26 C
Willemstad
• dinsdag 21 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

ParadiseFM | Ophef over massaal ruimen zwerfdieren

De Dierenbescherming gaat massaal zwerfdieren ruimen. Daarvoor is de stichting op zoek naar mensen. Tegen betaling gaan ze honden en katten van straat halen. Met de inwerkingtreding van de nieuwe dierenwelzijnswet is het toegestaan om loslopende dieren van straat te halen en af te leveren bij een instantie die dieren opvangt.

Niet alle dierenorganisaties zijn het daarmee eens. Volgens Kitten Rescue werkt dit een zeer ongezond verdienmodel in de hand. De betaalde krachten zullen eerder kiezen voor kwantiteit en het dierenwelzijn uit het oog verliezen. Daarbij zullen met name alleen de sociale en vriendelijke katten gepakt kunnen worden door de Dierenbescherming. Bovenal verwacht de stichting dat de gevangen dieren afgemaakt worden. De kattenstichting pleit voor het steriliseren en terugplaatsen van dieren. Op de lange termijn zou dit een betere methode zijn.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Nathalie, NL Luxe problemen met je hoofd boven de wolken leven.
  Ja… simpel vangen en steriliseer alles wat je tegen komt op straat.
  En wat dan los laten ?? Op Cur zijn ze daar al jaren mee bezig maar sterilisatie kost geld…. En de politiek geeft dat liever uit aan reisjes.
  Het probleem is ze lopen dan nog steeds 10 jaar los… Op straat.
  En ik weet niet of je wel eens op Curaçao in het donker rond rijd en zo’n beest springt in eens voor je auto ? Je bumper en je koplamp ben je kwijt. Wijk je uit dan kan het een veel erger probleem zijn.
  Of gaan met z.n allen achter je aan rennen. Als je aan t joggen bent of op de fiets. En rennen de hele nacht rond en blaffen met alles. 1 zo’n beest loopt voorbij en de hele honden buurt gaat af.
  Leuk bedacht maar werkt gewoon niet.
  Curaçao is geen Afrika of Colombia of India. Je gaat een piep klein toeristen eilandje vergelijken met landen vanaf 60 miljoen tot over een miljard. En die projecten werden vast rijkelijk door mama NL gesponseerd. Kom met een pak geld en je mag je gang gaan. Recent was er ook zo.n dame met aspiraties.
  Die beesten zijn jaren lang gesponseerd ook. In NL heb je geen zwerfhonden. Wel loslopende katten. Die hele vogelpopulaties uitroeien.
  In Colombia geef je geen eten aan zwerfhonden.
  Daar lopen mensen rond die 3 keer in de week je vuilnis zak nakijken op herbruikbare spullen. Die miljoenen uit Venezuela of wachira. Effe wat belangrijker dan zwerfhonden.
  Die geef je eten.

 2. Ik heb enige ervaring in het adviseren van buitenlandse overheden en gemeenten bij het oplossen van hun zwerfhondenproblemen. Zwerfhonden zijn een symptoom. De oorzaak ligt bij de mens. Binnen 5 tot 10 jaar kan Curaçao zwerfdiervrij zijn op een humane, structurele en goedkopere manier dan het huidige voorstel tot doding. Als het in de Serengeti, sloppenwijken in Zuid-Afrika, Colombia, delen van India enzovoorts lukt, moet het op Curaçao ook lukken. Curaçao heeft uit het oogpunt van zwerfdierpopulatiemanagement alle ingrediënten om het te laten slagen. Het is een eiland, niet overwegend moslim, goed klimaat en toeristisch, echter de politieke wil moet er zijn.

 3. @opmerker, “U kunt zich ook afvragen waarom er zoveel honden en katten rondlopen”. Op zich is die vraag makkelijk te beantwoorden, het heeft voor een groot deel met armoede te maken.

  Als er binnen het gezin niets te eten is dan wordt de huisdieren vaak als eerste weggedaan. Ik zie geen reclame op TV van als je niet voor je huisdier kan zorgen dat de overheid met gratis hondenvoer en veterinaire kosten helpt.

 4. U kunt zich ook afvragen waarom er zoveel honden en katten schaloos rondlopen. Over het algemeen kan men aannemen dat deze dieren voor 95% gedumpt zijn door eigenaren die geen verzorging willen of kunnen betalen.
  De dierenbescherming kan inderdaad zieke beesten beter uit hun lijden verlossen. De kattenstichting pleit voor steriliseren. Een ziek beest steriliseren kan een ander dier infecteren en dan is men verder van huis en een “wilde” kat vang je niet zomaar.
  Er is al decennia lang maar heel erg weinig gebeurd en er waren zelfs mensen die de loslopende honden en katten eten kwamen brengen.
  Gevolg binnen de kortste keren opnieuw een lading puppies en kittens.
  Terugplaatsing heft het probleem niet op. Ze zoeken opnieuw naar voedsel met het risico dat ze doodgereden worden en of verkeersongelukken veroorzaken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -