27.4 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 00:59

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Curaçao corona update 11 april, wat gebeurde er deze week?

Persbureau Curacao

De intensive care afdeling van Curaçao is inmiddels vol, patiënten worden naar Aruba overgevlogen | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – In deze Curaçao corona update 11 april lees je terug wat er deze week gebeurde op het eiland wat betreft de coronasituatie, de maatregelen en vaccinatie tegen COVID-19.

Weekcijfers

Als we kijken naar de cijfers van afgelopen zondag 4 april in vergelijking met zaterdagavond 10 april zijn we een stijging in het aantal mensen dat momenteel positief getest is van 358 mensen. Ook het aantal opgenomen mensen in het ziekenhuis is gestegen van 117 afgelopen zondag naar 129 op 10 april, een stijging van 12 personen. Het aantal mensen dat is overleden aan COVID-19 is gestegen van 48 naar 63, dat zijn 15 mensen.

- Advertentie -

De intensive care afdeling van het ziekenhuis op Curaçao is inmiddels vol, dit werd zaterdag 10 april bekend. Het CMC heeft zeven covid-patiënten, die intensieve zorg nodig hebben, overgebracht naar het Horacio Oduber Hospital op Aruba. 129 covid-patiënten liggen in totaal in het ziekenhuis van wie 45 op de intensive care.

Maatregelen

Curaçao zit momenteel in een lockdown. De voorzorgsmaatregelen voor COVID-19 gelden ook voor alle bezoekers aan het eiland. De bedoeling is dat iedereen thuis blijft. De avondklok gaat om 19.00 in en loopt tot 4.30. Boodschappen doen mag alleen 2 keer per week op de dagen dat jouw nummerbord aan de beurt is. Dat gaat op letter. Deze week is bekendgemaakt dat de scholen voorlopig nog dicht blijven. Het ligt in de bedoeling om op 28 april alle scholen weer open te hebben. De examens die de komende week starten gaan wel gewoon door. Het Openbaar Ministerie en de politie van Curaçao hanteren een zero-tolerancebeleid wanneer het gaat om handhaving van de Covid-maatregelen. Het opvolgen van de maatregelen moet de sterke toename van het aantal covidbesmettingen indammen.

Vaccinatie

- Advertisement -

Op Curaçao is op 24 februari gestart met vaccineren. Inmiddels zijn er 29.990 mensen voor de eerste keer gevaccineerd waarvan 10.658 inmiddels ook het tweede vaccin heeft ontvangen. Afgelopen zondag was dit getal nog 20.457 dus er zijn 9533 mensen voor de eerste keer gevaccineerd en 2978 mensen zijn deze week voor de tweede keer gevaccineerd. Er staan nog 58.648 aangemeld voor een vaccinatie.

Reisadvies Curaçao

De Nederlandse regering geeft het volgende zeer dringende advies: reis niet naar Curaçao als het niet strikt noodzakelijk is. Nederlanders die niet op Curaçao wonen wordt opgeroepen om Curaçao met de eerst volgende mogelijkheid te verlaten als hun verblijf op Curaçao niet strikt noodzakelijk is. Dit geldt in elk geval tot 15 april 2021. Door de druk op de medische zorg moet je er rekening mee houden geen/beperkt of traag/te laat medische zorg te krijgen mocht dat nodig zijn. Dit geldt voor zowel corona als niet-corona gerelateerde zorg.

Bij vertrek naar Curaçao moet in Amsterdam een negatieve uitslag van een PCR-test kunnen laten zien, van een test die op dat moment max. 72 uur oud is. Bij terugreis naar Nederland moet je óf een PCR-test binnen 24 uur voor vertrek, óf een PCR-test binnen 72 uur voor aankomst met een sneltest binnen 24 uur voor vertrek laten zien. Bij thuiskomst ga je 10 dagen in thuisquarantaine, na 5 dagen mag je bij de GGD een PCR-test doen. Als die negatief is dan eindigt de quarantaine.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

 1. Prima artikel. Glashelder en eenvoudig te begrijpen.
  Ook voor hen die simpel geboren en dom gewiegd zijn.
  Ik hapklare Jip en Janneke taal.
  Begrijpend Nederlands schrijven is niet zo moeilijk.
  De grote gelijkmaker in de samenleving. Het beleid afstemmen op de massa.
  Zij die aan de linkerzijde van de Bell Curve, de zwakzinnigen en imbecielen ontgaat de strekking. De middenmoot, die dom wordt gehouden en door indoctrinatie en religie in toom wordt gehouden en de juiste kant uit wordt gemasseerd. Hen wordt het leven zo aangenaam en makkelijk mogelijk gemaakt. Zelf nadenken en analyseren en interpreteren is niet meer nodig. Getuige ook de presentatie van het nieuws wereldwijd. Berichtgeving wordt vergezeld een foto als kop en vlag om te suggereren en verbeelden wat het juiste beeld moet zijn.
  Tot slot, zij die aan de rechterkant van de Bell Curve zijn geboren. Zij met een IQ van vér en vér boven de honderd. Die overal en tegen alles aan en vastlopen als zij trachten zich te voegen in het systeem dat voor de massa is ontworpen en daar onherroepelijk in miskend worden.
  A high IQ a blessing?
  Eerder andersom, zeker hier op dit post koloniaal eiland met een gebrekkige infrastructuur voor hoogbegaafden met een kleurtje.
  Het boek Curse of a High IQ van Aaron Clarey is dan in welke fase van het bestaan ook een feest van herkenning. Het wordt dan amusement als je weer voor de zoveelste keer wordt gemangeld en beschimpt door de achterlijken en randdebielen die die hoogbegaafdheid op hun klompen en onderbuik aanvoelen en bedreigd en met misgenoegen the survival by extinction bedrijven. Prachtig eiland overigens om in klein appél een teruggetrokken en comfortabel bestaan te leiden wars van alle geestdodende conventies.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -