29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

HomeLandenArubaTelegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel

Archieffoto Ⓒ ANP / AFP

BUITENLAND LIMA – Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten loopt gevaar. De advocaat van Joran, mr. Maximo Altez, wil met een kort geding uitlevering voorkomen.

Medewerkers van de Nederlandse ambassade bezochten Joran maandag in de gevangenis in Lima, waar hij sinds zondag wordt vastgehouden.

Volgens Altez hebben ze Joran geadviseerd een kort geding tegen de overlevering aan de Verenigde Staten te beginnen. Van der Sloot heeft geweigerd zijn laissez-passer (een noodpaspoort) te tekenen, waardoor het reisdocument niet geldig is en hij niet de grens over mag.

Obstakels

Joran was net in Lima aangekomen na een reis met veel obstakels vanuit de Challapalca-gevangenis in een onherbergzaam deel van Peru.

De advocaat zegt een kort geding aan te spannen om te voorkomen dat Van der Sloot naar de Verenigde Staten wordt overgevlogen om daar te worden berecht voor het afpersen van de familie van Natalee Holloway. Maandag maakten de Peruaanse autoriteiten bekend dat de overlevering voor aanstaande donderdag staat gepland. Het kort geding zou dan dinsdag of woensdag moeten plaatsvinden.
Rechtsgang

Volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken kan het ministerie niet ingaan op individuele zaken. „Nederland kan zich niet mengen in de lokale rechtsgang van een ander land. We verlenen alle Nederlanders in buitenlandse detentie die dat willen consulaire bijstand inclusief bezoeken”, aldus de woordvoerder.

Bron: Telegraaf

4 reacties

  1. Denk dat Nederland haar vingers niet aan deze man wilt branden. Het is moeilijk om in het hoofd van deze man te kijken, maar hij lijkt op een serie moordenaar wiens carrière op tijd is stopgezet. Blijkbaar wordt gekozen om deze man levenslang achter de tralies te houden dan dat hij psychologisch of psychiatrisch behandeld wordt. Wie bekend is met het rechtssysteem van Peru weet dat als deze man de dochter van een arme campesino, had vermoord, in plaats van Staphanie Flores, dochter van een miljonair, was hij allang op vrije voeten.

  2. Gewoon terug sturen naar het hok waar hij uit kwam (Challapalca) in plaatst om naar de VS te worden overgebracht, en deze ploert nog slechter laten zitten als hij al zat, tot dat hij de hele dag jankend en gillend om zijn hele familie roept dat hij naar de VS word gebracht. Het is en blijft een 1e klas etterbak/

  3. Een advocaat van niks, blijkbaar laat hij de verdediging van Joran over aan het ambassade personeel. Het beste wat de autoriteiten kunnen doen is hem terugbrengen naar de Challapalca-gevangenis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties