30 C
Willemstad
• zondag 25 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

PBC | De trackrecord van de nieuwe Citymanager

HomeEconomieDetail en groothandelPBC | De trackrecord van de nieuwe Citymanager

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Hans van Aalst is een expert in citymanagement en binnensteden en krijgt nu opdracht om een visie te ontwikkelen voor de hele binnenstand en de wijken Punda, Otrobanda, Pietermaai en Scharloo.

Zijn aanstelling omvat twee verschillende opdrachten: een visieplan voor Punda, toegewezen door de Downtown Management Organization DMO, en een Terms of Reference voor de gehele binnenstad, in opdracht van de Curaçao Tourist Board (CTB) en de overheid.

Van Aalst, met ervaring in het citymanagement van Zeist en Gouda in Nederland, zegt in het Antilliaans Dagblad overeenkomsten te zien tussen Gouda en Willemstad, vooral vanwege hun historische centra. Hij benadrukt dat er geen universele succesformule is die op elke binnenstad kan worden toegepast, maar ziet in Willemstad alle benodigde ingrediënten om het nog aantrekkelijker te maken. Zijn focus ligt op het samenwerken met alle betrokken partijen om gezamenlijke ambities te verwezenlijken.

Verschillende steden

Hans van Aalst heeft als centrummanager in de verschillende steden gewerkt aan het revitaliseren en promoten van de binnensteden. Zijn aanpak omvatte het organiseren van evenementen, het stimuleren van lokale samenwerkingen, en het aantrekken van bezoekers en nieuwe ondernemers.

In Zeist richtte hij zich op het verbeteren van de communicatie, het organiseren van evenementen zoals Moonlightshopping en Truckparade, en het verbeteren van de parkeergelegenheid. Hij werkte samen met poppodia en streefde naar een hechtere samenwerking tussen ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente.

In Dongen startte hij als centrummanager om het centrum een nieuwe impuls te geven, met de focus op samenwerking binnen de zogenaamde ‘gouden driehoek’ van ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente. Hij benadrukte het belang van het passend maken van ondernemers bij de plaats en het stimuleren van lokale winkels door inwoners.

In Gouda nam hij de rol van centrummanager op zich met als doel het verder vitaliseren van de binnenstad door samenwerking met de gemeente en ondernemers. Hij promootte Gouda als merk en werkte aan het aantrekkelijker maken van de binnenstad, ook tijdens de coronacrisis. Hij initieerde een bezorgservice voor lokale winkeliers en moedigde inwoners aan om lokaal te winkelen.

Over het algemeen heeft Hans van Aalst zich ingezet voor het levendiger en aantrekkelijker maken van stadscentra door evenementen te organiseren, lokale samenwerkingen te stimuleren, en de steun van de lokale gemeenschap te vergroten. In elke stad paste hij zijn strategie aan op basis van de lokale behoeften en uitdagingen.

Curaçao

Van Aalst is momenteel bezig met het leggen van contacten en het voeren van gesprekken met diverse stakeholders. Hij benadrukt dat het succes van de plannen afhankelijk is van de betrokkenheid en het enthousiasme van iedereen in de stad. Over de inhoud van zijn plannen wil hij nog niets kwijt, daar hij eerst alle betrokkenen wil spreken alvorens de plannen openbaar te maken.

Hij is ook op de hoogte van het Pact voor Punda, een CTB-actieplan met 35 maatregelen die de stad weer tot leven moet wekken. Daarin is ook opgenomen om een citymanager aan te stellen die toeziet op de uitvoering van het Pact voor Punda en die daarop aanspreekbaar is. Deze persoon krijgt doorzettingsmacht binnen de ambtelijke organisatie van de overheid. Althans dat was het voornemen in 2022.

Bron: Persbureau Curacao

20 reacties

 1. @Mano schreef:
  ‘Maar dan weet je nu wat je te doen staat indien je (een tekst/opmerking) Brian S wenst te citeren, altijd eerst naar beneden scrollen om te checken of hij wel of niet de tekst van een ander heeft gequoot’

  Dat zal ik voortaan zeker doen.
  Ook ik heb zo mijn vermoedens mbt de reden van het ontbreken van aanhalingstekens rondom de quotes die ‘futuboi’ plaatst.

 2. @ Meliuslegere schreef;
  “Dankjewel voor je oplettendheid.”

  MeliusL,
  Zo geweldig oplettend ben ik niet hoor, nauwkeurigheid/duidelijkheid is wel mijn ding. Je hebt overigens niets over het hoofd gezien. Je hebt correct een opmerking gequoot waarvan je logischerwijs niet wist dat het al een eerder gequote opmerking was, alles vanwege het ontbreken van aanhalingstekens. Dus een quote gequoot.

  Maar dan weet je nu wat je te doen staat indien je (een tekst/opmerking) Brian S wenst te citeren, altijd eerst naar beneden scrollen om te checken of hij wel of niet de tekst van een ander heeft gequoot. De man plaatst zijn quotes nooit tussen aanhalingstekens, doet ie al jaren. Het is een gewoonte, vraag niet naar het waarom ervan, hoewel ik ‘t wel denk te weten. Nou ja, een vermoeden van het waarom. (lol)

 3. omdat Brian S het vertikt om een paar simpele aanhalingstekens tussen zijn quotes te plaatsen.

  Wat stom van mij zeg, normaal corrigeer ik geen fouten, maar dit kan natuurlijk niet, men plaatst geen aanhalingstekens TUSSEN een quote. Men plaatst een quote tussen aanhalingstekens is juist. (lol)

 4. @Meliuslegere schreef;
  @Brian S. schrijft:
  “Veel verder dan klompen dans, Haring en papatje oorlog als avond maaltijd zijn ze niet gekomen.”

  MeliusL,
  niet om vervelend te zijn, maar bovenstaande opmerking komt niet uit de koker van Brian S., het is een gequote tekst van ‘de waarheid’. Zo erg is het in dit geval ook weer niet. Maar in sommige gevallen kan het tot misverstanden leiden, heb ik wel vaker gezien op dit forum. Hij zal je ook niet mededelen dat hij de opmerking van een ander gequoot heeft, omdat Brian S het vertikt om een paar simpele aanhalingstekens tussen zijn quotes te plaatsen.

 5. Haaha, de lieden op deze rots en dit forum doen weer waar ze goed in zijn. Niets op eigen initiatief ondernemen, geen enkel beleid hebben, wachten tot dingen op een presenteerblaadje worden aangereikt, en lui vanonder de waaiboom ongefundeerd aanschoppen tegen alles wat uit nederland komt, behalve natuurlijk de flappen. Wat een loosers zijn het hier.

 6. @Melius:
  Precies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Er zijn natuurlijk ook “goede” Nederlanders, maar die blijven lekker waar ze zijn, en gaan geen avontuur aan op een eiland waar lieden zoals oliedomme Brian interessant proberen te doen…..

 7. @Brian S. schrijft:
  ‘Veel verder dan klompen dans, Haring en papatje oorlog als avond maaltijd zijn ze niet gekomen’
  Brian, ik vermoed dat jij in Nederland hebt gestudeerd, want patatje oorlog is typisch studentenvoer. Ik ben zelf absoluut geen fan van de Nederlandse keuken, maar de meeste werkenden die ik ken doen bestellingen bij Hello Fresh etc.
  Mijn ‘verarmde’ leeftijdgenoten, die zich niet iedere dag een warme maaltijd kunnen permitteren (hoge vaste lasten, te groot huis, onvoldoende geïndexeerde pensioenen etc) eten naar verluidt soms brood met ei en een beetje sla. Of een bordje havermout.

  ‘…niemand kan tippen aan onze porkchop Spanish style mitar-mitar met alles erop en een saté ku batata met veel saus.
  En anders hebben we de kabritu stobá, mondongo, yuana, funchi, jambo en tutu.’

  Er zijn in de 4 grote steden (daar buiten waag ik mij zelden) uitstekende caterings die bijna alle voornoemde heerlijkheden zelfs aan huis leveren (met uitzondering van yuana, want dat wordt hier beschouwd als een ‘huisdier) Ze worden gerund door Curaçaoenaars en Dominicanen.

 8. @ Drechi:
  Evenals jij ken ik meneer van Aalst niet en dat wil ik óók graag zo houden.
  Ik ben wel uit nieuwsgierigheid even op zoek gegaan naar een oude Surinaams/Libanese dame, woonachtig in Utrecht, die in een grijs verleden getrouwd was met een meneer van Aalst. Bleek geen kleinzoon te zijn; er zijn zoals bekend meer hondjes die Fikkie heten. Maar dat terzijde.

  Het is mij niet helemaal duidelijk wat hij met Punda wil uitspoken, maar ik heb met eigen ogen gezien wat hij in het centrum van Zeist heeft aangericht: geen fatsoenlijke parkeerplaats meer te vinden in de buurt van de winkelstraten.

  Ik woon al 2,5 jaar niet meer op Curaçao, dus ik heb weinig kijk op de actuele gang van zaken. Ik vond het tijdens mijn laatste verblijfsperiode wel zonde en jammer dat Punda er een beetje troosteloos was gaan uitzien. Wellicht omdat er veel minder mensen wonen dan in mijn jeugd het geval was.
  Misschien een domme vraag: maar kan iemand mij uitleggen waarom er per se iemand uit Nederland voor moet worden ingevlogen?

 9. @Piet Heniger, Of echte ballen hebben en te keer gaan als Jacob Gelt Dekker. Die had maling aan de politiek (Maar toch geliefd bij een deel van de YDK) en werd als dank door Korupshon Cooper een persona non grata op Curacao.

 10. Europese Nederlanders moeten niet een maar twee stappen terugdoen op Curacao. Ze onderkennen onvoldoende de “cultuur” van het eiland.
  In deze macho die zijn grondslag vindt in een alom heersende jazoelie (de ene ydk gunt de andere nog niet dat zijn koe sterft tijdens het kalveren). Doe gewoon je eigen ding zonder je te bemoeien met de ydk. Doe als de Chinezen en personen met een Indiase achtergrond.
  De opvolger van de rector-magnificus van de universiteit moet geen Makamba worden. Laat ze het zelf uitzoeken.
  Van Aalst gaat trekken aan een dood paard. Zijn adviezen worden toch niet opgevolgd. Paard moet naar de destructie.

 11. Veel verder dan klompen dans, Haring en papatje oorlog als avond maaltijd zijn ze niet gekomen.

  Ja niemand kan tippen aan onze porkchop Spanish style mitar-mitar met alles erop en een saté ku batata met veel saus.

  En anders hebben we de kabritu stobá, mondongo, yuana, funchi, jambo en tutu.

 12. denk dat het probleem niet zozeer is locaal vs van buiten maar dat er een aantal structurele issues zijn (CMC, CBCS, Isla etc) die je niet zo 1-2-3 even kan oplossen. Dat kost jaren, wellicht wel tientallen jaren. Als je dan een ambtenaren apparaat hebt dat beleid kan uitzetten en dat beleid stapje bij stapje kan implementeren kom je op een gegeven moment wel in de juiste richting.

  Probleem is dat er geen enkele lange termijn visie is. Politici willen alleen maar scoren, ambtenaren zijn allesbehalve service gericht en committed, en het bedrijfsleven heeft ook op het gebied van ethiek de nodige stappen te zetten.

 13. De hoeveelste Nederlander is dit niet die “de zaak wel niet effe komt regelen?”

  Inderdaad er zijn zoveel goede YDKs die dit kunnen doen.

  Waarom die makambas halen als we Suzy Romer hebben. Pik Pisas, Jacinta Constancia, Gerrit Schotte, Robbie dos Santos en ga maar door.

 14. Niets tegen Meneer van Aalst. Ik ken de goede man niet, en wens dat ook zo te houden.
  Ik wens hem echter veel sterkte toe. Ik hoop dat het hem binnen afzienbare tijd lukt. Echter… De hoeveelste Nederlander is dit niet die “de zaak wel niet effe komt regelen?”

  De laatste Nederlandse Messiassen die ik met mijn domme hersens voor de geest kan halen zijn die van de Centrale Bank, die ene die met bonje bij CMC weg is gestuurd, die ene die als Inspecteur Volksgezondheid een incapabele Nederlandse Chirurg de handen boven het hoofd hield, en af door de zijdeur deed, en die politicus die na het Nederlandse gas-debacle hier een tijdje als Vertegenwoordiger van Nederland is aangesteld.
  Moet ik doorgaan?

 15. Belachelijk om Gouda met Curaçao te vergelijken en om een Nederlander in te vliegen om hier city management te komen doen. Genoeg hoogopgeleide intelligente Curaçaoënaars die al de binnenstad tot leven hebben gebracht. Wat een complete waanzin om een witte man uit het buitenland daarvoor in te laten vliegen.

  En daarna zeuren dat we niet verder komen.

  En ban serio van alle landen in de wereld ga je doen alssof Nederland het boerenlandje weet wat cultureel interessant is? Veel verder dan klompen dans, Haring en papatje oorlog als avond maaltijd zijn ze niet gekomen.

 16. Wie niets probeert ziet geen verandering. Prima stap van CTB en de overheid. Als je nu door Punda wandelt zie je al enige verbetering. Terrasjes, lichtjes en enkele merkwinkels in de breedestraat. Nu de rest nog

 17. Een Nederlander die hier als citymanager, dieper kunnen we niet vallen. Waar blijven al die gestudeerde lokale mensen die op kosten van de gemeenschap hebben gestudeerd? Weet niet wat het is, zijn de negers hier dom? Dat ze niets kunnen? Of zijn ze corrupt? Als er geen mogelijkheid is voor zelfverrijking en om geld in de zakken van vrienden en familie te stoppen, ze niet geïnteresseerd zijn. Punda is van ons en moet weer naar de oude tijd, waar mensen voor een kwartje naar Westend en Cinelandia kunnen en waar jongens voor een tientje hun eerste seksuele ervaring in Hanchi Punda hebben.

 18. Hij benadrukt dat het succes van de plannen afhankelijk is van de betrokkenheid en het enthousiasme van iedereen in de stad.

  Nu al indekken voor een mislukking

 19. Ja parkeer beheer is er al.
  O ja.. wie gaat er parkeren.
  Ee mini hysterie krijgt een zak met geld om een vriendje buitenlander in te huren en de moet gaan vertellen hoe dat moet.
  Nou van Aalst veel succes.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties