32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Oud-minister Gijsbertha betreurt het dat Curaçao nog steeds op de grijze lijst van belastingparadijzen staat

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Oud-minister Gijsbertha betreurt het dat Curaçao nog steeds op de...
Curaçao niet volledig voldoet aan de normen voor automatische uitwisseling van informatie | Persbureau Curacao

Oud-minister van Financiën Kenneth Gijsbertha betreurt het dat Curaçao nog steeds op de grijze lijst van belastingparadijzen staat.

Dat is een lijst die de Europese Unie opstelt. Aruba is er deze week afgehaald, maar de Unie heeft nog problemen met ons eiland. Dit komt omdat onze fiscale wetgeving de afgelopen jaren niet is gemoderniseerd, zo zegt Gijsbertha vandaag tegen de EXTRA. Toen de regering-Pisas in 2021 aantrad waren er veel aanbevelingen over de modernisering van onze wetgeving. Maar niemand heeft er volgens hem wat mee gedaan.

Op dinsdag 20 februari werd bekend dat de Europese Unie Aruba van de ‘grijze lijst’ van belastingparadijzen heeft gehaald. Curaçao blijft echter op de grijze lijst staan sinds 14 februari 2023. Dit komt doordat Curaçao niet volledig voldoet aan de normen voor automatische uitwisseling van informatie, zo heeft de Europese Unie laten weten.

Als deze situatie niet verbetert, kan Curaçao zelfs het risico lopen om op de zwarte lijst van belastingparadijzen te belanden.

Bron: ParadiseFM

11 reacties

 1. @lapas: perfect verwoord, mijn complimenten.

  Het is ook heel tekenend dat deze “topper” nooit buiten Curacao om zijn expertise wordt gevraagd

 2. Deze hufter heeft zijn dochter aan een top functie bij financien bezorgd, meid is gewoon te dom om te poepen maar beurt nog steeds elke maand bijna 30.000 gulden.

  Als dat niet genoeg is, heeft hij heel belastingdienst met die achterlijke honkballers van Santa Maria gevuld, sommigen kunnen niet eens hun naam spellen

 3. @Kaat. Ja Gijsbertha heeft het salaris van de Geus als UTS “stamhoofd”. voor ANG 1.5 miljoen geregeld. Daarna werd hij zelf aangesteld in de RvC geloof ik. En toen kon het verspillen en roven beginnen in Suriname waar miljoenen over de balk zijn gegooid in een Telecom deelneming. Zaten ook KPMG figuranten bij. En waar is UTS nu? Corruptie heb je overal, maar op Curacao maakt een uiterst mak en zwijgzaam maar vooral onderdanig volk dat opkijkt naar dumbo’s als Pik, Cijntje en Cooper etc etc en gezag in het algemeen wel erg makkelijk. Daarom komt iedereen zo (extra) makkelijk weg met alles. Doctoren die aan de lopende band butcheren, Notorarissen die je maanden aan het lijntje houden voordat het derdengeld betaald wordt, advocaten die denken dat ze boven de wet staan omdat ze meer wetskennis hebben, accountants die spannen de kroon. Te veel RA’s die goed fout zijn geweest op Konkelcao

 4. Volgens mij heeft gijsbertha ook ingestemd met het jaarsalaris van degeus voor 1 mljn. UTS.
  Stuk voor stuk niet al te slim maar geslepen tsjonge.

 5. Hoe durft deze man uberhaupt iets te zeggen? Was hij niet minister geweest????? Is niet hij die zijn dochter heeft aangesteld met een enorm salaris zonder enige kennis,niet zij, en ook niet hijzelf? Die schamen zich niet!!!!

 6. “High-quality prudential supervision by the Central Bank as regulatory authority”

  in het land der blinden is 1 oog koning…

 7. WHY CHOOSE CURAÇAO

  Compliance with international standards of integrity and approved by the OECD and FATF

  Protection by high-standard anti-money laundering provisions

  High-quality prudential supervision by the Central Bank as regulatory authority

  Excellent international financial planning options via tax treaty networks

  Van de CIFA website.

 8. @Isereenbodem:
  “Ik als inwoner van Curacao betreur dat onze extreem corrupte ministers de bevolking en ons land leegroven.”

  Ik zie dit laatste overal plaatsvinden op dit moment. Niet alleen op onze Caraibische eilanden. Wat mij wel opvalt is dat overal “zwakkelingen” die de materie totaal niet beheersen op posten worden gezet waar ze van het onderwerp bijna geen kaas hebben gegeten. Dat schijnt modus operandi te zijn in al deze landen.

  En natuurlijk is de reactie van de voormalige minister: Het ligt niet aan mij…..

 9. Wat doet de regering Pisas wel?

  Je kan op Curacao wel zeggen dat je goed werk doet maar in het buitenland zien ze de corruptie wel. Daarom hebben deze toppers nooit een topfunctie buiten curacao gehad.

 10. Ik betreur het dat ex minister Gijsbertha zijn dochter als eerste daad aanstelde in de hoogste schaal als assistent minister of iets dergelijks , en aan het eind van zijn ruifvreterij zijn dochter een contract van 24K in de schoot wierp als Consultant voor 3 jaar. Het zijn ministers als deze minister Gijsbertha die nu de brave Hendrik uithangen die Curacao naar de afgrond hebben gewerkt. Hij verdient een groot standbeeld in de Hall of shame. Net als nagenoeg elke ex-minister die geprobecheerd hebben.

 11. Ik als inwoner van Curacao betreur dat onze extreem corrupte ministers de bevolking en ons land leegroven. Andere landen landen kijken daarom neerbuigend op ons neer en zetten ons dan op dit soort lijstjes.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties