29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden

HomeNieuwsGezondheidPBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet...

Persbureau Curacao

Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD – Jacinta Constancia zal zich melden op de dag dat ze wordt opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten.

Met deze woorden reageert de voormalige bewindsvrouwe op geruchten die gisteren de ronde deden dat ze vandaag naar de gevangenis zou moeten om haar straf van 20 maanden uit te zitten.

De mondkapjes affaire Dubnium gaat over oplichting van de Stichting Buro Ziektekostenvoorzieningen BZV. Het Hof is van oordeel dat Constancia en haar man de BZV hebben opgelicht door in 2021 een offerte en een factuur voor de levering van ongeveer 40.000 mondkapjes bij BZV in te dienen, terwijl zij nooit van plan zijn geweest om deze mondkapjes aan BZV te leveren.

Naast de celstraf had het Hof aan Constancia als bijkomende straf de ontzetting uit het recht om het ambt van minister te bekleden voor vijf jaar opgelegd.

Juridisch gevecht

Constancia verklaarde dat het geen geheim is dat ze al meer dan negen jaar in een juridische strijd is verwikkeld om haar onschuld te bewijzen.

Zelf vindt de voormalig minister dat ze geen geld heeft verduisterd, niet schuldig is aan fraude of witwassen, maar toch verantwoordelijk wordt gehouden voor complicaties. “Dat is het enige punt, niets anders. Jacinta heeft niemand iets aangedaan”, aldus Constancia in de Éxtra.

Tegen de ochtendkrant zegt ze dat ze vijf keer straf heeft gekregen. “Ik moet een beslag van 365.000 gulden betalen, dat anderen hebben ontvangen van de SVB en hebben uitgegeven. Ook is mijn imago als vrouw, mens en politicus beschadigd.” “Bovendien moet ik mijn straf uitzitten en zal dat ook doen en ik word in de mond van de mensen als een dief en crimineel genoemd. Mijn rechten als mens en vrouw worden geschonden”, aldus de ex-minister.

Constancia zegt dankbaar te zijn voor advocaat Sulvaran die zijn werk heeft gedaan om haar onschuld te bewijzen en insinuaties die niet gebaseerd zijn op waarheid, zoals verduistering en fraude, van tafel heeft geveegd. “Het geld van de SVB is ook van tafel. Jacinta wordt gestraft omdat ze had moeten weten wat er gaande was en haar ex-partner geld heeft gegeven voor ‘zaken aan de zijlijn’ en samenzwering. “Er is geen enkel document, informatie of verslag dat bewijst dat ik iets verkeerds heb gedaan. Mensen, ik wil jullie niet kwetsen, maar jullie kracht ligt in gebed.”

Bron: Persbureau Curacao

15 reacties

 1. Het blijft toch raar in dit land, niemand laat een rat toe in hun huis maar heeft geen problemen met dit soort figuren in het kabinet.

  Hoorde ooit een dame tegen haar dochtertje zeggen dat Jacinta een voorbeeld voor haar moest zijn want Jacinta was een belangrijke dame en Gedeputeerde.

 2. De vraag is hoe kon deze vrouw ooit minister worden? Zij was ooit bij een overval op een benzine station betrokken en het is bekend dat ze ooit haar diploma vervalst heeft.

  Het blijft toch raar in dit land, niemand laat een rat toe in hun huis maar heeft geen problemen met dit soort figuren in het kabinet.

 3. Jacinta heeft niemand iets aangedaan.

  365 duizend gemeenschap geld gestolen… Je hebt het volk wat aangedaan!

  Maar als het een feit is dat zij de straf krijgt omdat ze het zou hebben moeten geweten dan is de deur open voor de Ennia bestuurders om naar de cel te gaan!

 4. Prima!! Terug betalen die fl.365.000 en een paar maanden straf. Nu nog allen die 25000 gepensionado’s van Ennia hebben gedupeerd. Van eigenaar Ansary en Nina, direkteuren, commisarissen accountants en cbcs toezichthouders. Terug storten die 1 milj plus rente en ern paar maanden/ jaren zitten

 5. Jacinta Constancia zegt hier letterlijk: “Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden.” Dit is geen hogere wiskunde, ze weet dat die dag nooit komt.

  Zeer waarschijnlijk heeft zij een deal met het OM gemaakt de politiek verlaten voor een, “out of jail free card”.

 6. @Dislect, Want Constancia spreekt altijd de waarheid…

  Al kan ik me nog de tirade herinneren toen haar broer in haar dienstauto ging rijden en een ongeluk maakte en mevrouw Jacinta zelfs in de Staten liep te schreeuwen dat iedereen aan het liegen was.

 7. De ultieme spin;
  Alle beschuldigingen zijn van tafel (de onschuld is bewezen)
  Maar ze neemt haar ambtelijke verantwoordelijkheid zo serieus dat ze daarvoor (vrijwillig) het gevang in gaat. Als zo’n bestuurder het niet waard is om op te stemmen weet ik het niet meer.
  Een toonbeeld van integriteit en een actie die alleen maar vergeleken kan worden met die van Jezus.
  Constantia is meer dan heilig.
  Ze ondergaat de boete voor de zonde van het volk.
  Ze verdient aanbeden te worden.

 8. Nou is ze weer bezig met misleiding, wel degelijk schuldig juffie. Brommen in KS ipv business vliegen en dure hotels.

 9. Dat Constancia geen zweetvoeten heeft dat wisten wij al maar alleen waar zij een stap neer zet groeit nooit geen gras meer zo verrot is dit mens.

 10. Er zullen er genoeg zijn die dit BS verhaal geloven.
  Ze is niet schuldig bevonden, haar onschuld is vastgesteld en ze gaat nu naar de gevangenis omdat ze als gezagsdrager moreel verantwoordelijk was..

 11. Amerikanen zeggen niet voor niets, “Justice delay is justice denied”. Er is geen pijl op te trekken, deze vrouw loopt nog steeds vrij rond en bij Direct TV is ook een verslaggever die zelfs in hoger beroep voor drugshandel is veroordeeld op vrije voeten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties