29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

HomeLandenCuraçaoPBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie van Onderwijs. De maatregel geldt tot en met vrijdag.

Curaçaogaat al enkele dagen gebrukt onder extreme hitte. De Meteo heeft code geel afgekondigd en dit betekent dat de temperaturen rond de 37.5 graden oplopen.

Volgens het ministerie kan dit leiden tot gezondheidsklachten bij bepaalde groepen mensen. In dit kader wordt verwezen naar het hitte-protocoldat is afgesproken. De schoolbesturen/scholen wordt verzocht om alvorens acties, zoals schoolsluitingen te ondernemen om contact op te nemen met de uitvoeringsorganisatie van het ministerie voor afstemming.

Leerlingen wordt aangeraden om luchtige kleding eventueel in afwijking van het schooluniform te dragen. Scholen dienen koud watervoorzieningen te faciliteren en Kinderen, leerlingen en studenten luchtig laten kleden en activiteiten buiten in de zon te vermijden. Op hele hete dagen moet ook sport en beweging te worden beperken, zoals geen gymlessen na 10.00 uur bij temperatuur van 34 graden en hoger.

Bron: Persbureau Curacao

4 reacties

  1. @ericlapas:
    I.p.v. rekening sturen naar Corendon en KLM beter stoppen met die cruiseschepen. Volgens de Süddeutsche Zeitung is cruisetoerisme letterlijk de smerigste vorm van reizen.

  2. Allerlei leuke maatregelen maar het zet geen zode aan de dijk want aan het oorzaak wordt niets gedaan. Wij weten wel allemaal dat de opwarming van de aarde het oorzaak is en toch zit het CTB elk jaar met mooie cijfers te pronken van een toename van het aantal toeristen. Het wordt tijd dat wij de rekening naar Corendon en de KLM sturen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties