25.8 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

PB | Trustkantoren verenigen zich en doen dringende oproep aan Silvania en Gaming Control Board

WILLEMSTAD (23 maart 2023) - Tijdens een bijeenkomst afgelopen maandag hebben trustkantoren die actief zijn in de online gaming sector het voornemen uitgesproken om zich te verenigen....

HOF | Frederieke Damme brengt beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte

WILLEMSTAD - Op 21 maart jl. bracht mw. mr. Frederieke Damme een beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte. Mevrouw Damme werd vergezeld door de mevrouw mr. Monique...

Democracy now! | Thursday, March 23, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 23 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Plannen voor watervliegtuig steeds concreter

Sanne van den Boomen De plannen voor een watervliegtuig op Curaçao worden steeds concreter. Het watervliegtuig heeft woensdag voor het eerst een landing op het water gemaakt. Eigenaar...

Nu.cw | Integraal waterbeleid van Curaçao gepresenteerd voor Waterconferentie

Op de Waterconferentie van de Verenigde Naties laat Curacao zien wat er tot nu toe is bereikt op het gebied van waterbeleid. In een persbericht deelt het...

PBC | Curaçao neemt deel aan VN-conferentie over waterproblematiek

Persbureau Curacao NEW YORK – Curaçao neemt deel aan de Wereld Water Conferentie van de Verenigde Naties. Deze worden van 22 tot en met 24 maart 2023 gehouden...
- Advertentie -

PBC | Leven in een jaar tijd bijna negen procent duurder

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Met de Antilliaanse gulden kan steeds minder gekocht worden. Gemiddeld stegen de prijzen over de afgelopen twaalf maanden met 6,7 procent. Ten opzichte van een jaar geleden zijn de kosten van levensonderhoud bijna negen procent gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die gisteren werden gepresenteerd.

De producten die het meest bijdroegen aan de inflatie zijn voeding, dat ruim vijftien procent duurder werd. Ook woninginrichting en huisraad werd fors duurder, bijna dertien procent en vervoer en communicatie werd ruim tien procent duurder.

In oktober zijn de meeste uitgaven duurder geworden met uitzondering van wonen en benzine, diesel en kerosine, die werden goedkoper. De prijs van brandstof legt veel gewicht in de schaal om het prijspeil te bepalen, waardoor de prijzen in oktober met 0,1 procent daalden ten opzichte van september.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

5 reacties

 1. Het is moeilijk te begrijpen dat in dit land de ene neger zich ver verheven boven de andere voelt en vindt dat die alleen of meer recht heeft op de resources van het eiland.

  Zoals je al schreef. Dit komt ook vanuit afrika waar de ene stam zich beter voelde dan een ander. En de andere stam tot slaaf maakte en ze verkochten aan de witte mannen.

 2. Het is ook pas vandaag bekend geworden, John.

  Jammer, want ik kwam graag bij CUL.

  Hoop niet dat het aan het eigen personeel ligt.

  We herinneren ons nog dat van den Tweel in de beginjaren haast failliet ging door enorme diefstal door eigen personeel, die hele rolcontainers naar eigen auto’s rolden in plaats van de winkel in.

 3. Voeding is bijna 15% duurder geworden en minimum loon ging met wat centjes omhoog en onderstaand trekkers hebben niets bijgekregen.

  Allemaal in een land waar sommigen zonder geweten en gêne, rond de 1 miljoen verdienen en politici rond de 2 ton per jaar verdienen.

  Het is moeilijk te begrijpen dat in dit land de ene neger zich ver verheven boven de andere voelt en vindt dat die alleen of meer recht heeft op de resources van het eiland. Wellicht kan het zijn omdat de ene groep afstamt van huisslaven en de andere groep landslaven.

  Je zou haast zeggen dat Nederland ook hiervoor excuses zou moeten maken, voor het creëren van 2 klassen negers, maar als we naar Afrika kijken, zien we daar hetzelfde.

  Laten we in dit nieuwjaar ons meer zorgen maken over de discriminatie van de ene neger op de andere neger dan rassendiscriminatie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -