29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

HomeLandenCuraçaoPBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften ingediend, maar er dreigt vertraging.

Deze mogelijke vertraging wordt veroorzaakt door werkgevers die hun verzamelloonstaat nog niet hebben ingediend.

Een verzamelloonstaat is een overzicht dat werkgevers bijhouden en indienen bij de belastingdienst. Dit overzicht bevat informatie over de lonen en andere financiële aspecten die relevant zijn voor de belastingaangifte van hun werknemers.

De verzamelloonstaat helpt de belastingdienst om te controleren of de juiste belastingbedragen zijn ingehouden en afgedragen. Het helpt ook om te zorgen voor een nauwkeurige verwerking van de individuele belastingaangiften van werknemers.

Deadline

Donderdag 1 juni was de deadline voor het indienen van deze verzamelloonstaten. Toch zijn er vele werkgevers die deze nog niet hebben ingediend, zo heeft de belastingdienst laten weten. Deze nalatigheid kan tot gevolg hebben dat de uitbetaling van restituties aan werknemers vertraging oploopt.

Bij problemen met het indienen van de verzamelloonstaat, bijvoorbeeld door het ontbreken van verplichte cribnummers van werknemers, kunnen werkgevers hulp zoeken bij de belastingdienst.

De belastingdienst benadrukt de ernst van de situatie en laat weten dat er aanmaningen volgen. Als de verzamelloonstaat uiteindelijk niet wordt ingediend, worden boetes opgelegd.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties