31 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd.

Op 23 september vorig jaar gaf de minister van Gezondheid, Natuur en Milieu de eigenaar van het terrein een ministerieel decreet om de werkzaamheden te stoppen, omdat ze overlast veroorzaken voor de buurtbewoners. Bovendien stond de kartonopslag meerdere keren in brand. Omdat er geen actie werd ondernomen heeft de minister nu zelf opdracht gegeven de activiteiten te staken.

In 2021 was er een grote brand in de kartonopslag van James Power Transport & General Contractor in Sans Souci. Ondanks verschillende waarschuwingen en verzoeken van de inspecteur van Milieu en Natuur aan de eigenaar om het karton te verwijderen, is dit niet gebeurd.

Eerder was al bekend geworden dat de eigenaar van het terrein geen vergunning heeft voor deze activiteiten. Volgens hem was zijn vader sinds 1984 bezig met deze activiteiten, zonder vergunning, en veroorzaakte dat geen overlast. Drie jaar geleden nam de zoon de zaak over.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Wellicht één druppel op de gloeiende plaat maar waarom wordt een alhier zéér zeldzaam maar wél zinvol initiatief tot recycling op onze “wonderschone” klip gefrustreerd door iemand die mi weinig blijk geeft van realiteitszin?

    Kan Silvanius of enige andere minister mij vertellen wat de “milieu politie* , ik meen zélfs drie man sterk sinds haar oprichting niet zo heel lang geleden heeft kunnen bewerkstelliggen danwel heeft kunnen doen á raison de 3 Fte werkplekken die met véél bombarie werden publiek gemaakt?

    Ik vrees van niet nee, vermoedelijk zijn de 3 stumperds bezig geweest met het aanpakken van iemand die niet direct op goede voet staat met de huidige vertegenwoordigers van ons stééds maar groeiende proletariaat….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties