, op verdenking van drugshandel en witwassen.

De arrestatie volgde op een uitleveringsverzoek vanuit Nederland.

De drie Nederlanders worden geïdentificeerd als leden van de criminele organisaties van de Mocro Maffia. Het Openbaar Ministerie beschouwt Wawoe als een van de belangrijkste leiders van de No Limit Soldier-bende op Curaçao en Nederland, die zich bezighoudt met drugshandel, wapenhandel en moord in verschillende landen binnen het Koninkrijk.

Dennis Goedee wordt in verband gebracht met bedreigingen aan het adres van het Nederlandse Koningshuis, waaronder prinses Amalia. De mannen leefden al een tijd in de Dominicaanse Republiek, vermoedelijk om te ontsnappen aan vervolging of arrestatie in Nederland.

Ontkomen

In 2018 werd De Vries door een Nederlandse rechtbank veroordeeld tot 5,5 jaar gevangenisstraf voor drugshandel en witwassen. Maar hij wist te ontkomen en buiten bereik te blijven van Justitie in Nederland, tot zijn arrestatie in april van dit jaar in de Dominicaanse Republiek.

Afgelopen donderdag kwamen vier Nederlandse agenten aan in de Dominicaanse Republiek en namen De Vries in hechtenis om hem naar Nederland te vervoeren, waar hij zijn opgelegde straf zal uitzitten.

Het lijkt erop dat het uitleveringsproces voor Wawoe en Goedee langer zal duren. Beiden hebben via een wrakingsverzoek gevraagd om een volledige vervanging van het Dominicaanse gerechtelijke team en de openbaar aanklagers die hun zaak behandelen.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties