27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | Statenleden willen salariskorting opheffen

In totaal gaat het om één procent van het ambtenarenkorps dat thuis zit en niet werkt | Antilliaans Dagblad

De korting van 12,5 procent op de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren moet worden beëindigd. Dit kwam vanochtend in de Statenzaal naar voren. Het parlement vergaderde over de voorwaarden die Nederland heeft gesteld om de korting af te kunnen bouwen.

Op deze voorwaarden is kritiek. Zo wordt de 25 procent inhouding op de arbeidsvoorwaarden van Statenleden en ministers niet opgeheven.

Om liquiditeitssteun van Nederland tijdens de coronacrisis te krijgen moesten de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren en gelijkgestelden worden versoberd. Het kabinet is nu van plan om de korting van 12,5 procent geleidelijk af te bouwen.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

3 reacties

  1. Wanneer stuurt Nederland eindelijk de ONafhankelijkheidsbrief voor Curacao? Er hoeft toch postzegel erop? Daar hebben ze “misschien” ook een antwoordnummer.

  2. Vraag me af of de bevolking zich wel realiseert met wat voor hufters wij hier op het eiland mee te maken hebben? Of het kan zijn dat het hen simpelweg niet interesseert.

    Het grote deel van de bevolking leeft onder het bestandsminimum en de groep die het goed heeft, wilt geen cent inleveren. De minister van SOAW, Larmonie Cecilia weigert zelfs het minimumloon met wat centjes te verhogen, van haar mogen die arme sloebers maar creperen.

    Gek genoeg zijn het die minimumloners en onderstaandtrekkers die haar een salaris van 18000 in de maand heeft bezorgd.

  3. In het AD van 17 juni staat een foto van Pisas waar hij uitgelegd wordt over dit voorstel, hij kijkt ernaar met een gezicht alsof het hem boven de pet gaat.
    In het weekend gaat mevr. van Huffelen het hem nog wel uitleggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...