27 C
Willemstad
• donderdag 1 juni 2023 04:07

PBC | Bouwvergunning afgegeven voor renovatie Plasa Nobo

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Bij Plasa Nobo in Punda kan gestart worden met de renovatie. Het historische gebouw, dat door de jaren heen verschillende activiteiten heeft georganiseerd, zal aantrekkelijker worden gemaakt voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen.

Op woensdag 23 maart heeft Minister Cooper samen met de Dienst voor Stedenbouwkundige Planning (ROP) een bouwvergunning overhandigd aan Minister Ruisandro Cijntje van het Ministerie van Economische Ontwikkeling en mevrouw Braaf van de Marshe Foundation voor de renovatie van de Plasa Nobo.

Tijdens de eerste fase van de renovatie zal er gemiddeld 1,1 miljoen gulden worden geïnvesteerd, waarna er meer investeringen zullen volgen. Het doel van het project is om een platform te creëren waar mensen kunnen stoppen en genieten van het prachtige uitzicht en waar kleine ondernemers hun bedrijf kunnen runnen.

Kansen

Minister Cijntje benadrukte het belang van deze renovatie voor de lokale economie en het creëren van kansen voor kleine ondernemers. Minister Cooper wenst Minister Cijntje en de Marshe Foundation veel succes met dit mooie project.

Bron: Persbureau Curacao

10 reacties

 1. Ik denk dat @Kari echt beter om zich heen moet kijken.
  De drukke Caracasbaaiweg is een schande, de zijweggetjes een gevaar voor je carter, kortom je kunt eigenlijk geen enkele weg opnoemen waar je gebit uit je mond knalt, als je dat hebt natuurlijk.
  Er worden 5 gaten gedicht en op dezelfde weg laten we er 10 zitten. Aan één gat werken 3 mensen, en een ‘toezichthouder’.
  Kom op zeg.

 2. @knoek-koe het is vaak wiens brood men eet diens woord men spreekt .
  Kan niet anders .
  Alles is zichtbaar op het eiland , maar toch no papia nada malu di nan ……

 3. Kari is vast familie van Blooper. Wat wegen asfalteren. De weg waar hij woont zeker! Geen idee waar de beste man woont, maar je kan er de klok op gelijk zetten dat zijn straat strakstrak geasfalteerd is. Het is een grote gatenkaas op Curaçao. Ja hij heeft hier en daar wat gedaan. Het is gewoon een brandjesblusser die niets structureel oplost. ! Asfaltstrooien is micromanagen. Waar is het grote plan die issues als soepelverkeer op macroniveau aanpakt. Zie Caracasbaai. Gosieweg, Jan Noorduynweg, Dubbel Kruispunt sta maria. Er komen alleen maar wijken bij. Maar van een intelligente verkeersvisie die reeds 10 jaar vooruitkijkt is geen sprake. Over 10 jaar gaat de aardsluie en onbekwame politicus zich eens over zijn bolle hoofd krabben en denken, heee er moet wat gedaan worden. Cooper is een charlatan, en vooral een amateur met een hele grote scheur. En bovenal een enveloppenontvanger! Gewoon een landverrader net als Ys, Palm, Garcia, geridderde Saleh, Tromp, Zus de Lannooy die voor tonnen is gaan studeren op pensioenfgerechtigde leeftijd op kosten van de CBCS, maar haar bul nooit heeft binnengehaald, maar ook Maria LP, Heerenveen. Insel air, Pik e, Martina , Gijsbertha en vele anderen “lastige”figuren.

 4. Kan me herinneren dat in de periode dat Mc. Williams inviel voor Steven Martina als min. econ. zaken, een mevrouw op die afdeling was die de verkopers in de Marche Nobo als tweede rangsburgers behandelde.

  Moet zeggen dat, dat mijn verstand te boven gaat, wat maakt dat de ene neger zich beter voelt dan de andere en denkt dat ze recht hebben om een andere rasgenoot als stront te behandelen?

 5. Doet Blooper nou net of hij het heel druk heeft met werken? De man strooit hier en daar met wat asfaltkorrels om de burgers te sussen. Zijn grootste troef is: Steekpenningen via vergunningen! Je denkt toch niet dat hij er voor de burger zit. Gobierno is een verdienmodel.

 6. @kari zeker weten ,de toevoerwegen naar de mamayaweg en natuurlijk de straat zelf. De drukke granaatappelweg er net achter een grote schande blooper.

 7. Kari@ wegen geasfalteerd WAAR DAN bij mij voor de deur zitten gaten van een 40 cm diep en 1.5 meter breed, betaal al twee jaar geen wegenbelasting schrijf regelmatig een bezwaarbrief, kreeg een keer 50% korting maar ook die betaal ik niet, nu heeft Silvania mijn aanslag weer verdubbeld. Heb nu een brief gestuurd met de mededeling gooi mij maar voor de rechter, als dat gebeurd neem ik twee voorschokbrekers mee die naar de kloten zijn en een kwitantie van twee nieuw gekochte schok brekers: ps voor het niet betalen van je wegenbelasting kunnen ze je auto niet in beslag nemen hooguit een bekeuring maar dat doet een politie agent ook weer niet omdat hij zelf over die rot wegen moet rijden !

 8. Curaçao boekt vooruitgang. Een heel goed idee om plasa nobo te renoveren, het werd tijd. Hopelijk kunnen kleine ondernemers tegen een redelijke prijs een booth blijven huren en boven het gebouw lokale restaurants met uitzicht . Wat een toeristische atractie. Met de dag worden wegen geasfalteerd. Vriend en vijand moet bekennen dat er vooruitgang geboekt wordt. P.s. overal Ld verlichting.

 9. Toen deze man uit MAN is gezet, schijnt de bestuurders van MAN hem, ‘porkeria humano’ genoemd hebben. Dat deze man met open armen bij MFK is ontvangen zegt toch veel over wat voor porkeria, MFK is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties