32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Statenleden bezorgd over de gevolgen voor Curaçao van buitenlands beleid van Nederland

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Statenleden bezorgd over de gevolgen voor Curaçao van buitenlands beleid...

Twee Curaçaose parlementariërs hebben onlangs in een brief aan premier Pisas hun zorgen geuit over de gevolgen van het buitenlands beleid van het Koninkrijk voor ons eiland.

Volgens Gibi Doran van de MFK en Rennox Calmes van de partij Trabou pa Kòrsou moet Pisas Nederland er op aanspreken dat alle vier de landen van het Koninkrijk betrokken zijn bij belangrijke beslissingen. Calmes heeft het onder meer over de financiële steun die Nederland geeft aan Oekraïne en Israël. Dat zijn handelingen die ook gevolgen hebben Curaçao en daarom moet er volgens hem meer overleg zijn op buitenlands gebied tussen Den Haag en Willemstad.

Doran vraagt in zijn brief aan Pisas of hij aan Nederland heeft geëist om betrokken te worden bij besluiten op buitenlands gebied. Calmes wil een openbare vergadering over dit onderwerp, waarin parlement en regering volgens hem een standpunt moeten innemen. Dat moet daarna naar alle Koninkrijkspartners worden gestuurd, zo stelt de leider van Trabou pa Kòrsou.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. “Mamma” Waarom geef je zoveel geld uit aan andere dingen en niet aan ons.
  Je moet ons eerst meer geld geven. Toch…

  Ja Carismatica “lets Talk.

  Er zijn arbeid plaatsen verloren gegaan maar van wie eigenlijk. We exporten niks naar Venezuela maar importeren alleen. Dus als een lokale fruithandelaar nu geen woeker winst meer draait met Venezuela maar een ander met st. Dom import. Tja.
  Dramatische groei van illegale Venezolanen. Ahum. Ja in de gevangenis hokken ging het van 8 naar 15 en de meeste verzopen als ze probeerden te komen. Maar verder komen die met hun paspoort gewoon binnen.

  We kunnen niet alleen van toerisme leven. Nou van wat dan wel. Drugs export? Daar leefden we eerst van. Verder is er niet o veel anders. Toerisme, Marine Basis, Stagiaires. Thats it. Vroeger was er een Freezone maar dat is om zeep geholpen door idioot visa beleid. Wijn export fruitteelt? Glas bakken. Afval ahum…
  Nee ik weet t Kennis export zeker. We kunne een kennis centrum zijn.

  Voorwaarden voor leningen. Tja. Wel van Gratis geld zeker. Op de dag dat iets binnen komt is de helft alweer verdwenen en barsten de feestjes los. en terug betalen… Wanneer is dat eigenlijk ooit gedaan.

  Koloniën. De eilandjes waren nooit echte “koloniën” alles is er gebracht en er was geen originele bevolking meer. De definitie van kolonie heeft daar zelfs nooit rekening mee gehouden.

  En even voor de duidelijkheid. De helft van de ei landskinderen kiezen voor het “onderdrukkers” land om in te leven. En de meeste kids die gaan studeren en slagen blijven daar ook. Komen ze terug dan zijn het plots makamba Pretu.s nou… Omdat ze geïndoctrineerd zijn met pensieve koloniale onderdrukker gebruiken en gedachten zeker. Ahum.

  Narco Konkinkrijk. Tja rijke grootverbruikers, wiet telers en pillendraaiers. Je moet er wel kennis en geld voor hebben. Jaloers zeker als je alleen maar kon doorvoeren en dat dat bijna volledig is afgesneden. Waarom kleine eilandjes ertussen. Met een controle die te goed werd. En wie leiden de bendes daar ?
  Gelijke behandeling ja laten we de “makamba.s” op de eilandjes gelijk gaan behandelen. Geen toelating nodig geen verklaring omtrent gedrag en je mag ook directeur spelen zonder regels etc. Oh en we discrimineren ook niet meer. Toch…
  Maar ik vind wel dat het idioot is om “Oekraïne” – vluchtelingen” van woonruimte, leef vergoeding en kinderbijslag te voorzien als je dat niet doet op de eilandjes.
  Ja absoluut.

  Maar daar heeft Venezuela of NL-buitenland beleid niks mee te maken.

  Daar moeten die nietsnutten van eilandjes politici voor zorgen. Maar he. Die zien dat absoluut niet als prioriteit. Want een onafhankelijkere bevolking daar zitten ze niet op te wachten. Misschien moeten ze snappen dat bij de uitvoering ook geld kan “verdwijnen”. En de ” kosten” hoog zijn. Lees er zijn meer verduistering opties. Dan gaan ze vast weer herrie maken. Zelf kunnen ze nooit met ideeën komen en zo moeilijk is het nou ook weer niet.

  Maar de “buitenlandpolitiek”. De meesten kunnen het niet eens goed schrijven.

 2. @carismatica , dat is nou precies wat ze niet willen , onafhankelijk worden. Schooien bij Nederland is wat ze willen. En heb je het nou over onze politiek , hebben ze nog niet genoeg achterover gedrukt. En die politiek die je bedoelt doen niet veel, zijn ze ook niet in staat met hun indrukwekkende opleidingen, dat niet alleen maar ze deugen van geen kanten oplichters, daar zijn ze de besten in.

 3. Iemand zou in dit land met moeite de middelbare school hebben gehaald en zien dat een eikel als Calmes die geen woord Nederlands spreekt, rond 18.000 gulden in de maand krijgt.

 4. Buitenlands beleid die betrekking heeft of nadelig is voor de economie e sociale borging van de ABC en SSS eilanden is zeker van belang, dat NL ons hierbij betrekt. Maar laten we boycot van Venezuela als voorbeeld nemen, hieraan heeft de besluit van NL om de economische sancties van VS en EU te steunen nadelige gevolgen gehad voor Venezuela maar ook naburige ABC eilanden, bij alle 3 de eilanden is veel arbeidplaatsen verloren gegaan, dratisch groei van illegalee Venezolanen op al de eilanden en nog groeiende armoede gezorgd. We kunnen niet alleen van Toerisme lven, Corona tijdperk heeft duidelijk de zwakke punt van de ABC eilanden zichtbaar gemaakt. Daarom vindt onze politiek iets daadkrachtiger kunnen optreden, hoezo blijft NL een door en door corupte en malafide Oekraïne met gratis miljarden steunen. Maar wel zoveel voorwaarden zetten aan al eilanden tijdens de Corona crisis voor het verstrekken van lening(en) aan de eilanden . Wetende dat de eilanden niet vrij zijn om ergens anders lening(en) kunnen vragen. De hypocresie van NL maar ook overige westerse landen die zogenaamd voor de vrijheid zijn, maar nog steeds hun eigen ex-kolonien niet eindelijk vrij (onafhankelijk) laten worden, maar Oekraïne moet zogenaamd kost was kost hun onafhankelijk verdedigd worden. Zolang we verplicht zijn om binnen narco koninkrijk NL te blijven, zou gelijke behandeling de norm moeten gaan worden. Communicatie is toch de tover woord voor alles…..let’s talk!

 5. Twee lichten, doran en calmes .
  London calmes ligt nog vers in het geheugen, ging lekker stappen daar ipv ipko, maar wel ‘n hoop geld opgestreken ook geen verslag gelezen.doran die slechte vette zanger weet ook van toeten noch blazen. En denken ook nog iets te zeggen waar Nederland hun geld besteed.

 6. Calmes eist want is bang dat er onvoldoende geld overblijft in NL om Curaçao in leven te houden.
  Hij had naast de eis als stok achter de deur moeten melden dat Curaçao uit het Koninkrijk stapt als NL niet akkoord gaat. Dan zou hij weten hoe NL in de wedstrijd zit.

 7. Wat CBS nog meer bevestigd heeft is dat Curaçao klaarblijkelijk ook nietsnutten en assholes van Ministers van Onderwijs heeft gehad, die of geen donder snappen van onderwijs, of het heel goed snappen maar niets voor elkaar krijgen , of wel de hersens hebben maar alleen maar rondreizen en ticktes naar nederland boeken als de kids jarig zijn en zo.

 8. Gibi Doran! Nog zon’volgeveten ruifvreter en nietsnut. CBS heeft het bevestigdt: 50% van Curacao is laaggeschoold, anders konden lolos als Gibi en Rennox en Pisas die geen donder kunnen doen voor Curacao er niet zitten. Lang leve de domheid

 9. Zorg eens dat je geen tolk nodig hebt op kosten van het volk. Voor dat salaris mag je de taal van je paspoort toch wel een beetje beheersen. Door dit soort dombo’s die in alle luxe en weelde rondreizen met tolk wordt Curacao een soort tweede Zimbabwe. Meneer maakt zich zorgen om Oeraine? Got a new word to toy with?
  Wanneer wordt hij vervolgd voor oplichting? Valsheid in gesschrifte (Salarisslip)

 10. Calmes heeft het onder meer over de financiële steun die Nederland geeft aan Oekraïne en Israël.

  Want Curacao will ook mee betalen?

 11. zorg eerst eens dat je in je eigen huis de boel op orde hebt, een begrotingsevenwicht, good governance etc voordat je inspraak gaat eisen in ingewikkelende internationale vraagstukken

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties