31 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

PBC | Curaçaose man (32) uit Den Haag neergeschoten bij café in Rotterdam-Zuid

HomeLandenCuraçaoPBC | Curaçaose man (32) uit Den Haag neergeschoten bij café in...

Persbureau Curacao

ROTTERDAM – In de vroege uren van zaterdag 1 juni is een 32-jarige man uit Den Haag, afkomstig uit Curaçao, voor de discotheek ‘t Half Uurtje in de Rotterdamse wijk Charlois neergeschoten.

Het slachtoffer werd geraakt in het hoofd en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het incident vond plaats rond 03:00 uur. Beveiligingscamera’s bij het café legden de schietpartij vast. Op de beelden is te zien hoe de dader, na een korte woordenwisseling, zijn vuurwapen trekt en het slachtoffer in het hoofd schiet. De dader duwt het slachtoffer vervolgens tegen een voertuig en vlucht te voet.

Volgens de politie was er een week voor de schietpartij een conflict tussen de twee betrokkenen. De verdachte beschuldigde het slachtoffer ervan schoten op hem te hebben gelost, waarbij hij slechts in zijn keel werd geraakt. Dit leidde tot de fatale confrontatie voor het café.

Het slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zondag overleed aan zijn verwondingen. Zowel het slachtoffer als de dader zijn afkomstig uit Curaçao. De politie zoekt getuigen van de schietpartij en de vlucht van de verdachte.

Café ‘t Half Uurtje was vorig jaar in de zomer al twee keer het doelwit van aanslagen. Op 17 juli werden er schoten gelost op het gebouw en twee dagen later vond er een explosie plaats, beide keren midden in de nacht, met alleen materiële schade tot gevolg.

De politie heeft inmiddels een 35-jarige Curaçaose verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Het onderzoek naar de exacte toedracht en de betrokkenheid van de verdachte wordt voortgezet.

Bron: Persbureau Curacao

7 reacties

 1. @Drechi, We vinden dit een serieus onderwerp. Een zwarte man is vermoord. Dan zou Black Lives Matter toch van toepassing moeten zijn? Meeste zwarte mensen worden vermoord door zwarte mensen (99 procent) maar dan zijn er geen demonstraties of worden steden in de fik gestoken. Voor mij is elk (zwart) leven van belang! Maakt mij niet uit wat voor huidskleur de dader heeft.

 2. @DpbT, niemand disrespecteerd deze meneer. Wij allen veroordelen de laffe daad. Of ben je nu de dader aan her vergoeilelijken?

  In ieder geval laten we kijken of ze de dader vinden. Stond met zijn achterlijke gezicht pontificaal op camera dus moet te vinden zijn.

  de dader zal wel weer een van de vele kinderen zijn van een alleenstaande seru fortuna moeder die de vaders van haar kinderen alleen kent via hun bijnaam. (rasta di seru, djunie di pariba, torro etc.).

 3. Grote stilte van de kant van Quinsi Gairo, Jeffrey Airfryer, Silvana Simmons, John Leerdam en anderen. De Black Loothing Movement is ook oorverdovend stil. Dit keer geen steden die platgebrand worden of protesten.

  Ik heb het filmpje gezien in ieder geval en het is weer een typisch laffe daad. In de rug aanvallen en dan schieten. En uiteraard zal dit stuk zaad dat liever door zijn moeder ingeslikt had moeten worden, zich beroepen op zelfverdediging of onschuldig zijn.

  Enfin weer een persoon dood

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties