32 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Aanvoerder Leandro Bacuna is niet tevreden over voetbalbond Curaçao

HomeLandenCuraçaoPBC | Aanvoerder Leandro Bacuna is niet tevreden over voetbalbond Curaçao

Persbureau Curacao


WILLEMSTAD – De aanvoerder van het Curaçaose nationale voetbalteam, Leandro Bacuna, is gefrustreerd over de werkwijze van de voetbalbond van Curaçao, de FFK.

De 32-jarige Bacuna, die al 47 keer uitkwam voor het nationale team, bekritiseert onder meer het snelle ontslag van bondscoaches en de algehele organisatie binnen de bond.

“Ik heb wel wat frustratie naar de federatie van Curaçao, naar de manier waarop wij behandeld zijn,” vertelt Bacuna tegen een verslaggever van RTVNoord. Hij wees op de recente geschiedenis van coachwisselingen en het gebrek aan duidelijkheid over de opvolging.

“Eerst ontslaat de bond de coach, maar daarna is het onduidelijk wie hem moet opvolgen,” klaagde de aanvoerder. Ook haalde hij een incident aan waarbij zelfs was vergeten om een vlucht te boeken voor het team.

Lovende woorden

Na aanvankelijke ontkenning, lijkt FFK toch in gesprek te zijn met Dick Advocaat als opvolger van Remco Bicentini. In augustus nam de FFK afscheid van bondscoach Remko Bicentini na tegenvallende resultaten, waaronder het niet plaatsen voor de Gold Cup. Bicentini had slechts zes wedstrijden gecoacht en had een contract tot het WK van 2026.

Ondanks zijn frustraties had Bacuna wel lovende woorden voor interim-coach Dean Gorré. “Dean heeft het heel goed gedaan. Hij heeft de groep opgevangen en in korte tijd iets neergezet,” zei hij.

Gorré is een bekende binnen de FFK; hij was er eerder actief als technisch directeur en heeft een twee maanden durende aanstelling als interim-bondscoach.

WK 2026

Curaçao, dat momenteel onderaan de poule staat samen met El Salvador, zal de volgende twee thuiswedstrijden tegen Panama en Trinidad en Tobago zonder Bacuna moeten spelen vanwege zijn recente rode kaart.

Toch ziet de aanvoerder de toekomst optimistisch in. “Als we met de groep hard blijven werken, kunnen we de top aan. Ik heb er volle vertrouwen in dat dit goed komt,” aldus Bacuna.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties